bu yıl new yorkta calışacak yada kalacak olan varsa irtibat kurmak isterim, ben manhattan da calışacagım ...
bu yıl new yorkta calışacak yada kalacak olan varsa irtibat kurmak isterim, ben manhattan da calışacagım ...
chelsea spot denen hosteldan uzak durun... fare fln var odalarda, ve sahipleride bunu acayip benimsemiş... aman diyorum, birde adamlar herşeyden para kazanma derdindeler... bavulları bile parayla kilitli odaya koyuyorlar... cafe dedikleri ve internet fln kullanılan yeri oda olmayınca millete kiralıyorlar ve gece uykun yoksa o odaya giremiyorsun... tekrar diyorum... uzak durum bu yerden...
and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
kesinlikle I-hostele güweneblirsiniz,odaları temiz,metroya yakın,tawsiye ederim şahsen
Bu hostellere gitmeden önce rezervasyon yaptırmak gerekiyor mu yoksa gittiğimiz gibi yer bulabilirmiyiz??
""Let the game begin""
önceden rezervasyon yaptırman lazım,o dönemlerde herkes hostel aradığı için yer bulman zor olabliyor bide önceden yaptırırsan daha ucuz olur
Peki onu nasıl yapıyoruz??İnternetten falan mı hallediliyo oda?
""Let the game begin""
ewet onların internet sitelrinde rezervasyon bölümü var bilgilerini war kart numaranı giriysun,bi miktarını çekiolar paranın kartından kalanınıda gidince ödüysun
Bunu öğrendiğim iyi oldu.Teşekkürler bilgi için.
""Let the game begin""
ekim ayında 3-4 günlüğüne new yorku gezip ordan havalimanından Türkiyeye döNmek istiyorum..time square e ya da jfk ye yakın hostel var mı?..ulaşım genelde nasıl saglanıyo toplu taşıma araclarıyla mı? havalimanına her şekılde yetıse bılırmıyım? belkı ucagı kacırmamak ıcın 1 gün önceden giderim havalimanına.. Bİ DE nYORKU nasıl gezebılırım ınglzcem az ve yalnız gıdıyorum bilgi verırsenız sevınırım..
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
4 gun kalacaksan jfk ya yakin yerde hostel tutmani onermem. Hergun jfk-times arasi git gel hem yol masrafin olur hemde o kadar yol cekilmez. En iyisi manhattanda hostele yerlesmek.
Manhattan zaten ufak yer oldugu icin nerede hostel tutarsan tut times a metroyla en fazla 15-20 dk ya gidersin. Ama adresi +125street den fazlaysa tutma oralar tehlikeli olabilir
Ulasim metro ve otobusle saglaniyor. NY'de her yere metro var. Metrolar hizli&cok sicak. Otobusler yavas buzdolabi gibiIStedigini tercih edebilirsin. 2.25$ tek binis. gunluk sinirsizda 6.75$olmasi lazim.
Havaalanina vaktini ayarlarsan yetisirsin yada shuttle'i kullanirsin fazla valizin varsa. 14-17$ ucreti var. Rezerv. yapiyorsun (Su saatte ucagim var diye) Onune saatler geliyor (ucustan 2 saat once havaalaninda olmak icin bunu, 3 saat icin bunu, 1 saat icin bunu diye). Daha sonra sectigin gun saatte 7 kisilik panel van tarzi arabalarla seni hostelinden alip gidecegin terminalin kapisina kadar birakiyorlar, kullanmistim super hizmet. (valizimi bile tasittirmamisti bana). Yada 2 veya 3 arac degisip jfk ya gidebilirsin.
Gezi olarak onceden nereye gitmek istedigini belirle. CUnku 3-4 gunun var vaktin kisitli. Gidecegin yerleri gunlere bol. Hepsinin adresini not al. SIrayla gidersin. Manhattan zaten hic bilmeyen biri icin bile cok basit bi yer. 15 dk rastgele dolas heryeri anlarsin. dikdortgen gibi sehir, sokak isimleride +1 +1 diye artiyor 23,24,25 falan. Haritaya falan gerek kalmaz. Ama metroda falan ucretsiz harita veriyorlar onu kullanabilirsin. Kimseye adres sormana bile gerek kalmaz.
Sometimes memories can kill...
