ABD'ye girişim çocuk oyuncağından farklı değildi. JFK'deki I-94 formunu kontrol eden abi benimle konuşmadı bile işaretlerle anlaştık Hemen önümdeki gümrük görevlisi "Do you have any food, vs vs" gibi şeyler sordu. Hepsine no, no, no dedim geçtim Airtrain ile Terminal 4 e geçtim. Beni terminalde karşılayacak olan koordinatör abiyi beklemeye koyuldum. Orada tesadüfen bizim şirketle gelen 2 kişiyle tanıştım. Fazla geçmeden koordinatör abi de geldi. Havalimanında bol bol foto. çektik Sonra 1 gece konaklayacağımız olan Central Park Hostel'e yerleştik. Saat gece 2 gibi Times Sq. Madison Sq. Garden ve Village'i içeren New York turuna başladık. Yaklaşık 5 gibi otele döndük. Ertesi gün çalışacağım yer olan Los Angeles'a gitmek üzere havalimanına bırakıldım. Uçakta Japon kılıç ustası tipli bi amcayla beraber geldik LA'e indiğimde motele gidecek olan shuttle yerinde yoktu ben de taksiye atladım. Kalacağım motele geldim ve check in yaptırdım.

Motel Santa Monica'ya epey uzak bir yerde, Inglewood'da. Inglewood ise afrikalı amerikalı çeteleri ve homelesslarıyla ünlü bir şehir. Geceleri sokağa çıkmak oldukça tehlikeli. Otobüs ile Santa Monica'ya en iyi ihtimalle 30 dk sürüyor. Ancak Santa Monica civarı, Pier (mini bikinili paten ve kaykaycı ablalara dikkat çekerim) ve özellikle 3rd St. Promenade çok güzel Buraya geleli 1,5 hafta oldu ama en uzak Westwood'a social security numarası almak ve Bestbuy için gittim Sonraki off günlerimde downtowna, Hollywood'a ve Beverly Hills'e gitmeyi planlıyorum.

Şu an için tek sıkıntı kalacak yer gibi gözüküyor. Bunun için craiglist başta olmak üzere birkaç siteyele ilgileniyorum. Umarım çalıştığım yere yakın bir yerde uygun fiyatlı bir yer bulabilirim. Bunun dışında her şey çok güzel. Bugün 4. caddedeki salsa kursuna katıldım.. Türkiye'den geldiğimi söyleyince çok şaşırdılar. Zaten burada Amerikalı ya da Latin değilseniz çok ilgi çekiyorsunuz. Her ne kadar bazı arkadaşlar Türk yemeklerini özleyip tomarlarca dolarlar ödeyip ayarladığı work and travel programını iptal edip Türkiye'ye dönmek istese de ben burada çok memnunum. Tamamen benim arzuladığım bir yaşam tarzına sahip. İnsanlar rahat (özellikle üstlerine giyecekleri şeyler konusunda ), halk en ufak kurala bile uyuyor, stresten uzak bir yer.

WAT ile Los Angeles'a gelecek olan arkadaşlara tavsiyem, buraya gelmeden önce kalacak yerlerini ayarlamaları. Şirketlerin ayarladığı motellere falan güvenmeyin. Kendiniz ev ayarlayın, garanti olsun. Venice civarı ev için uygun olabilir. Hem de merkezi ve nispeten nezih bir yer. Araba kiralayarak ulaşım sorunu da büyük ölçüde giderilebilir. Buraya gelip Türk mutfağının seçkin lezzetlerini aramak saçma olur. McDonald's ve benlerleri ya da fast food yerine Asyalı ablaların pastaneleri nispeten daha sağlıklı ve doyurucu gözüküyor. Ama sağlıklı şeyler burada birazcık daha pahalı.. =)

Şimdilik bu kadar. Gelişmelerle burada olacağım ..:=)