Arkadaşlar tekrardan herkez konuya kişisel bakıyor. Herkez ben bu sene amerikaya oraya buraya şuraya gideyime sonrası benim için önemli değil gibisinden. 30 Nisan'dan sonra türk pasaportuna sahip vatandaşlarımız Uçak ile yapacağı seyehatlerde çok başı ağrayacak. Sonu bitmeyen pasaport kontrol sıraları (Çünkü 30 Nisan'dan sonra Sahibi olduğumuz pasaportun kontrolü için sadece 1 Desk açacağını duyurdu avrupa ve diğer ülkeler), gereksiz yere uzun süren işlemler ve sorgular, aktarma uçağını kaçırmalar bizleri bekliyor arkadaşlar. Zaten müslüman bir ülke olmamızın verdiği "Potansiyel Terörist" kötü imajı daha da artacak.

Umarım herkez dünyanın en pahalı ve ayrıyetten maddi ve manevi olarak en dandik pasaportuna sahip olduğumuzun farkındadır. Ve bu çipli pasaportlarla birlikte standart 10 senelik olan pasaportun 1500 lira yani 1000$ olacağı konuşuluyor. Buna ek olaraktan Türk zekasının icadı olan YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI'nıda unutmamak gerekir.
Bu seneye olan work and travelcılara 1000 dolar fazladan giderin yanı sıra daha geniş düşÃ¼nmek gerekirse. Örnek olarak Almanya'da yaşayan çocuğunu ziyarete gitmeyi planlayan tek emekli maaşıyla evini döndürmeye çalışan anne ve baba bu masrafın altından nasıl kalkacak?
Bir Emekli Maaşı: 700-800 Lira

Pasaport Ücret: 1500 Lira x 2 = 3000 Lira
Yurtdışı çıkış harcı: 15 x 2 = 30 Lira

Yani bu iki güzel memleketimizin insanı çocuğunu görmeye gitmek için daha uçak bileti ve vizesini almadan yıllarca onun için çalışmış devletine 4 aylık maaşını hiç yemeden dokunmadan vermesi demek. Artık 4 ay hiçbirşey yemese de olur Devleti Sağolsun!

Devletin başındakilerin eşleri Başbakanlık Özel Uçağıyla yurtdışlarına düğünlere gide dursun. Bu emeklimiz senede 1 kere bile olsa hanımını yıllarca o azcık emekli maaşıyla kıt kanaat getirerek özenle yetiştirdiği evladının yanına götüremesin.

Herkezi düşÃ¼nmeye çağırıyorum.

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.