Arkadaşlar 10 haziran 2009 da amerikaya geldim ve 2 gündür aracılığıyla gelen arkadaşlar ve kendi adıma ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyim. Bizim acentaya ödediğimiz paranın bir kısmını acenta burda amerikada DS imizin aktif olmasını sağlayan ve Sosyal Güvenlik Numarası almamızı sağlayan sponsor firmaya ödemek zorundadır ve aksi takdirde ülkeye giremezsiniz ve sınırdan geri dönersiniz. Bir de bizim gibi problem yaşayanlar var. Ülkeye girdiğimizde DS lerimiz aktifti fakat şu anda DSlerimizin inaktif olduğunu ve kaçak duruma düştüğümüzü öğreniyorum ve bunun üstüne şirket sahibi xxxx xxx adlı şahıstan gelen mail ise aynen şu şekilde:

"Sevgili ogrenciler,

Yaşadığımız finansal problemlerden dolayi sizin icin sponsora yapmamiz gereken odemeyi yapamamis bulunmaktayiz. Malum, kriz pek cok sektoru etkiledi. Biz de bundan ciddi derecede etkilendik. Cihan arkadasimizin girdigi luzumsuz ve gercegi yansitmayan detaylara girmeyecegim. Yanlışa başka bir yanlışla mukabelede bulunulmaz.

Sirketimiz, karsi tarafa sizin icin odemesi gereken kismi (375 USD) odeyemeyecek durumdadir. Bazi arkadaslarimiz Amerika’da, bazi arkadaslarimiz henuz gitmedi. Saglikli bir sekilde programi gecirebilmeniz icin bu bakiyeyi tamamlamamiz gerekiyor.

Bunun icin de sizlerden cok samimi olarak şunu rica ediyorum.

Sponsorumuzun hesabina ilgili kismi detay kisminda kendi ad ve soyadiniz olacak sekilde havale ederseniz, sorun ortadan kalkacaktir. Geri odemeler icin ise, henuz gitmemis arkadaslarimiza bu odemeyle ve geri odemesiyle ilgili senetler verilecektir.

THE BANK ACCOUNT DATA:
CITIZENS BANK, MEDIA, STATE RD. PA 19063
Swift number: CTZIUS33
BANK ROUTING NUMBER 036076150
ACCOUNT NUMBER 6201590599
ACCOUNT HOLDER Philadelphia international institute
649 Broad street, Cape May, NJ 08204

WESTERN UNION icin
Waclaw Berczzynski

752 Old Marple Rd
Springfield, PA 19064

Pek cogunuz odemesini tamamladi. Sizden bunu talep etmeye hakkimiz yok; ama sene icindeki kotu gidisata dur demek ve subelerimizin satislarini devam etmek icin, işletmenin asli giderleri icin kasamisdaki paralari kullanmak zorundaydik. Sene sonuna yaklasildiginda durumun boyle olacagini bilemezdik. Cok ozur diliyorum. Amerika’da olan arkadaslar, odemeyi aileleri kanaliyla yaparlarsa, senet, bize ulasan aile bireylerine verilecektir. Mailde belirtilenlerin pek cogunun ajitasyon maksatlı yazildigini ifade etmek isterim. Şirket yetkilisi olarak burdayim. Ofisteki arkadaslarimizla birlikte yaz boyunca sizlerin soru ve sorunlarinizla ilgileniyor olacagiz. kapanmıyor, biz de bir yere gitmiyoruz.

Odeme yapildiktan sonra, surec normal oldugu gibi devam edecektir. İşlerinizde herhangi bir aksama ya da iptal bulunmamaktadir.
Şahsım ve şirketimiz adına bu aksaklıktan dolayı hepinizden özür diliyorum.

Gerektiginde bana kendi cep telefonumda ulasabilirsiniz.

0532 xxx xx xx

Saygılarımla,"

e verdiğimiz 1000 küsür doların sadece ama sadece 375 dolarlık kısmını burdaki sponsor firmaya ödemesi gerekiyor ve kalan kısmı tamamen ama tamamen onların cebine kalıyor. Ve her bir öğrenci için ödemesi gereken 375 doları hem ödemiyor hem de bizden ödeme bekliyor. Gerçekten bu tür şeyler yaşayan arkadaşlardan veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz çünkü sınır dışı edilmemiz an meselesi. Ödemeli mi yoksa ödememeli mi?