Arkadaşım üzülerek söylüyorum var 2 yıl kuralın.Bende aynı durumdayım. 4. yılım watta ve son senem ünide konsolosluk o yüzden bu kuralı bana uyguladığını düşünüyorum. Öncelikle yapman gereken, Advisory Opinions bu sitedeki bilgileri kullanarak ABD'den uzman görüşü alman böylece kuralın sana uygulanıp uygulanmadığını söyleyecekeler sana bunun için ds 2019 unun kopyasını buraya yollaman lazım Oradan sana 3 hafta içinde cevap gelecek eğer derlerse 2 yıl kuralı sana uygulanıyor ozaman j-1 visa waiver yaptıracaksın gider gitmez başvur basit ama çok zaman alan bir işlem 300 dolara mal oluyor toplamda.Ama her başvuranı kaldırmıyorlar, bir sürü yazı okudum bununla ilgili.Biraz şanş işi.Waiver içinde avukat tutma sakın 1200 dolar istiyorlar avukatlar boşuna kazıklanma. Türk konsolosluğunun senin adına no objection letter yollaması lazım ABD' deki başvurduğun kuruma İşlemlerin 3-4 ay sürmesinin nedeni de bu. No Objection letter alabilmen için de Türk konsolosluğu Türkiyede senin adına araşıtırma yapıyor. Bu adam devletten kredi aldımı , askerliği ne durumda, Okuduğu Üniversiteye borcu var mı diyor. Eğer bunlar olumsuz ise sana diyorlar ki sen önce bunları hallet sonra ben o mektupu Abd ye veririm diyor. Yani bana borç takıp Abd'ye yerleşemezsin diyor. Ayrıca 2 yıl kuralı j-1 F-1 vb gibi göçmen olmayan vizelere tekrar başvurmana engel değil.Sadece Göçmen olan vizelere başvurmana engel k-1 h-1 vb. Bu kural bize haksız yere uygulanıyor, ben rahatlıkla kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Kaçak kalmaya gelince ilerde benim gibi abd'de yaşama hayalin varsa kesinlikle kaçak kalma ileride evlensen dahi green card'a başvurmazsın 10 yıl boyunca. Eğer kaçak kalırsan yakalanıp deport ederlerse zaten bir daha abd'ye giremiyorsun. Avrupa da ki ülkelerden de vize alamazsın. Çok gereksiz ve riskli.
Bookmarks