Work and Travel
Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 29 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 23 Mart Sabah 8'de Vize Görüşmem Var. (İstanbul)

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Lightbulb 23 Mart Sabah 8'de Vize Görüşmem Var. (İstanbul)

Selam arkadaşlar.

Okuldan yazıyı hallettik,
    Vergi dairesinden zorla olsa da 1 yıllık yazısını aldık,
    Uzun sıralarda bekleyip pasaportu çıkarttık,
    Amerikadan gelen işverenle görüşmeye ve sınava girdik,

Sonunda 23 Mart 2010 sabah saat 08:00'de vize görüşmesi için randevu aldık.

Elimde 5X5 fotoğraflardan 2 adet kaldı. bunlar yetecek mi?
    Zira ds160'ı doldururken de oraya yüklüyoruz fotoğrafı galiba.

131$'ı ne zamana kadar yatırmamız gerekiyor en geç?
    Sevis ücreti ne kadar dı? (yoksa 131$ olan sevis ücreti mi?)

Not ortalamam 1,96, İngilizcem Advanced seviyesine yakın. Konuşma da problem olacağını sanmıyorum zira işverenle görüşmeye girenlerden ingilizcesine very good yazılan tek kişi ben oldum.

Not ortalamamın neden böyle olduğunu soracaklardır ama 2'nin çok altında olmadığı için ne kadar sorun çıkabilir onu merak ediyorum.

Eğer görüşmelerden geçersek Ortalama Vize alım süreci kaç gün sürer?

Biraz fazla soru sordum galiba cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

--
    Vizeye girdim ve yeşil kağıdımı aldım DS-2019 gelince gönderecek şirketim. Hayırlısıyla sonuçlanır inşallah.

Evet arkadaşlar, herkes bir yeşil kağıt diyip duruyordu. Hiç fotoğrafını filan görmemiştim. meşhur Yeşil kağıdı taradım ekliyorum.

Konu solakbeyi tarafından (24-03-2010 Saat 12:54 AM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yüzmüş yüzmüş kuyruğuna getirmişsin

Benim ds olmadığı için konsoloslukta sadece bir tane foto aldılar sevis ücreti 35 dolardı yanlış hatırlamıyorsam zaten onuda şirkete vericeksin.
    ben 131 doları görüşmeye gitmeden iki gün önce yatırdım ama konsolosluka tanıştığım bi kız yatırmayı unutmuş hemen gitti o gün yatırdı pek problem olmuyor galiba zaten makbuza bakıolar sadece.
    Not ortalaman pek sorun olmaz sanırım ingilizcen iyise inşallah alır gelirsin vizeyi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı solakbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar.

Okuldan yazıyı hallettik,
    Vergi dairesinden zorla olsa da 1 yıllık yazısını aldık,
    Uzun sıralarda bekleyip pasaportu çıkarttık,
    Amerikadan gelen işverenle görüşmeye ve sınava girdik,

Sonunda 23 Mart 2010 sabah saat 08:00'de vize görüşmesi için randevu aldık.

Elimde 5X5 fotoğraflardan 2 adet kaldı. bunlar yetecek mi?
    Zira ds160'ı doldururken de oraya yüklüyoruz fotoğrafı galiba.

131$'ı ne zamana kadar yatırmamız gerekiyor en geç?
    Sevis ücreti ne kadar dı? (yoksa 131$ olan sevis ücreti mi?)

Not ortalamam 1,93, İngilizcem Advanced seviyesine yakın. Konuşma da problem olacağını sanmıyorum zira işverenle görüşmeye girenlerden ingilizcesine very good yazılan tek kişi ben oldum.

Not ortalamamın neden böyle olduğunu soracaklardır ama 2'nin çok altında olmadığı için ne kadar sorun çıkabilir onu merak ediyorum.

Eğer görüşmelerden geçersek Ortalama Vize alım süreci kaç gün sürer?

Biraz fazla soru sordum galiba cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
    fotoğraf 1 tane olsa da yeter zaten o da onlarda kalmıo geri veriolar tarayıp taratıp yne ds-160 formuna da koyuyorsun,
    131$lık vize görüşme ücretini vize goruşmesine gitmeden herhangi bi gün yatırabilirsin yatırdığına dair makbuzu da görüşmeye giderken götürüyorsun zaten,
    not ortalaman 1,90ın altında olmadığı sürece ingilizcen iyi ise ki dediğin gbiyse iyidir vize alırken sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum buyuk ihtimalle alırsın,
    ortalama vize alım sürecin de eğer zaten kabul edildiysen pasaportun konsoloslukta kalıyor onlar vize basıp sana kargo ile yolluyorlar bu da ortalama 2-3 gün sürüyor.

daha kafana takılan sorular varsa seve seve cevaplarım şimdiden vize alman dileğiyle başarılar

buarada benim vize görüşme hikayeme de burdan ulaşabilirsin yardımcı olacağına eminim
    http://www.turkishwat.net/2010-vize-...rusmesi-s.html

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben 11 martta gittim vize görüşmesine, bence ordaki görevliyle yapılan extra kısa konuşmaya görüşme bile denemezdi, ayrıca iki lafı bir araya getiremeyenler bile vize aldılar, ağzım açık kaldı!! o kadar büyütülcek bişey olmadığını gidince sende göreceksin, vizeyi alıcana da eminim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

durmusardanın dedıklerını aynen gecerlı)..ayrıca benden foto bıle almadılar nedense..sırketın verdıgı sorulara calısırsan kesın gecersın..calısmasan da gecersın heralde...benım konusma 2 dakıka bıle surmedım 3 soru sordu ve 1-2 belgeye baktı..vızeyı verdı.okulumu amerıkada nereye gıtcegımı ve aılemı sordu bana

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

not ortalaman neden düşÃ¼k derse hem okuyorm hem çalışıyorum dersin yırtarsn sonuçta sigortasız çalışan çok öğrenci var

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

fotoğraf hakkındada ben bilgi veriyim fotoğrafcı veya bazı kırtasıyelerden fotoğrafını cogaltabılırsın =)

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bir de merak ettiğim bir diğer soru: Görüşme de herkesten farklı farklı belgeler alabiliyorlar galiba. Okuldaki bir öğretim görevlisinden tavsiye mektubu yazdırın dediler şirketten gerekli midir sizce?

Başka ne tür böyle belgeler gerekli olur?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet not ortalaman 2.00ın altında olduğu için herhangi bi hocandan alacağın referans mektubu faydalı olabilir ama kimi zaman ona bile açıp bakmıyorlar ama sen yine de al yanında bulunsun valla ben bundan başka da extra bi belge bilmiorum sanırım yok

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

çok teşekkürler bilgiler için.

131 doları yatırırken amerikan konsolosluğuna mı diyoruz bankaya direk?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

eet amerika büyükelçiliği konsolosluğuna onlar zaten anlarlar

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Lightbulb

Alıntı gzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eet amerika büyükelçiliği konsolosluğuna onlar zaten anlarlar
    evet sonunda ücreti de yatırdım. Yarın Sabah içn hazırlık yapıyorum. Bugün Şirketime gidip son hazırlıkları tamamlayacağız ve Bir ön görüşme yapacağız.

Anadolu Yakasında oturduğum için için konsolosluğa gitmenin zor olabileceğini düşünmüştüm ama Evim metrobüsün son durağında olduğu için metrobüsle zincirlikuyu + 40t ile Kaplıcalar durağına giderek işi halledeceğim.

Sabah 6 da evden çıkıp 7:20 gibi konsoloslukta olmayı planlıyorum.

Konsolosluğa giderken yanımızda olmaması gereken şeyler nelerdi?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkadaşlar araya girmiş gibi olacağım ama Şirketimden Sevis Ödendi belgesi almadım ben. Ben unuttum onlarda unuttu galiba. Ne yapmalıyım sabah görüşmeye girmelimiyim?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

not ortalamasını sanılandan daha cok önemsiyolar sanırım cünkü sabah danısmanım advanced düzeyde bi ögrencinin 1.90 not ortalamasıyla vize alamadgnı söyledi ve son sınıf falan da deil moraller baya bozuktu tekrar deniyckmiş sanırım öyle bi şansda varmıs ama umarım bunlara gerek kalmaz kötü bi örnek oldu ama affet artık başarılar

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ortalamanin dusuklugunu aciklamaniz sart aciklayabilen kisi alir vizeyi aciklayamayan alamaz. ben ilk sene aciklayabildim iyi bahaneyle aldim ikinci sene inandiramadim onlari alamadim bu kadar basit...ortalamalarim 1.95 ve 1.98 di..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arrow

Alıntı snms Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    not ortalamasını sanılandan daha cok önemsiyolar sanırım cünkü sabah danısmanım advanced düzeyde bi ögrencinin 1.90 not ortalamasıyla vize alamadgnı söyledi ve son sınıf falan da deil moraller baya bozuktu tekrar deniyckmiş sanırım öyle bi şansda varmıs ama umarım bunlara gerek kalmaz kötü bi örnek oldu ama affet artık başarılar
    Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortalamanin dusuklugunu aciklamaniz sart aciklayabilen kisi alir vizeyi aciklayamayan alamaz. ben ilk sene aciklayabildim iyi bahaneyle aldim ikinci sene inandiramadim onlari alamadim bu kadar basit...ortalamalarim 1.95 ve 1.98 di..
    Not ortalamamı 1.93 yazmışım yanlışlıkla 1,96 imiş.
    Ben bir çok kulüp, dernek ve gönüllü platformlarında gönüllü olarak çalışıyorum. Bir derneğin Genç Çalışma Grubunda da Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapıyorum. Aktif olarak katıldığım etkinliklerin sayısı çok fazla. O yüzden Okulla biraz uyumsuzluk sorunu yaşadım. Ama bu yıldan sonra daha fazla ağırlık vereceğim. diyeceğim galiba oradakilere.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Evet arkadaşlar, herkes bir yeşil kağıt diyip duruyordu. Hiç fotoğrafını filan görmemiştim. meşhur Yeşil kağıdı taradım ekliyorum.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

o yazdığın bahaneleri sunabildiysen vizen hayırlı olsun ne dielim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı snms Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o yazdığın bahaneleri sunabildiysen vizen hayırlı olsun ne dielim
    Hiç bahane sunmaya gerek kalmadı. Cankurtanlık yapacağım için, yüzmeyi nerede öğrendiğimi, İlk Yardım kursu alıp almadığımı sordu. Ben de okulumun yüzme takımı var dedim, orada yüzüyorum. İlk yardım eğitimini Kızılaydan aldığımı belirttim. Kızılay'ı biliyor musunuz diye sorduğumda evet yanıtını verdi. DS-2019 formun ve Sevis ödendi belgen gelince vizeni basacağız dedi. İyi günler dileyerek gönderdi.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

süpermiş hayırlı olsun vizen bu kez gercekten

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

öncelikle herkese merhaba, yeni konu açmak istemedim burda belirtim. ben geçen hafta vize görüşmesine gittim ve çok çok kısa sürdü 1-2 dakika falan daha sonra kadın bi yeşil kağıt vardı eksiklerini yolla falan dedi ama bununla birlikte pasaportumu ve diğer belgeleri de geri verdi tek transkript kaldı onda. ben tabi bu olaydan sonra vize çıkmıyacak diye düşÃ¼nmeye başladım. bu yeşil kağıdı alan arkadaşlardan pasaportunu da alanlar oldu mu? yeşil kağıt kesin vize çıktı anlamına gelmiyor herhalde. ds2019 gelinde pasaportla tekrar göndercem ama pek ümidim yok.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ben de bu işlerden pek anlamam..ama şunu söyleyebilirm ki benim de sadece transkripti mi aldı geri kalanı verdi..yeşil kağıdı da verdi tabi..geçtiğimi şuradan anladım konuşmalar sonunda good holiday çekti..:s

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Lightbulb

Alıntı mariachi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle herkese merhaba, yeni konu açmak istemedim burda belirtim. ben geçen hafta vize görüşmesine gittim ve çok çok kısa sürdü 1-2 dakika falan daha sonra kadın bi yeşil kağıt vardı eksiklerini yolla falan dedi ama bununla birlikte pasaportumu ve diğer belgeleri de geri verdi tek transkript kaldı onda. ben tabi bu olaydan sonra vize çıkmıyacak diye düşünmeye başladım. bu yeşil kağıdı alan arkadaşlardan pasaportunu da alanlar oldu mu? yeşil kağıt kesin vize çıktı anlamına gelmiyor herhalde. ds2019 gelinde pasaportla tekrar göndercem ama pek ümidim yok.
    Alıntı dahstres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bu işlerden pek anlamam..ama şunu söyleyebilirm ki benim de sadece transkripti mi aldı geri kalanı verdi..yeşil kağıdı da verdi tabi..geçtiğimi şuradan anladım konuşmalar sonunda good holiday çekti..:s

İkinize de iyi günler arkadaşlar öncelikle. Merak etmeyin Ds-2019 formu olmayan herkesin Pasaportunu geri veriyorlar. DS Formunuz geldiğinde formla beraber (varsa diğer eksikleri de koyarak) UPS ile Konsolosluğa gönderiyorsunuz. Genelde 3 gün içinde vize basılıp size geri gönderiliyor. Hepimiz hayırlısıyla alırız inşallah.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

teşekkürler cevaplar için daha rahatladım =). şimdi ds2019'u beklicez o zaman. şirket 3-4 hafta içinde gelir dedi. inş. bi sorun olmadan alırız vizeyi.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benim de transkriptimi aldı geri kalanı vermişti..DS-2019 bugün geldi pasaportla birlikte gönderdim..Sonucu büyük bir heyecan içinde bekliyorum..Bakalım neler olacak??

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

DS siz vizeye girerseniz pasaportunuzu geri verirler
    bu red yediginiz veya kabul edildiginiz anlamına gelmez
    herşey pasaportu Dsyle gönderdikten sonra belli olur

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı goldbergon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim de transkriptimi aldı geri kalanı vermişti..DS-2019 bugün geldi pasaportla birlikte gönderdim..Sonucu büyük bir heyecan içinde bekliyorum..Bakalım neler olacak??
    kaç günde geldi bu ds2019. 1 ayı geçtiği de oluyomuş herhalde..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Question

Alıntı mariachi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaç günde geldi bu ds2019. 1 ayı geçtiği de oluyomuş herhalde..
    Valla ben Ocak sonu İşverenle sınava girdim, geçtim. DS'im Nisan ortasında geleceğini söylüyorlar. Garip biraz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ezet sonunda pazartesi(3 Mayıs'10) günü DS2019 formum geldi ve bugün de vizem basıldı hayırlısıyla. geçmiş olsun diyorum tüm arkadaşlara da. Sırada uçak bileti var bakalım.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)