Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 46 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: giderken ne götürmemeli?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı SRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar saçmamı bilmıyorum ama ben oraya ağrı kesici gibi ilaçlar götürsem sorun olurmu hanı olurda hastalanırsak ilk gunlerde kullanırız diye
    hayır sorun olmaz, ben el bagajımdada ucak altı bagajındada ilaç aldım yanıma...ilk günlerde kullanmak için alman iyi olur...fakat benim kişisel tavsiyem, mümkünse kutuları içinde götürmen, ne olur ne olmaz....bazı havayolu güvenlik tanıtım videolarında, ilaç recetelerini de yanımıza almamızı öneriyorlar, bunu da bilgi amaçlı soylemek isterim.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar agri kesici gibi ilaclari getimenize gerek yok Turkiye'den. Hem havaalaninda sorun yasarsiniz hem de gereksiz cunku 20 lik kutusu 4 5 dolar gibi fiyatlardan satilmakta walmartlarda. syrica getireceginiz ilaclari kutuya koymayin. plastik agzi kapanan cinsten seffaf paketlere koyunuz.recete ibraz etmeniz sart ve ingilizce tercumesi olmasi gerekiyor recetenin. yani bir ton ugrasa giripte agri kesici getirmeye degmez. advil, tylenol gibi agri kesicileri bulabilirsiniz rahatlikla

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz sans isi ama %90 birsey olmaz. Benim arkadasim 3 laptopla geldi. Trde gumruk falan yok. Ucaktan inince direk cikiyorsun kimse -valizinizde kac laptop var ne var vb. sormaz. Polisin biri oturmus koltuga o kadar.

Ama aksilik ya olurda polisin sorasi geldi, sordugu kisi de sen oldun O zaman sorun olabilir belki. Ama laptopun biri benimdi zaten, 1 tanesini arkadasima hediye aldim, digerinide kendime aldim is icin kullanacagim dersen birsey demez gibi.

Benim arkadasim 4 psp, 2-3 ipod vb. elektronik ile gelmisti. Ona sormuslardi. Arkadaslara hediye falan aldim demisti. Sorunsuz girmisti.

Bende gelirken cok korkuyordum onun icin fazla elektronik almadim yanima ama baktim havaalanindan ciktik ne kontrol ettiler nede birsey sordular Almadigima pisman oldum
    Boyle birseyi sansa birakmak hic mantiklica olmaz arkadaslar. Yeni yasaya gore ABD' ye girislerde dahi eger isterse polis izin vermeyebilir laptoplara ve el koyabilir. ABD'den cikarkende kisi basi 2 laptop hakkiniz var eger degismediyse ki zannetmiyorum degissin. Yani 3. laptopu guvenlikte birakip donersiniz aman dikkat edin

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

buradan götürdügümüz bazı elektroniklerin de orada calısmayacagını duydum ben türkiyede 230 W elektrik kullanırken ABD de 110 muş bu. mesela saç kurutma makineleri..

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz sans isi ama %90 birsey olmaz. Benim arkadasim 3 laptopla geldi. Trde gumruk falan yok. Ucaktan inince direk cikiyorsun kimse -valizinizde kac laptop var ne var vb. sormaz. Polisin biri oturmus koltuga o kadar.

Ama aksilik ya olurda polisin sorasi geldi, sordugu kisi de sen oldun O zaman sorun olabilir belki. Ama laptopun biri benimdi zaten, 1 tanesini arkadasima hediye aldim, digerinide kendime aldim is icin kullanacagim dersen birsey demez gibi.

Benim arkadasim 4 psp, 2-3 ipod vb. elektronik ile gelmisti. Ona sormuslardi. Arkadaslara hediye falan aldim demisti. Sorunsuz girmisti.

