bugün 08.45te İstanbul'da vizeye girdim, girmeyenlere yardımcı olmak adına izlenimlerimi belirtmek istiyorum
işlemleri halledip sıramı beklerken 10-11-12 numaralardaki konuşmaları dinleyebiliyordum. genel olarak ne iş yapıcaksın, nerde çalışıcaskın sorularıyla başlanıyor. ne okuyosun sorusuna cevap olarak okul ismini söyleyenler vardı, bence buna dikkat etmelisiniz. tekrar etmek zorunda kalıyorlar soruyu. gayet anlaşılır ingilizceyle konuşuyorlardı. acil bir durumda arayacağınız numaranın 911 olduğunu bilmeniz gerekiyor. gidişata göre farklı sorular geliyordu. mesela neden bu işi yapmayı seçtin?, spor yapıyor musun?seçtiğin işin görevlerini biliyor musun?evli misin? tarzında sorular duydum.
benim görüşmeme gelirsek, duyamadığım 13 nolu bankoda numaram yandı. oradan gelen sesi duyamadığım için heyecanlanmıştım. tek erkek vize memuruydu 13 numaradaki. gunaydın dedi, good morning dedim. work and travel? dedi yes dedim. nereye gideceksin ve ne iş yapıcaksın dedi, yanıtladım, belgelere baktı transtkripti açar mısın dedi açıp uzattım, vizeniz onaylandı Esra hanım dedi ve bitti