-Danismanin onemi wat kadar yok. Hatta sifir diyebilirim. Herhangi bir komisyon almiyorlar. (Komisyon aliyorlar ama sen bireysel basvursan yine ayni ucreti odeyeceksin, okuldan aliyorlar komisyonlarini). Her danisman anlasmali oldugu okullarla birebir iletisim icinde.
-Danismandan ucret almadan once, gidecegin okulun sitesinden ucretlere falan bak. Bi fark yoksa danismana basvur. Belgelerle falan ugrasmazsin.
-Kampusde is bulmak gercekten cok zor. Cunku kampus icinde zaten is yapilacak fazla alan yok. Kampus disi calismak yasak ama tanidik falan varsa belki yanlarinda calisabilirsin.
-Okullar haftalik 20 veya 30 saat oluyor genelde. Benim okulumda 10-2 arasiydi. Ben uzun sure derse dayanamadigim icin gunde 4 saat benim icin yeterli gelmisti. Ama hizli programlarda var. Gunde 6 saat. 6 ders almak sorun olmaz diyorsan onu da secebilirsin daha cabuk ogrenirsin.
-Master'i dusundugun okulun dil okuluna yazilinca kurstan sonra zaten sinav oluyorsun, ingilizcen yeterli gelmezse kursa devam ediyorsun. 12 hafta yeterli gelmezse bi 12 hafta daha alabilirsin. Eger boyle birsey yoksa 12 haftadan sonra okul disindaki herhang bii dil okuluna basvurup sadece toefl egitimi alabilirsin.
-Dil okullari 4 haftada 1 seviye mantigi ile calisiyor. 12 haftada 3 seviye atlayip yeterli seviyeye gelebilirsin gibi. Her ay sonunda sinav oluyorsun. Yeterli gelirse ust kura geciyorsun gelmezse ayni kuru tekrar aliyorsun. Ama senin ingilizcen iyiymis sadece toefl egitimi alacaksan o zaman kur falan olmuyordu. Ama bence 6 ay fazla. 3 ayda kesin ogrenirsin. Toefl da zaten 6 ay verilecek bi egitim yok. Ayni seylerin tekrarini almis gibi olursun.
-Okullar hakkinda fazla bilgim yok ama Case Western her sene dunyanin en iyi univler siralamasinda ilk 100 e giren bi universite. Arastirma alaninda ulkenin en iyilerinden. Digerlerine gore daha taninmis gibi.
Bookmarks