Vize gorusmemden once o odada bulundugum yaklasık bır bucuk saat ıcınde ızledıgım gorusmelerı kendı gorusmemden once degerlendırıp sızınle paylasmak ıstıyorum.Forumda konuların tamamı gecıyor ama belkı gozden kacıran arkadaslar oldu ıse tekrarlamak ıstıyorum mutlaka faydası olacaktır.Yaklasık 65-70 kısının gorusmesını arkadasla ızledım ve bunların cogunlugu work and travel ogrencısıydı.
Gorusmenın sonunda 'have a nice summer' , 'may i purchase tickets' sorusuna 'yes' cevabını duymak hepımız ısterız ama tabıkı ıngılızcemız ıyı olsa dahı oraya bır heyecanla gıdıyoruz ve aksılıkler yasayabılırız.Bugun yasadıklarımdan birkaç örnek vermek istiyorum;
Bir ögrenci konusacagı herseyı bır kagıdın ustune not almıs gorusmecıyle gorusurken sureklı oraya bakarak konusuyordu belkı heyecanından sasırmamak ıcın not aldı oraya ama ben yanlıs oldugunu dusunurken cok kısa bır gorusmenın ardından gorusmecı o kısının yanlıs yaptıgını ve daha fazla gorusmeye gerek olmadıgını kendıne guvenmedıgı ıcın bu programa katılmasının kendısı ıcın yanlıs bır karar olacagını soyleyerek red verdi.
Başka bir ögrenci arkadas; gorusme esnası normal gıderken orada yasamak ıster mısın sorusuna belkı ıstemeyerekte olsa agzından evet cıktı sonucta ne yazıkkı red..
Icımızı karartmak ıcın yazmıyorum tabıkı bu yazıyı guzel orneklerde vardı
Ornegın bır arkadasta;1.7 cıvarı ortalama ıle gorusmeye gırdı gorusme boyunca sureklı kendıne guvenır vazıyette guler yuzluydu kapanıs 'have a nice summer '
Bana kalırsa önemli olan gorusme esnasında gorusmecıye ılk basta samımı ve guleryuzlu bır sekılde selam vermek ve wh- questıons denılen sorulara dıkkat etmekten gecıyor sorulan seyler bellı 10taneden fazla soru yok.Bence not ortalamasıyla falan kafa yormak yerıne o gunku motıvasyonunuzu ayarlamak daha onemlı.4-5 kısının 1.80nın altında ortalamayla vızeyı aldıgını gordum benımde ortalamam 65 cıvarındaydı cok ıyı degıl ama bu program ıcın yeterlı ama sormadı bıle.Birde alınan referans belgelerı calısma bordroloru falan hepsi work and travel programı icin hava civa.(Gordugum icin konusuyorum)Bir ogrencıye red cevabı verdı ogrencı bunları gormek ıstersın belkı dedı benım ıcın onlar pek bır anlam ıfade etmıyor gıbısınden bır cevap verdı gorevlı.

Ve gelelim gorusmeme
11.10 cıvarında sıra bana geldı heyecanım az cok yatısmıtı 1.5 saatten berı oradaydım ve sonunda konsolun karsısına geldım (Gorevlı:G , Ben:B)

G:Hello
B:Hello
G:How are you,Onur?
B:I m very well,and you?
G:Thank you.
G:What do you study in Balıkesir University?
B:I m studyıng Busıness Admınstratıon in Economy Faculty
G:Good,What class are you in?
B:I m in third class but i studied pre class one year.
G:What s your father s and mother s job?
B:My mother is housewife nad my father is business man.
G:Have you ever been in USA before?
B:Yes,i have.
G:Where will you work in there?
B:I will work an amusement park in Wisconsin Dells.
G:You found good place to work
B:Thank you
G:I ll decıde when you send me your ds2019 form and sevis ..(istedigim cumle bu degıldı ama)
B:Thank you,have a nice day.

Hayırlısı neyse artık o olsun elımden gelenı yaptım