Selam arkadaşlar, öncelikle söylemek gerekirse buranın WAT forumu olduğunun farkındayım ama anladığım kadarıyla interrail yapmayı düşünen arkadaşlar da var, ya da wat ve interrail arasında kalmış arkadaşlar var diyebiliriz. Her ikisini de yapmış birisi olarak 2012 yazı interrail programımı sizlerle paylaşmak istedim. Daha bilgi verici olması açısından başından itibaren gün gün yaptığımız şeyleri açıklarken arada da neler yapılıp neler yapılmaması hakkında yorumlarımı da ekleyeceğim.Baştan söylemek gerekirse anlatım gücüm pek iyi değil, eğer sıkılmazsanız yazmayı sürdüreceğim.Saygılar…
GİTMEDEN YAPILMASI GEREKENLER
Öncelikle gitmeden önce yapılması gerekenlere değinelim. Eğer yeşil pasaport varsa Schengen vizesi almaya gerek kalmayacaktır ama yoksa vize için başvurmanız gerekir. En kolay vize veren ülkenin de İtalya olduğu söyleniyor, en azından bildiğim herkes ordan aldı. Yeme içme kısmına gelirsek konserve ton balığı götürebilirsiniz, bende 5-6 tane vardı ama keşke daha fazla götürseymişim demiştim, çünkü 3 öğün cheeseburger gerçekten sıkabiliyor, menüler fln da çok ucuz sayılmaz, en azından interrailcılar için. Kalacak yer konusuna gelirsek eğer planınızı önceden yaparsanız sokakta kalmanız gerekmez, interrail train schedules yazıp bakabilirsiniz Google dan bütün tren saatleri bellidir, ona göre hostel rezervasyonu yapabilirsiniz. Hostel araştırırken de(o sitelerde mevcuttur) arama parametreleri olarak lokasyonun şehir merkezinin içinde olması çok önemlidir, metroya para vermeniz gerekmez.Ayrıca daha önce gidenlerden reviewlar mevcuttur onlara da göz atmalısınız derim. Şehirden şehre değişmekle birlikte ortalama 1 gece 6-8 kişilik odada kişi başı 20-25 euro dur. Daha ucuzuna da kalmak mümkündür ama daha pis ya da şehre uzak olabilyor.Güvenlik konusu da çok fazla hostele göre değişmez, size bağlıdır.Genelde zaten her yerde dolap var, yanınızda bi kilit bulundurursunuz değerli eşyalarınızı oraya koyarsınız.Hırsızlık konusunda hostelden çok sokaklar daha tehlikelidir ona da yeri gelince değinicem.
En önemlisi interrail bileti konusuna gelirsek de Travel Europe with an InterRail Pass | Interrailnet.com a bakabilirsiniz.Ben 22 gün 10 pass 257 euro olanından almıştım. En yakın Tcdd den alabilirsiniz ya da bikaç özel ofis mevcut ordan da alabilirsiniz.
Ben, liseden yakın arkadaşımla birlikte 2 kişi gittim, ondan Çağrı diye bahsedicem, yazdığımdan haberi yok çünkü.
Bunlar ön bilgilerdi, birazdan Roma durağından başlıyorum.