ya o sirki kurmak falan gercekten zahmetli iş.bayagı yorucu yani.
ya o sirki kurmak falan gercekten zahmetli iş.bayagı yorucu yani.
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
haklısın..yanlış bilgi vermişim özür dilerim...ama ohio da büyük
aklıma gelenleri yazdım zaten...eğer ki sorun varsa yanıtlarım elimden geldiğince...
abartıyolar merak etmebu tarz yerlerde kaçak çalışan sayısı da fazla olur...çünkü vergi vermeden elden para verebilen yerler...zamanını ayarlar ve dayanırsan paranı biriktirip 2-3 gün NYC de hostelde kalabilirsin...abd ye gidip NYC yi görmeden olmaz bence
kesinlikle...şöyle düşünün...7 gün 14 saat çalışıosun..7. günün sonunda o çalıştığın tır arkalarını topluyosun onları tırlara itiyosun ve diğer şehre haraket ediosun...ardından o yere tekrar kuruyosun, yatıosun, 3 saat falan, kalkıp aynı koşuşturmaca devam ediyo...
nasıl yani boyna çalışıyosun sonra bidaha mı boyna çalışıyosun.bunun dinlenmesi,eğlenmesi,gezmesi, keyifli bi sigara arası mutlaka olmalısonuçta eğlence işi o kadarda yorucu olmasa gerek. ayrıca 7 günde en fazla çalışma saati 75 saat. ortalamaya vursak 11 saat gibi bi süre çıkar. ki bu kadar yoğun her zaman çalışılcağını düşünmüyorum! yanlış mı düşünüyorum yoksa !!??
3. gün amerikadaki sponsoru aradım ve şikayette bulundum...3. haftanın sonunda ordan ayrıldım...sen tahmin etve ben türkiye de her türlü işi yapmışımdır...
şimdiii sen böle dedin bi ton soru oluşturdun kafamda =) yüzsüzlük yapıp sorayım cevabını vermek sana almış![]()
1. o kadar beter diyosun yani?
2.hangi firmayla,hangi eyalete gitmiştin?
3.ben anlaşmamı 3 aylık yaptım, bir aksilik olursa senin yaptığın gibi işten ayrılma durumum oluyomu?
4.ayrıldıktan sonra nerede hangi işi yaptın?
5. hakkaten o kadar mı kötü? =)
1. evet
2. özelden firma adını söylerim...ohio ya gittim ben de...şirketim woods family concessions.
3. ben de burdan giderken öyle yapmıştım..iş ortamı cidden kötüyse ve hakkın yeniyosa aramalısın..ama iş sözleşmeni iyi kontrol et dert olmasın..bana bi aile yanında garsonluk denmişti...
4.philadelphia ya geçtim ( 14 saat greyhound ) dondurmacılık yap dediler ciee kabul etmedi..
5.bana göre cidden kötüama hiç iş yoksa katlancaksın
![]()
kolay gelsinumarım benmkinden iyi geçer sennki..
boyle kurulan ısler cok zordur kurma kısmında cok hamallık vardır cunku.
sen işini yap, karşındakini anla, kendini anlat, genellikle pişman olmazsın... ama daha ilk bir ay geçmeden mızmızlanmaya başlaran, ne para kazanırsın, nede adam gibi eglenirsin... sadece sabret, en azından ilk 1 ay....
and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
bi de kendi kendine söylemiceksin...burda bize amelelik yaptırıolar...ben üni öğrencisiyim...kaçak çalışıoruz gibi muamele...hakkımız yenio die![]()
beyler anladım ki bu traveling işi zor iş. bu saatten sonra başa gelen çekilcek. artık ohio'nun ve eğer zaman bulursam !!!abd nin tadını çıkarmaya bakıcam. hiç yoktan cebime iyi para gircek, üstüne bide dilimi geliştiririm. sonuçta deneyim yenen kazıkların toplamıdır. bende bir sonraki senelere yatırım yapmış olurum hiç yoktan.
![]()
bu düşÃ¼nceyi hiç kaybetmemen dileğiyle...çok zor durumda kalırsan ve ben abd de olursam bi msj atarsın..
hayırdır söyledilerimimi hatırlatacaksınşakası bi yana zor olduğu malum zaten ama biraz iyimse olmak lazım. sonuçta para kolay kazanılmıyo. biliyorum tamamen elin amerikanı için çalışmış olcam ama muutlaka eğlenceli zamanlar da olcaktır. olmadı mutlaka bi çaresi bulunur elbet. Allah büyüktür
![]()
elbet eğlenceli yanlardaolcak..orda wat öğrencileri ile makaralar güzel oluo...msj belki yardımcı olabileceğim bişey olur diye söyledimben de aynı zorluktan geçtiğim için anlayabilirim
![]()
Moralını bozma belkıde seveceksın.bende ohıoya tekrar gıdıyor olmayı cok ısterdım.
Ohio da yasiyorum. Gelmek istedigin sehir hangisi ?
Merhaba arkadaşlar bende bu yaz Ohio dayım.Gezici lunapark işindeyim.Okuduklarıma göre çok zor iş.Bu yaz başka gidecek arkadaşlar var mı acaba?
Merhaba arkadaşım. Ben de gezicipark işindeyim bu yaz Ohio da. Gerçi Ohio da yazları birçok fuar festival gibi etkinlikler düzenleniyormuş. Belki bi ara aynı yerde bulunabiliriz diye düşündüm, irtibata geçeyim dedim. Ben bi arkadaşımla gidiyorum, Columbus a uçucaz biz, ilk olarak Lancaster da bulunucaz sanırım. Sen ne zaman ve tam olarak nereye gidiyorsun?
Bu arada ben de Marmara İşletme 3. sınıftayım.
Arkadaşlar bu yaz Cincinnati/Ohio'da McDonalds'da çalışıcam kısmetse.
Giden arkadaşlara birkaç sorum olacak.
Konaklama pahalı mı?
İkinci iş imkanı çok mu?
Bir de iklimi nasıl, soğuk oluyor mu? (Ben Antalya'da büyümüş adamım, soğuk memleketde yaşamadım hiç)
krdsm ben su anda ohio dayim coulumbustayim ama yinede ohionun genel iklimine bakarsak cok sicak bi iklimi yok ve ortalama sicaklik 25-27 derece arasinda burada konaklama pek pahali deil ama ev tutacak olursan 1 odali tutabilirsin ortalama 300 dolar civari 2 .ise de bakacaz olursak burada 2. is imkani iyi soylicegim bu kadar.....
18 haziran aksam 22:30 da columbus havaalanında olacagım işverenım 19 unda lima ya gel seni ordan alıcam dedi o geceyi gecırmek ıcın ucuz otel önerisi olan var mı havaalanına yakın bırde otobus dıyınce ben sadece greyhoud u bılıyorum ve ordan baktım arada aktarma fln var 4 saat greyhoud ıle toplamda 8 saat suruyor 44 dolar googlemapten baktım 100 mil cıvarı greyhoud dısında alternatifim var mı acaba otobüs olarak?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks