Merhaba, kusura bakma biraz geç cevap verebildim malum final haftasındayız.. Ocean Pines çok güzeldir, bikaç arkadaşım orda yaşıyodu o yüzden iyi bilirim ama senin için birazda olsa sıkıntı yaratcak çünkü onlar amerikalı ve neredeyse hepsinin altında arabası var, senin yüksek ihtimal olmayacak ve Ocean Pines-Ocean City arasında otobüs var mı hiç bilmiyorum, hep arabayla gidip geldim, arabayla 15-20dk civarında geliosun OC ye.. Öncelikle Ocean City, Maryland FoodLion (118th street) doğu yakasının en çok satış yapan FoodLion ı idi geçen yaz ve o halde bile biz overtime alamıyoduk o yüzden belki 2. işe ihtiyacın olabilir şimdiden belirteyim, ben geçen sene tek işte çalıştım ve kazandığım para her türlü yetmişti bana.. Stoker-cashier-bagger-deli department-meat department-grocery department bölümleri vardır, genelde yorucu olan tek şey günde 8 saat ayakta durmaktır geri kalan işler basit ve 1 haftada tamamen çözülüyo heryönüyle.. Haftada 5 gün, günde 8 saat programı uygulanır genelde.. İşverenin gözüne girmek için değilde eğer daha rahat ve ingilizceni daha çok geliştirebilceğin bi bölümde çalışmak istiyosan işyerine ilk vardığın gün manager la sürekli bi diyolog halinde bulun çünkü kimse ilk günün kültür şoku vs. diye konuşmuyo eğer sen orda konuşup ingilizce bildiğini ve iletişim konusunda sıkıntı yarattırmıcağını onlara hissettirirsen çok çok daha rahat pozisyonlarda Amerikalılarla beraber çalışabilirsin.. İşverenle aranda bi problem olmasını istemiyosan da işe giriş ve çıkışlarda kendi numaranla yaptığın "Punch In - Punch Out" yada "Clock In - Clock Out" saatlerinde numara yapma, girdiğin saatte başlat ve tam çıkarken bitir, bizim işyerinde punch in yapıp gelmeyen ruslar fln oluyodu, yakaladıkları anda gözlerini kırpmadan kovuyolar onu belirteyim..
Bookmarks