Work and Travel
Toplam 66 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Türkiye'den Banka Hesabı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

pekı turkıyeden hsbc hesabıacsak ve buradan alacagımız bankamatık kartını amerıkada da kullanabılır mıyız? ne kadar para kesılır işlem yaparken? NY leeds te hsbc bakası var gordum google mapstan sokakları gezerken nunden gectım hatta ...pekı New york cairoda var mı acaba hcbc bank bakabılır mısınız benım ıcın ?
    Konu sucre tarafından (21-05-2010 Saat 11:21 PM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pekı turkıyeden hsbc hesabıacsak ve buradan alacagımız bankamatık kartını amerıkada da kullanabılır mıyız? ne kadar para kesılır işlem yaparken? NY leeds te hsbc bakası var gordum google mapstan sokakları gezerken nunden gectım hatta ...pekı New york cairoda var mı acaba hcbc bank bakabılır mısınız benım ıcın ?
    Hsbc den almana gerek yok. Istedigin bankadan alabilirsin. Kartin ustunde visa varsa ( ki zaten hepsinde var hemen hemen) abd de para cekebilirsin.

Mc donalds larda bankamatikler var. . Turkiye is , garanti vb. tum bankalarin kartlarini burada kullanabilirsin. Para cekerken 1$ islem ucreti aliyor sadece.

Ama turkiyede tl hesabinizdan dolar cekince kur farki olacagindan %10 a yakin komisyon bankaya odemis gibi birsey olacaksiniz. Atiyorum dolar alis 1.50 tl ise banka kuru 1.60 falan olur. 20$ cekince 30 tl yerine 32 tl hesabindan duser kur farki yuzunden. +1$da islem ucreti var. Kisaca 30tl cekince 33.5 tl hesabindan dusmus gibi olur.

Kur farki odememek icin de tr de kullanacaginiz bankadan ucretsiz doviz hesabi actirmaniz yeterli. Parayi direk hesaba dolar olarak atarsiniz. Abd den dolar cekersiniz sorun kalmaz. Ama dolar hesabi acinca paramatik karti veriliyor mu o konuda emin degilim.
    Sometimes memories can kill...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hsbc den almana gerek yok. Istedigin bankadan alabilirsin. Kartin ustunde visa varsa ( ki zaten hepsinde var hemen hemen) abd de para cekebilirsin.

Mc donalds larda bankamatikler var. . Turkiye is , garanti vb. tum bankalarin kartlarini burada kullanabilirsin. Para cekerken 1$ islem ucreti aliyor sadece.

Ama turkiyede tl hesabinizdan dolar cekince kur farki olacagindan %10 a yakin komisyon bankaya odemis gibi birsey olacaksiniz. Atiyorum dolar alis 1.50 tl ise banka kuru 1.60 falan olur. 20$ cekince 30 tl yerine 32 tl hesabindan duser kur farki yuzunden. +1$da islem ucreti var. Kisaca 30tl cekince 33.5 tl hesabindan dusmus gibi olur.

Kur farki odememek icin de tr de kullanacaginiz bankadan ucretsiz doviz hesabi actirmaniz yeterli. Parayi direk hesaba dolar olarak atarsiniz. Abd den dolar cekersiniz sorun kalmaz. Ama dolar hesabi acinca paramatik karti veriliyor mu o konuda emin degilim.
    Turkıyeden degıldde dırekt zaten amerıkaya gıdınce hesap acacagız ve kart verılecek bıze en ıyı oraya yatırmak parayı yanımızda goturdgumuz..bu arada ben mc donaldsta calısacagım ve sehırler arası bı yerde yıne bankamatık olur dı mı onunde falan mc donaldslarda var demıssın de ?
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turkıyeden degıldde dırekt zaten amerıkaya gıdınce hesap acacagız ve kart verılecek bıze en ıyı oraya yatırmak parayı yanımızda goturdgumuz..bu arada ben mc donaldsta calısacagım ve sehırler arası bı yerde yıne bankamatık olur dı mı onunde falan mc donaldslarda var demıssın de ?
    Mc lerin icinde oluyor. Sehirler arasindaki mclerde durum nedir bilmiyorum ama gittigim mc lerin neredeyse hepsinde vardi. Olmayan hatirlamiyorum. Buyuk ihtimal orada da vardir.

Ben gidince 15dkda bank of america'dan ucretsiz hesap acmistim. Tr'ye donene kadar kullandim. Her yerde subesi vardi zaten. DOnmeden 1 gun once de bankaya gidip yine ucretsiz hesabimi kapattirdim. Hesabi kapatmaya gittigimde -hesabinizda su kadar $ var denilip size veriliyor. Sonra kapatiyorlar. Ben zaten parayi cekmistim ama bozukluk kalmisti. Onu verdiler

Bi kere de paraya ihtiyacim olmustu acil. Trdeki garanti paramatik kartimla mcde bankamatikden para cekmistim. 1$+kur farki komisyon odemistim.

Trden para gelmeyecekse trden hesap acmanin bi mantigi yok zaten. Bank of america ya gidip oradan hesap acarsiniz. Paranizi yatirir cekersiniz. Trye doneceginiz zaman parayi cekip donersiniz. Trye inince havaalaninda parayi hesabiniza yatirirsiniz olur biter.

Bank of america subeleri icin http://locators.bankofamerica.com/lo...catorAction.do gidecegin yeri yaz en yakin sube nerde var gorursun.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben HSBC den dolar paramatik kart aldım ve ne olur ne olmaz diye de babamın HSBC Premier kartından kendi adıma ek kredi kartı aldım

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı mercankadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben HSBC den dolar paramatik kart aldım ve ne olur ne olmaz diye de babamın HSBC Premier kartından kendi adıma ek kredi kartı aldım
    hsbc de varsa diger bankalarda da var buyuk ihtimal. Dolar hesabi actirirken aliyim bende bi tane ne olur ne olmaz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)