Arkadaşlar konu tamamen gereksiz aslında. Sadece duydugum bir kaç yanlış düşüncenin patlaması oldu paylaşmak istedim.

öncelikle belirtmekte fayda görüyorum ki. Work And travel programı benim babamın oğlunun yaptığı bir program değil siz gidince benim cebime para da girmiyor. Danışmanlıkta yapmıyorum hiç alakam yok Bilgisayar Mühendisiyim. Burda ve başka platformlarda da elimden geldiğince tecrübesiz arkadaşlara yardım etmeye çalışıyorum.

Bazı şeyleri eleştirmeden önce biraz düşünmek lazım.
Peki nedir bu düşünmeniz gerekenler ?

2012 yılı için konuşmak gerekirse Work And Travel programı 5-6 Bin TL civarında Amerikaya gitmenizi ve oyle ada böyle 4 ay boyunca Amerikada kalmanızı sağlayan. amerikan kültürüyle iç içe olmanızı sağlayan bir program. Başka bir deyişle Amerika'da yada herhangı bır ulkede bu fiyata bu kadar sure kalmanız ımkansız. Hadi bunları rakamlara dökelim.

Dil Okulu
İngiltere için konuşmak gerekirse 3 aylık bir dil okulu masrafı okul ücreti ve konaklama ücreti 15 Bin TL civarındadır. Bunun fazlası olur azı olmaz emin ol. BAŞLANGIÇ FIYATI 15 BIN TL (bu fıyat 2011 Kasım ayında bır fırmadan alınmıstır.)

Yüksek Lisans.
Yüksek lisans yapıp bir de orda çalışmak isteyenler için İngiltere opsiyon olmaktan çıkmakta zaten. Cünkü ingiltere okulunuz bittiği an kalmanıza izin vermıyor. Amerıka için konusmak gerekirse 10.000$ cıvarında üniversiteler mevcut ama benm bildiğim STATE üniversiteleri dışında başka üniversiteelerin diplomaları kabul olmamakta. yanlışım varsa düzeltin. Ama tabiki yappabilenler için yüksek lisans çok müthiş bir fırsat ama bunu yapamayan gücü yetmeyen çok insan var.

Sonuç : bu fiyata bu program çok cazip ve büyük bir fırsat. sanırım burda hem fikiriz.

Gelelim şikayet edenlere. O kadar yazı okuyoruz. biz de bu yollardan geçtik ve çoğu kişi şikayet edenlerin çok ta iyi araştırmadığını tecrübeli arkadaşlar rahatlıkla anlayabilir ama yüzüne vurmaz zaten olan olmuş mantığı ile yardım etmeye, zorlukların ıyı tarafını görmesını sağlamaya yada alternatifler önermeye çalışırız.
Benim bu isyanımın sebebi de az önce birinin bana demiş olduğu ya sen ne anlarsın ki "G**" burda ben zor durumdayım cümlesidir. Öncelikle demek isterdim ki o zaman ne anlatıyon derdini de çare arıyosun!! ama demedim.

Evet çok şirket var öğrenciyi madur eden. Çok ŞEREFLİ (!) danışmanlar mevcut firmalarda. Ama bu forumda mutlaka herkes denk gelmiştir FİRMA SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ diye her yerde bangır bangır bağırmaktayız. Bu kadar adam aptal değil bunu boşuna demiyoruz.
Firmalarda tabiki suç ama kendinize önce dönüp bi bakmanız lazım. 1 sene araştırmış olabilirsin 2 sene araştırmış olabilirsin önemli olan bu araştırmanın NİTELİĞİNİN ne kadar olduğu...herseyin yanında bu iş bir yandan da ŞANS işi. herşeyi çok iyi yapmış olabilirsin ama şansın yaver gitmemiş olabilir. Buna da yapıcak bişey yok.

