ozgursum:
zubeyr yanlis konusuyorsun. cydd yi oven bir yazi olabilir seninki de karalayan bir yazzi oldu. isterse 1 ogrenciye burs versinler bu onlara minnettar olmamiz icin bir nedendir. burs karsiliginda bir sey yaptirmadiklari surece bu boyle. ha boyle bir dusuncen varsa belgelriyle konusursun. adamlar devlet eliyle halkin parasiyla burs vermiyorlar unutma bagislarla toplanan paralarla burs veriyorlar ankaradaki 300000 ogrenciye burs vermesi gereken makam hukumettir. son olarak da ne mal olduklari belli oldu dedigin dernegin gozaltina alinan kisileri serbest birakildi biraz haberleri takip etsen baya iyi olur sanirim yanlis yonlendirme olmaz...
1-ben acikcasi o yaziyi cyddyi karalamak icin yazmadim. karalamak icin yazacak olsam baya bi uzun olurdu ki zaten yaptiklari her is boluculugu ayrimciligi tesvik eden bi is oldugundan ben karaladigim icin degil , karalanmayi hakettikleri icin karaliyorum.

2-Bie ogrenciye burs verdikleri icin sen minnettar olabilirsin ama burs verirken kisinin basinin ortusune cumaya gidip gitmemesine siyasi ve dini dusuncelerine karisip buna gore burs veriyolarsa ben minnettar olmam bunlar boluculuk yapiyor derim.

3-Belgeleriyle konusursun demissin. sen mahkememisin veya ben mit miyim sana belge suncam. bu lafinla zaten guncel konularla ne kadar alakali oldugunu farkinda olmadan ortaya cikarmissin.biraz olsun farkli medyalari takip etseydin burs verdikleri ogrencilerin mecbur katilmak zorunda olduklari etkinliklerde incil okuduklarini ve okuttuklarini ,sarap icirdiklerini icmeyenlerin burslarini kestiklerini , istanbul subesindeki bilgisayrlarda darbe ile ilgili eylem planlarinin oldugunu bizzat savcinin belgeleriyle gorurdun.o zaman da bana boyle yazmazdin tabiki.

4-ankaradaki 300.000 ogrenciye devletin burs verme meselesine @Faruk cevap verdigi icin orayi atliyorum.

5-Her gozaltina alinan birakildiginda sucsuz oldugu anlamina gelmiyor maalesef. Bunun en bariz ornegi darbe yapan veya yapmaya niyetlenerek teskilat kuran pasalarin da serbert birakilmasidir.son olarak yeni okudugum haberin basligini yazmak istiyorum:
"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD), bazı PKK terör örgütü üye ve sempatizanlarına burs vermesinin kesinleşmesi yoğun tepkilere neden oldu"
kaynak:http://www.haber7.com/haber/20090422...burs-verdi.php

ikinci bir haber: Çağdaş Eğitim Vakfı'nın burs verdiği öğrencileri "dinci, irticacı, nurcu, tarikatçı, imam hatipli, kapalı, Kürt, Alevi" şeklinde fişledikleri belgelendi
http://www.risalehaber.com/news_detail.php?id=56928

gordugun uzere bunlar maalesef cok iyi isler yapan Allah rizasi icin burs veren yardim yapan insanlar degil.
sunu da belirtmek isterim @ozgursum. ben seni tanimam. bunlari yazarken kesinlikle sana satasma veya art niyetli bisey dusunmedim. sadece senin dediklerine karsi fikirlerimi yazdim. kesinlikle sahsina dair yazmadim bunlari...