Bende gelirken cok korkuyordum onun icin fazla elektronik almadim yanima ama baktim havaalanindan ciktik ne kontrol ettiler nede birsey sordular Almadigima pisman oldum
    Evet aslında iş tamamen şsnsa kalmış biraz.Polis sormaz inş.Büyük ihtimal alıcam yanıma laptopumu.Lazım olur mutlaka.Bide orda kolaylıkla bulamayız bide.Yanımızda olması iyi olur.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı snms Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buradan götürdügümüz bazı elektroniklerin de orada calısmayacagını duydum ben türkiyede 230 W elektrik kullanırken ABD de 110 muş bu. mesela saç kurutma makineleri..
    harbıden oyle mı ya bırı cvp verebılır mı..ben tras makınası goturmeyı dusunuyorum eger calısmazsa hıc goturmıyım ozaman
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harbıden oyle mı ya bırı cvp verebılır mı..ben tras makınası goturmeyı dusunuyorum eger calısmazsa hıc goturmıyım ozaman
    traş makinası götürenler varmış bak demekki calısıyo kontrol edebilirsin 110 V a uyumlulugunu yazıyo elektroniklerin üzernde bazılarında 100-230V diyo sac kurutma makinelernde ise sadece 230 V en azndan bnm baktıklarmda
    Konu snms tarafından (18-05-2010 Saat 06:10 PM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

hepsi calismio diye bisey yok calisiyor cogu ama dosuturucu alin.. walt donusturuyor.. wall martlarda satiliyor. burda da buyuk yerlerde satiliyordu en son bauhaus , koctas gibi yerlerde olabilir..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hepsi calismio diye bisey yok calisiyor cogu ama dosuturucu alin.. walt donusturuyor.. wall martlarda satiliyor. burda da buyuk yerlerde satiliyordu en son bauhaus , koctas gibi yerlerde olabilir..
    dönüştürücü alırken uyardılar beni bu konuda zaten sac kurutma makinesinin calısmamasına üzüldüm ben mesela

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Amerikadakiler de kurutuyor saçlarını Saç kurutma makinenle aranızda özel bir bağ mı var bilmem ama orada da kolayca bulabilirsin, hatta muhtemelen kalacağın yerlerde vardır
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Traş makinam olmadan yapamam o bnm için çok özel

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Allahtan bnm için özel deil ayrılmak cok zor olcaktı :P

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

benım bazı ilaçlarımı goturmem gerekıor sorn yasarmıyım hava alanında, önerısı olan varsa yazarsan sevınırım..:S

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı erdem oc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benım bazı ilaçlarımı goturmem gerekıor sorn yasarmıyım hava alanında, önerısı olan varsa yazarsan sevınırım..:S
    aynı durum bnm içinde gecerli receteli olarak götürürsen bi problem olmazmıs

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Amadeus35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet aslında iş tamamen şsnsa kalmış biraz.Polis sormaz inş.Büyük ihtimal alıcam yanıma laptopumu.Lazım olur mutlaka.Bide orda kolaylıkla bulamayız bide.Yanımızda olması iyi olur.
    ilaçları heryerde bulmanız mümkün fakat yanınıza almanızda hiç bir sakınca yok, kutusu yada varsa recetesi yanınızda olsun yeter....
    ilk günlerde dısarıya çıkmaya fırsatınız olmayabilir belki, bulursun kardeşim yanında....

Kaldiki milyonlarca insan seyahat ediyor amerikanın ve dünyanın farklı nboktalarına arkadaslar, her insanın farklı durumları var, ilaç kullananlar yada kullanmayanlar, hastalar, yada baska durumda olanlar...

ister yanına al istersen ucak altı bagajına,, bukadarda takıntı haline getirmeyin arkadaslar....bugüne kadar forumda bu konuyla ilgili ters bir durum yasayan olmadı, ...

Laptopunu her havaalanında yaptığın gibi plastik kaseye koyarsın gecersin abi,, elinde kapı gibi amerikan vizen var, paran var ve ds belgen var...ve seni bekleyen bir işin....
    herkese elçilikte vize vermediklerine göre,, sende amerikaya girmeye calısan herhangi birisi değilsin...

içiniz rahat olsun....bugüne kadar wat öğrencilerinden kimin bilgisayarını havaalanında acmıslar acaba....)

ama 3-5 tane lap top getirip getiremeyeceğiniz konusunda sansınızı zorlamayın derim....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben traş makinamı götürdüm çatır çatır çalıştı.....eğer dikkat edersen makina üzerinde bir yerlerinde çalışma voltaj aralığı yazması lazım...bende 110 - 240 V yazıyor...philips...bilmem ne modeli...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)