Bu programa başlamayı göze almış arkadaşların zaten bu şans faktörünü araştırıp öğrenmesi gerekir. onun dışında bu programdan dilini yani GRAMER bilgisini geliştirmeyi düşünenleri de hayretle karşılıyorum. hangi arkadaşınız yada müşteriniz size gramer konusunda yardımcı olucak. bir kaç cümlede hatanı düzeltmekten öteye gitmez bu yardım. Bu programa elementary seviyyesinde bir dil ile gitmenin giden kişi açısından büyük sıkıntı ve işkencedir bence. oraya çalışmaya gidiyorsun çalışmak içinde insanlarla anlaşman gerekli.
İnglizceni çok iyi geliştiriceksin lafları da danışmanların tuzağına düşen insanların beklediği birşey. Bu program eğer sen aktif olursan, girişken olursan konuşma cesaretını çok ta iyi arttırabileceğin bir program.
Bazı kişilerde ortam kuramamakan, sadece müşteriyle iletişim kurmaktan şikayetçi. Amerika'ya gidipte ortam kuramamak hakaten zor ya harbi bak. Türk varsa Türkle kur arana yabancı kat yap bişiyler yeterki. Oraya geldim Türkle mi ortam yapıcam deme abi valla benden çok kimsenin çevresinde türk olamazdı yaa. sorun abi San Diego da pedicab yapan adamlara kaç Türk var hepsi nerde kalmakta. Şunu da kafandan at Türkiye'de değilsin artık burda herhangi bir kızın yanına gece klubunde gıdersen olay çıkabilir ama orda yok öyle bişey.en fazla alacagın tepki THANK YOU BUT I DONT WANT... House party kovala.. house party yok mu git herhangi bir gece klbune orda az etrafına bak çık meydana dans et dger dans eden kızların yanına gıt onlarla beraber dans etmeye basla ... ya bunlar hakaten normal ve yapılabılecek seyler. şahit olduğum ve yaptığımız şeyler. Ortam yok diye şikayet eden arkadaşlar az girişken olun bişeyler yapın orda hayat evden işe , işten eve gitmekle geçmez. her tanıştığınla ortam kurucaksın diye birşey yok 20 kişiyle tanışırsın da olmaz 21. adam arkadaşın olur. bunun illa kız olmasına da gerek yok.
Herşeyden önce ne olursa olsun güler yüzlü ve neşeli olmanız ve enerjinizi karşınızdakine yansıtmanız lazım.

Şunu da aklınızdan çıkarmayın arkadaşlar biz burda ve başka platformlarda sizin moralinizin bozuk olduğunu bilerekten mümkün olduğunca ılımlı ve olaya farklı açıdan bakmanızı sağlamaya, programın tam amacını anlamanızı sağlamaya ve danısmanların yarattığı yüksek beklentinizi olması gereken seviyeye çekmeye çalışıyorz yada sorunlarınıza çözümler bulmaya çalışan arkadaşlarımız oluyor. iş ise iş konaklama ise konaklama ama bize sen anlamazsın benım cektiğim sıkıntıları cekmıyorsun dıyemezsiniz. sen demekki zamanında benım yada baskası kadar ıyı arastırmamıssın benim yada başkası kadar emek harcayıp gözlerin ağrıyana kadar ınternetı kurcalamamıssın yada ayak tabanların patlayana kadar dolaşmamıssın firmaları. 3 tane firma gezdim 5 tane firma gezdimle gelmeyın bana. 10 tane geziceksin 15 tane geziceksin 20 tane geziceksin. sonra zaten e ıssız kalırsın ne konaklamasız kalırsın. geriye bir tek iş verenle anlasıp anlasamaman kalır o da artık senin becerin ve şansın...
Amerikan emperyalizmi kahrolsun, oraya ucuz iş gücü için alıyorlar bizi, bizi süründürüyorlar 3. sınıf insan muamelesi görüyoruz gibi laflar edenleri de anlamıyorum. Zorla kolundan tutupta mı götürdüler arkadaşım seni. Gitmeden önce bilmiyor muydun ? E adam niye araştırmadın ? niye gitmeden önce var mı oyle bişey diye sormadın ?
3. sınıf insan falan değilsin. bi kere onu kafandan at ya. sen ne kadar alıyorsan cogu amerıkalıda senınle aynı ısı yaptıgı zaman o da aynı parayı alıyor. hatta 3. senesı olup ta amerıkalıdan fazla maaş alan watçılarda mevcut. forumda bile var bunlardan. sen neyden bahsediyorsun.
ayrımcılık mı ? yok mu arkadasım senın ülkende de ayrımcılık ırkçılık yapan bir insan ? sen iş yerinde 2 - 3 adamın sana yaptığını niye tüm ülkeye maal ediyorsun. bu süşünceye de mi karşı çıkıyorsun gene ülkemizden örnek veriyim. ukraynalı bir bayan WATçı ile tanıştığında Sizin ülkenizde ukraynalı kızları satıyormussunuz doğru mu? sorusuyla kaçınız karşılaşmadı ? onlara göre de hepimiz hatun pazarlıyoruz. o yüzden ilk tanıştıklarında uzak dururlar hep.
Bu mantıkla WAT yapıcaksanız yapmayın abi ya.


Sonuç : Bu programa gelmeden önce bu programın amacını ve size katacaklarını iyi anlayın. gereksiz beklentilerle, danışmanların doldurma sözleriyle bu programa başlarsanız 3 ayınız zehir olur. Ada gibi araştırır azcık ta şansınız yaver giderse unutamayacağınız bir 3 ay yaşarsınız. Sen kendi payına düşeni yap önce bi gerisine bakarsın!!!!

oh be!!! :