housekeeping de ing gelişmez diyenlere kesinlikle karşı çıkıyorum. ingilizcenin gelişip gelişmemesi kesinlikle kişinin kendisine baglıdır. benim ingilizcemde oldukca kötüydü ve bende housekeeping yaptım gecen sene. ama dısarı cıktıgımızda kendi işimi kendim hallettim,çaba harcadım konusmak için. yanımdakine demedim bana da bi hamburger menu söylesene yada şu otobus surdan gecermiymiş sorsana yapmadım. anlatamadım,yeniden denedim,anlayamadım tekrar ettirdim hiç bir kursun bana veremeyeceği birşeyi kazandım orda; özgüven.
evet anlıyodum ama pratik olmadıgı için hem telaffuzda kötüydüm hemde emin olamama sorunum vardı ya yanlış söylersem ya yanlış anladıysam diye.
zaten okullarda,kurslarda sadece okumayı ve yazmayı öğretiyolar bize. dinlemek ve konusmak yok burda. onu da orda öğreniyoruz işte. ne iş yaptıgınızın bi önemi yok bi şekilde insanlarla iletişim halinde olcaksınız ev sahibiniz, meneger yada komşunuz yada iş arkadaslarınız. önemli olan sadece sizin ne kadar caba harcadıgınızdır.
housekeeping yapmak istemyiorsanız yine yapmayın. ama bu ing gelişmez diye dusundugunuzden değil gercekten yapmak istemediğinizden olsun.
Bookmarks