Kusura bakma yeni gördüm sorunu,
Bu şirketin işverenleri geliyorsa güzel ama ben bu işi seçerken iş fuarında sponsor şirketin bu şirket ve bu civar hakkında bilgisi olan amerikalı elemanı vardı.
Trapp Family Lodge, otel, bir kaç günlük veya uzun süreli kiralanabilir misafir evleri ve villalardan oluşan ve Trapp Hill de yer alan büyük arazili bir dağ oteli, komplex. Baya turist gelir yazın, kanadalı veya diğer eyaletlerden. Bu restaurantta otelin içindedir. Ben resturantta çalışmadım ama bu işte çalışan arkadaşlar vardı.
Konaklama olayını ise o sene bu otelde sadece 9-10 türk vardık.Otel şehir(köy) içinde bir ev kiralamış 3 katlı süper, orada kaldık türkler olaraktan. Ama otele çok yakın bir tea house vardı( otelin yine) onun üstünde ruslar kalıyordu.Yani ya yine ev tutarlar yazlık elemanlar için ve şehirde kalırsınız veya bu tea house un üstünde de kalırsınız. Bence Vicki(HR manager) hala oradaysa sırtınız yere gelmez
Çok iyilik perverdi sağolsun.
Para olarak bence iyi kazanıyorlardı arkadaşlar, hatta bu otelde yazları sürekli düğünler falan olur( otel arazisinde) ve sizin orada da yardımcı olmanızı isterler ve tip olsun overtime olsun kıyak olur.
Çok aşırı para kazanmazsınız sanırsam ama durumunuz iyi olur. Eylulden sonra işte azalma olabilir. İngilizceniz iyi olmalı. Hatta ingilizcesi çok iyi olanları garsonluğa bile terfi ettirebilirler.( tipten aldığınız pay artar)
İşi seçtikten veya seçmeden önce/sonra işverenle irtibat kurun, mesela konaklama yazmasa da bence mutlaka yardımcı olurlar. Mesela bende sözleşmede havaalanından karşılama için 40 dolar mı ne ücret yazıyordu. Ama hiç ücret almadılar( Vicki ye bir teşekkür daha)
Trapp, stowe, Vt hakkında başka sorularınız olursa yazarım
Hayırlısı![]()
Bookmarks