merhabalar sevdigili watçılar ve wat adayları
bende kendi hikayemi daha önce çok hikaye okudugum ve cokta işime yarayan bu foruma yazıp sizlerle paylaşmak istedim

evet efendim nereden başlamnalı bence taa ilk zamanlardan o güzel karar anından ben aileme wat'a gitmek istediğimi söylediğimde baya zorluk cıkardılar nasıl cıkarmasınlarkı ailemle aynı şehirde okumak bukadar zorlaştırırmıydı gurbeti dedikleri gibi : evet öyleymiş ..
karar anı demiştim ya şöyle oldu : bir gün anlattım programı dogal olarak babamdan pekte destekcı bır tepkı gelmedı ben ise işi duygusallaştırıp ingilizce geliştirmek zorundayım demişken elbette dayanamadılar
neredeyse unutuyordum wat ile tanısmam nasıl mı oldu ? kızarkadaşımın yurt arkadaşları gidiyordu evet 4-5 kız..işte bnm kızarkadaşım bu programa gitmek istiyodun bak giden yakın ark. var dedi ve kızlr kayıt olurken bizde gittik izledik efendim gittiğimiz şirketin adını veremıyecegım reklam olmasın ancak ufak capta bir şirketti yani diğer wat danısmanlarının bıle pek duymadıgı bir şirket ama yukarda Allah var ucuzdu piyasadan 150 $ ucuza gittik 3 gün süren öğrenme-düşünme-kayıt olma sürecinden sora AMAN ALLAHIM BENDE ABD'YE GİDİYORUM oldum bir anda

gün geldi iş seçimi ve bana gönderdikleri işler bisiklette dondurma satısı - otel idi sadece.3-4 kabul edilemez işten sora istanbul fuarına geldi sıra..fuarla diğer fuarları karıstırmayınız burada 2 abd lı geldı ve bız 30 kadar watcı ya ıs satıyor yanı dıgerlerı gıbı buyuk deıl !!

ben ise oraya new yorkta bir otel işini kabul ederek gittim nasıl mıydı ? tam bir part time iş idi ve danısmanımda 2.iş bulamaz isen çok zor olur para istemek zorunda kalırsın demıstı dedıgı gıbıde ısın mın.240 max 350 $ haftalık aralıktaydı ve ny için hiçte iyi sayılmazdı bu..ama ben ny ta wat yapmak ıstemıstım..danısmanım trevel i ny a sakla ny ta wat cok zordur yasam cok pahalı demıstı saolsun iyi bir tavsiyeydi bu

ne diyordum istanbul iş seçimi : odaya girdim ve bu sponsor arkadaşla konusurken benım ıcın ny ısını hazır getırmıstı yanı ımzalayıp cıkacakken ben baska bır ıs secebılırmıyım dedım ve elbette dedı nasıl falan derken daha once sırketın gonderdıgı acık ısler de gordugum bır ısı soyledım '' 325$/week ile wiscansinde gezici eğlence parkı'' .. sponsor 1 kişilik yerim var o pozisyona dedi..yaz beni pampa dedim nazik bir abiydi ve anlayıslıydı beni bu işte agır kaldırma var zor bir iş ve karavanda kalıcaksın bak tabuttan hallice bir oda diye uyardı.dedim otel mottel geç bunları burdada yaparım farklı olsun ıstıyorum dedım kendısıde cıkardı kagıtları ımzaladık ve hoop işi seçmiştim..

şimdi içimde bir kurt vardı tek türk olmak !! danısmanım bunun zor bır ıhtımal oldugunu ama olursa avantaj olcagını solemıstı gercektende ole tek basına turk olmak ıngılızcenızı gelıstırmek ıcın buyuk bır sans..

bilmem hatırlarmısınız geçen sene wat baslamasına aylar kala gezici işler iptal edildi bu bnm gibi vizesini önceden alanları etkılemıcektı ama yenı gırıslerı engellıyordu.aradam buldum danısman bana yolladı dıger gıdıcek turklerın maılını ulastım ve sok oldum onlarınkı ıptal olmustu buyuk ıhtımalle ben wiscansinin kuzeyinde pekte watcının gorulmedıgı bır yerde tek turk olucaktım..

o gün gelmişti 29 mayıs..2-3 gün bile olmamıstı fınallerım bıtelı. ben daha o psikolojiye girmeden ucak gunu geldı ANKARA dan bindim ilk ucak istanbul'a idi.6-7 saatlik bir beklemeden sora paristen aktarmalı ATALANTA ya ulastım..sıra iç aktarmadaydı 3-4 saat beklemeyle ATALANTA dan ver elini appleton ( buyurr ? duymadınız dımı daha once ) evet çalışacagım wiscansinin kuzeyinde en buyuk sehır buydu ve bu en buyuk sehır 70.000 nufuslu bır yer :?

özellikle atalantada işverenimi cokkez aradım saolsun hava alanında bir amca ve gorevlılerden yarıdm alıp durumu anlattım ben gelırken beklemelı benı bılmıyorum o sehrı falan onlşarda aradı ve bnm ıcın hem bn 2-3 ke hemde onlar 2-3 kez msj bıraktı cunku 1-2 calınca bızım patron telesekretere yonlendırıyormus hemen bana yazmasın dıye tabıı bnde panık olmadım degıl tabii korkunun ecele faydası yok bindim ucaga ve ındım appletonda 1 saat yolculukla.tabii ben gitmeden skype yuklemısım telefona ve kontor de almısım yanı wifi mevcutsa arayabiliyorum yoksa mecbur ankesorluye..aradım wıfı nın 10 dk lık belesınden bizim patron jake yi..''anaa actı'' dedim adama jake sen mısın dedım bnm sen huyseyın mısın dedı evet dedım nerdesın hacı nıye acmıyon ? dedı sen nerdesın senı almaya geldım sasırdım ve appleton hava alanındayım dedım göbeği kendinden 2 mt onde gıden bır adam geldı ıcerı 33-34 yaslarında..baktı bana zaten cozmus watcıları hemen anlıyous kımın watcı oldunu geldı huseyın dedı ? evet panpa benı dedım aldım bavulu dısarda bir pickup (yada her nasıl yazılıyorsa) 30.000$lık bırsey attım bavulu cantayı arkaya..önde bembeyaz draculanın ten rengınde bır sarısın cocuk var ve yolda konustuk cocugun adı Andre.. kendisi bir rus.patron mu dıyeyım maneger mı neyse oda jake yanı ısın herseyını bılen bır adam..yol boyu muhabbet falan derken bgectımız yollar bızım koy yolundan beter ne yol lambası ne yolda bır araba !! bellıkı andrede bende tırsıyoruz ole yolculuk ederken once evınde durdu jake bırsey alıp gelcem dedı 10 dk ya geldı ev weyauwega'dıye bır sehırdeydı..
dip not : kuzey wıscansınınde sehır dedıgım her yer kasabadır fazlası degıl 4.000 nufuslu yer bıze ny gibi geliyordu dusunun

- yemek molası hemen donucegım devam edıcegım arkadaslar -