[QUOTE=sucre;107165]ekim ayında 3-4 günlüğüne new yorku gezip ordan havalimanından Türkiyeye döNmek istiyorum..time square e ya da jfk ye yakın hostel var mı?..ulaşım genelde nasıl saglanıyo toplu taşıma araclarıyla mı? havalimanına her şekılde yetıse bılırmıyım? belkı ucagı kacırmamak ıcın 1 gün önceden giderim havalimanına.. Bİ DE nYORKU nasıl gezebılırım ınglzcem az ve yalnız gıdıyorum bilgi verırsenız sevınırım..[/QUOTE]
Arkadslar harbiden merak edıyorum bu sorunun cvbını wat a katılmıs kısıler olarak bu kadar zor olmasa gerek cvp..siz gerçekten Ny da bulundunuz mu??
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
Ny A ılk defa gıdecegım bırak NY yı yurtdısına ılk cıkısım olacak yalnız gıdıyorum ve ınglzcem sınırlı ..memlekete donmeden once 3-4 gun gezmek ıstıyorum NY u ...endıselerım de var korkularım da...
abi ben senden beterdim. Metroya binecektim 2 saat gorevli mikrofondan anlatti nasil bilet alacagimi alamadim. En son dedi actim kapiyi bedava gec git.Dusun bu ingilizceyle gittim
Kendi basima 1 saatde ogrendim sehri.
jfk-hostel-fjk ulasimin icin shuttle i kullanirsin. Kaybolma, yol vb. korkun kalmaz. Zaten ingilizcende azmis. Ucagina yetismeyide garantilersin. ( yaklasik 2.5 saat once gitmistim bende havaalaninda gidecegim yeri bulamam kaybolurum vb korkuyla, ama tam terminalin onunde birakiyor seni.) Kapidan girince direk thy giseleri falan var.
Gezi olarakda dedigim gibi gidecegin yerleri belirle, adresi not al. Kendi basina bulursun. EN kotu google maps den manhattan a bak anlarsin ne demek istedigimi (:
Hostelinin adi adresi yaninda olsun. En kotu ihtimal kayboldun diyelim, yoldan gecen birine sokak&avenue numarasini soyle, adam tarif eder.
Cook ekstra bi durum olur gecenin korunde kayboldun nerdesin bilmiyorsun atlarsin bi taksiye otelinin adini adresini verirsin gidecegin yere goturur seni (:
Bende gelmeden senin durumundaydim. Netten dunya kadar haritadir, adresdir o dur budur cikartmistim, resimlerle falan nasil gidecegime bakmistim yollari cikarmistim.Ama sehre inince hepsini cope attim
Baktim hicbirine gerek yokmus.
Sometimes memories can kill...
Arkadaslar New York ta konaklama yapmayi dusunen arkadaslardan ev arkadasi arayan vs varsa bana ulassinlar.Su an firmamin bana ayarladigi yerdeyim(paterson,nj) ve baya rezalet bi yer.Ev arayacak,oda arkadasi arayacak olan v.s beni akliniz bi kosesine yazin :P
Dipnot:duzenli oalrak internete giremiyorum o yuzden yazdiiniz cevaplari vs birgun sonra gorebilirim.
Ev arkdasi arıyorum yada ev arkadaşı olmak istiyorum
Bu yaz new yorktayim fakat kalacak yeri henüz ayarlayamadim yardim oneri ve fikirlerinizi bekliyorum peşinen yapicam....
ben de aynı şekilde gideceğim cny. özelden mesaj at istersen konuşalım. 4 kişiyiz biz toplamda.
Selam özel mesaj atamıyorum yeni oldugum icin cok memnun olurum newyork icin simdiden arama yapıyorum craiglist vs fln ayrıca bu iki tanıdıkta var onlarada soruyorum eğer 5 kisi fln olursak ucuza ev bulabiliriz facebooktan ekle beni Alper can ay adım msj atarsın![]()
Valla türkün halinden türk anlar arkadaşbende self olarak new york'a gideceğim, konaklayacak yer arıyorum. Erman CEYHAN faceden de ekleyebılırsınız iletişime geçelim.
Yaptıklarımı yapacaklarımın garantisi sananlar, yapılanları yaptıklarıyla kıyaslayanlar kadar pişman olabilirler.
ben ve arkadaşlarım bahtsız bedeviler kalıcak hiçbir yer bulamıyoruz tüm hosteller dolmuş durumda biz 4 kişiyiz 3kız 1 erkek ortada kaldık new york'ta sığınma talep ediyoruz.oradakilere sesleniyoruz yardım istiyoruz(
new york kalacak yer konusunda acımasız.manhattan'ı düşünmeyin bile.brooklyn de aşağı yukarı aynı.bronx biraz tehlikeli,queens de ucuz ama yer pek yok artı uzak.ben staten island'ı öneririm.internetten oradan konaklayacak yer arayın.hem ücretsiz feribotla manhattan'a ulaşım var yarım saate,hem de sessiz,sakin,yeşil,güvenli,orta halli vs bir yer.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks