Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yaş Kandırmacası

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Thumbs up Yaş Kandırmacası

Merhaba arkadaşlar

Geçenlerde aklıma süper bi çakallık geldi ee türküz olsun o kadar

Şimdi bizde yaş tarihi Day/Month/Year ,Amerika'da ise Month/Day/Year oldugundan mesela ben 1 /07 de 21 yaşında olucam ee dogal olarak hazıran ayında alkol vs alışı club-bar'da yasak bana ama tabi benim tarihim 1/7 month/day olarak bakıldıgında 21 yaşında oluyorum ve istediğini yap

Eğer aynı konumda olan varsa kaçırmasın bu durumu benden tavsiye

Hadin bol eğlenceler,
    Rast gele

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

amerikada olacağım tarihde 21 olacağımdan problem yok

ama fikiri tuttum işe yarayabilir

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya pardon da sanki haziran bir de orda olacaksin ve haziran boyunca o bar benim bu bar snein gezecen tum yaz 3 kere club a git , eglendim barlarda diyebilirsin

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yok olay hazıranın 1 ınde gıtmek degıl , 21'ine sonra basıcaklar - bu kosullar altında olanlar ıcın - falan sadece bılgılendırmek amaclı dedım. ben gıdıncede hemen gıdıcegım ıcın

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Kenshin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Geçenlerde aklıma süper bi çakallık geldi ee türküz olsun o kadar
    kendi adına konuş hocam bende Türk'üm ama çakal değilim !!!!

burdaki yazış amacını anlıyorum bunu demek istemiyosun ama biraz daha dikkatli olursak yazarken sevinirim rica ediyorum !!!!!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

insallah yaz sonunda gorusuruz burda kac kere gittigini merak edecem

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hayda bi konu açtık olaymı cıkıcak beyler/bayanlar anlamadım gıttı birşey geldi aklıma paylasmak ıstedım , oradakı manayı anlamısında unlem falan koymana gerek arkadasım ne anlatılmak ıstenılen bellı stres yapmaya gerek yok merak etme kotu bı kasıt yok ortada bizde milletimizi vatanımızı sevenlerdenız derrt etme. ha anlamıyacak olan arkadaslar ıcın Türk milletinin zeki oldugunun belirtilmesidir , yanlış manaya çekmeyelim !!!! Paylaşmak istedim sadece belki işine yarıyan arkadaslar olur dıye , gerginlik yaratmanın manası yok.

Tamam dostum solucem gıttıgımde sararsa cıkmam o kesın buradada gıttıgım ıcın merak edıyorum yanı o yuzden =) herneyse bakalım , herkese iyi forumlar.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Kenshin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayda bi konu açtık olaymı cıkıcak beyler/bayanlar anlamadım gıttı birşey geldi aklıma paylasmak ıstedım , oradakı manayı anlamısında unlem falan koymana gerek arkadasım ne anlatılmak ıstenılen bellı stres yapmaya gerek yok merak etme kotu bı kasıt yok ortada bizde milletimizi vatanımızı sevenlerdenız derrt etme. ha anlamıyacak olan arkadaslar ıcın Türk milletinin zeki oldugunun belirtilmesidir , yanlış manaya çekmeyelim !!!! Paylaşmak istedim sadece belki işine yarıyan arkadaslar olur dıye , gerginlik yaratmanın manası yok.

Tamam dostum solucem gıttıgımde sararsa cıkmam o kesın buradada gıttıgım ıcın merak edıyorum yanı o yuzden =) herneyse bakalım , herkese iyi forumlar.
    ben seni anlıyorum.

Ya benim 01 05 olduğu için olmuyor 2 türlüde

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

o kapıda duran adamları salak falan zannediyosunuz galiba? zaten içeri girerken ya amerika eyalet id si ile ya da J-1 ı göstererk giriyosunuz..yakalndığınız an sahtekarlık suçuna giriyor...yapmayın öyle çakallık!!! falan..yaşınızı doldurup edebinizle girin..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Benimde anlamadığım nedir bu club disko vsvs çılgınlığı. Amerika'ya gidiyorsunuz arkadaşım. Çoğu kişinin yakalayamadığı fırsatı yyakalamışsın. Ben eğer gidebilirsem(vize alabilirsem) 25 yaşıma girmiş olacağım. Yapmayın bu kadar yaşınız tutmuyorsa orada yapılacak daha bir çok şey var. Pozitif bakın. Bırakın çakallığı. Yasalara uyun. Yoksa zulüm olur bu geziniz.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

ne kadar ugraşırsam ugraşıyım yılı degiştiremedikten sonra giremem hic biyere

bi girip görmek isterdim ama Türkiye'yle arasındaki 7 farkı cıkarmak adına

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Genelde bi kac ay varsa birsey demiyorlar. Ben aralik dogumluyum 6 aydan 21 olamiyordum. Cogu yere gidince zaten 1-2 ay falan var dedigimde birsey demeyip almislardi. Cogu yer uygulasa da uygulamayan yerlerde var.

Bakkallardan falan icki alirken %90 problem olmuyor.

Ayrica club'e girince icki icmeyeceksen 21 yas gecerli degil diye biliyorum. Giris icin 18 yas yeterliydi galiba

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Neler neler yapanları gördüm. Türkiyeden fake Türk kimligi düzenleyip giden sonra onu orda kullananlar falan. Kapıdaki adamlar salak degil ama yapmayın da. Olur da basınıza bir is gelirse daha cok is acarsınız basınıza ona göre. Benim gittigim sehirde 18-21 arası iceri alıyor fakat icmesin diye eline X koyuyordu, digerlerine de bileklik veriyordu. Bence normal ve mantıklı, tabi bunu da delenler vardı. Ayrıca 1 ay varmıs falan sen gir iceri kesinlikle olmadı, son güne kadar bekletiyorlardı. Yakın arkadasımın dogum gününde gittik gece 12 den sonra aldı iceri, düsünün yani. Son olarak kapıdaki görevliler yabancıysanız ve ID yoksa pasaporta bakıyor genelde, o yüzden kandırmaca olayına girmemeniz önerilir. İlla icecem diyorsanız gece kulübünde degil de evde iciniz bir zahmet...
    Hayat acısıyla tatlısıyla tecrübeyle sabittir, yaşamaktan korkmayin...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

benim de bildiğim barlarda alkol servisi için 21 üstü olmak gerektiği. bileğe bişey mi yapıştırıyolarmış ne, içeceği almak için uzanınca parlıyomuş ordan rengine göre(?) yaşınız uyuyo mu uymuyo mu anlıyomuş barmenler vs.
    helecan küpü

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

En temizi sahte kimlik yapmak.
    Dikkat etmeniz gereken nokta her yerde bu kimliği kullanmamanız,
    çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar olayı sonuçta.
    Bar ortamı karanlık olduğundan ve de sırada insanlar beklediğinden
    kapıdaki görevliye yedirme ihtimali çok yüksek.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

iyi güzel de bunu zaten yıllardır "genel çakallık" kuralları dahilinde kullanıyorlar seninki yeni olmamış yani yapan çok arkadaşım var

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

umarım NJ'de güzel barlar ve eğlence yerleri vardır

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

iyi de butun mevzu kapıdaki görevli mi sanıyorsunuz? burdaki gibi polis uygulamaları oluyo 2 kez şahit oldum polis bara girip tek tek id kontrolu yaptı. kapıdaki görevliye okul pasomu gösterip girmiştim. ama polis gelince pasaport sordu. yani o ay-gun olayı yaş iş. evde için ille içicekseniz. yada cok guzel grupların canlı performansları oluyo barlarda. gidin,içmeden muzik ziyafeti cekin. bu arada ev partilerinde polis geldiğinde id filan sormuyo bunu da test ettim onlayladım
    I made a promise never to settle...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

gençler ateşli two hundred degrees .. hocam ben de 20 yasındayım içeri almazlar sanırım ve sadece 1 kere içeri girip bakmak isterim ama içki içmem asla orda..ama amerikaya kadar gitmişken çılgınlık yapmak lazım tabi sonuçlarını bastan kabul ederek.... .. Konuyu acan ,Türkler çakal diyen arkadas sanırım kayserili.fikir de güzel ..
    Konu sucre tarafından (13-03-2010 Saat 11:54 PM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar tam olarak anlıyamadım girmek için yaş 18 yetiyormu yetmiyormu? içki kısmına gerek yok

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

zaten genelde diskolarda bira ve rom-kola ikilisi dısındaki şeyler baya pahalllı oralarda içkiye para vermek isteyeceginizi düşÃ¼nmüyorum wall-mart ta cok çeşitli içkiler var en ucuzdan en pahalııya evde içip gitmek bence daha mantıklı bide abd deki biralar gazoz gibi zatii tadı yok efese en yakın olanı natural-ıce diye bişi vardı oydu o güzel tavsiye edrim hemde ucuz bide rose marka sarap vardı kırmızısı baya ıyı ve ucuzdu tavsiye ederim 9 dolara litrelik tekila var ama sakın benim yaptıgım hataya düşÃ¼p yarım şişe içmeyin

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

@sucre
    bende 20 yaşındayım öyle bar-disco merakım yokturda arada sırada gitmek isterim
    türkiyeyle ortamı karşılaştırmak adına özelliklede trabzonla karşılaştırmak istiyorum sonucları beni dehşete düşerecektir

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten genelde diskolarda bira ve rom-kola ikilisi dısındaki şeyler baya pahalllı oralarda içkiye para vermek isteyeceginizi düşünmüyorum wall-mart ta cok çeşitli içkiler var en ucuzdan en pahalııya evde içip gitmek bence daha mantıklı bide abd deki biralar gazoz gibi zatii tadı yok efese en yakın olanı natural-ıce diye bişi vardı oydu o güzel tavsiye edrim hemde ucuz bide rose marka sarap vardı kırmızısı baya ıyı ve ucuzdu tavsiye ederim 9 dolara litrelik tekila var ama sakın benim yaptıgım hataya düşüp yarım şişe içmeyin
    bende bu amerikalilar sabah aksam su gibi icip niye sarhos olmazlar derdim Aynen dedigin gibi gazoz gibi biralar. 8 tane icince bile birsey yapmiyor neredeyse.

En ucuz bira budweiser'di galiba. Hayvan gibi neredeyse 1 yada 2 lt sisesinin fiyati 3$ mi oyle birseydi.

En pahali bira Heineken olmasi lazim.

Natural ice dedigin gibi guzeldi.

Mavi kutusu olan bi bira vardi. Markasi blue' mu oyle birseydi. Oda superdi. Yanlis hatirliyorda olabilirim.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Şimdi konuya bi açıklık getireyim. Şimdi siz ne kadar çakallık diye gidin. Ordaki insanlarda sandığınız kadar aptal değil. Yabancı pasaportlarda öyle senin dediğin gibi kendi sistemleriyle bakmıyorlar bizim sistemi bilerek bakıyorlar. Ha giren adam vardır ama ya kapıdaki acemidir yada eleman göz yummuştur (ki bunun olması az bi oran) Orda birsürü rus wat öğrencisi var emin ol senin tabirinle o ruslar hepimizden daha çakal ve o ruslar yüzünden o bütün kapıdaki görevliler wat öğrencilerini mimlemiş durumda. Benim çok arkadaşım öyle girmeye çalıştı hepsi de kapıdan paşa paşa geri gönderildi ayrıca "seni birdaha burda görürsem polise şikayet ederim" tehdidi de cabası.... Gidin wal-mart'tan aldırın içkinizi bi arkadaşınıza için paşa paşa evde yaşınız gelince de gidersiniz club'a mluba hem club bar nedir yaaaa... Asıl eğlence zaten orda değil olay HomeParty'dir arkadaşım. Kur ortamını yap arkadaşını bidaha barın, clubın yüzüne bakmazsın.

Ayrıca en ucuz 24'lük bira 11$ filan budweiser 17$ olması lazım evet heineken güzel ama pahalı accık.

Bide efese en çok benzeyen bitane meksika birası vardı ama adını unuttum oda efese benziyor.

Son bir uyarı!!! Evet burası çok ciddi bir konu arkadaşlar.
    Filmlerden de görmüşssünüzdür Amerika'da weed kullanımı çok yaygın. Amerikalı gençlerin çok büyük bir kısmı bu şeyi kullanıyor veya en azından birkez denemişliği var. Ve çooooook eminim ki herhangi bi partyde hiç çekinmeden aletini ırdavatını çıkarıp normal bişeymiş gibi içmeye başlayabiliyorlar ve tabiki hiç bir yemeğini paylaşmayan amerikalılar bu şeyi paylaşmada üstlerine yok =))) Sizede mutlaka bir teklif gelecektir. Beni böyle şeylere karşı biri sanmayın fakat ben yine de uyarı mı yapmak istiyorum. Kabul etmeyin!!!! Çok tehlikeli... Amerikalılar için öyle değil ama.... En fazla 6 ay rehabilite cezası alırlar. Zaten 18 yaşından küçüklerse sadece aileleri gelene kadar police offisinde misafir edilirler. Onlar birşey olmaz bak biz nasıl içiyoruz filan diyecektir. Hatta bazıları sizin evinize gelip sizinle beraber içip sonra satmayada çalışabilir. O yüzden hiç tehlikeye atmaya gerek yok.
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

İçeri girip içmesek, polis gelse kontrol yapsa sorun olur mu ya?

Zaten içki içmiyorum ben de, girip bir göz atarız oraya kadar gitmişken.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı AlpErTunga58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçeri girip içmesek, polis gelse kontrol yapsa sorun olur mu ya?

Zaten içki içmiyorum ben de, girip bir göz atarız oraya kadar gitmişken.
    Bardan bara clubtan cluba değişir aslında ama 21 yaş altındakilerden kesinlikle daha fazla para alıyorlar. Mesela bazı geceler oluyor 21 yaş üstündekilere free iken arkadaşlarımın club'a girmeleri için 25 dolar verdiklerini biliyorum. Ama sonuçta içerde hiçbirşey içemiyorlar
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı fubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi konuya bi açıklık getireyim. Şimdi siz ne kadar çakallık diye gidin. Ordaki insanlarda sandığınız kadar aptal değil. Yabancı pasaportlarda öyle senin dediğin gibi kendi sistemleriyle bakmıyorlar bizim sistemi bilerek bakıyorlar.
    Hangi ulke date-month-year, hangisi month-date-year nerden bilecekler. Tum dunyayi mi ezberlemis bu adamlar :S

Gerci pasaporta baktim vizemin uzerinde dogum tarihine 10dec yaziyor. Ama pasaport kimlik bilgilerinde 10.12 yaziyor. Vizeye bakarlarsa anlar.

Gerci +21'im benim icin sorun yok

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @sucre
    bende 20 yaşındayım öyle bar-disco merakım yokturda arada sırada gitmek isterim
    türkiyeyle ortamı karşılaştırmak adına özelliklede trabzonla karşılaştırmak istiyorum sonucları beni dehşete düşerecektir
    yalnız değilmişim .. bara giremesekte olsun bar ortamını kendımız yaratırız
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Sanırım benimde 2 türlü olmıcak 25/12 - 12/25 1991 ama ama olsun kendi ortamımızı kendimiz yaratmaya çalışcaz artık

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkaadaşlar bu taktiği yedirebildiğin yerler var yediremediğin yerler var söyliyeyim. Normal barlara giriyorduk ama new york'un en prestijli clubına girerken adam "hey come on it is european format" diyerek arkadaşımı içeri almadı ve ben o zamanlar 20 yaşında olmama rağmen pasaportumun scan edilmiş, pc den azıcık oynanmış fotokopisi ile her yere giriyordum. kulağınıza küpe.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks