Çok uzun zamandır internet üzerinden ABD,Kanada da çalışma-oturma izni olayını araştırıyorum.ABD de yaşamak istiyorum.Açıkçası sonuc hiç iç açıcı değil.Üniversite eğitimimi orada görme gibi planlarda yaptım ama fiyatları görünce yalnızca plan olarak kaldılar.Ve bu yol iptal oldu.
Sonra yasal yollarla,yani dil okulu amacı ile,WAT ile,turist vizesi ile yasal giriş yapıp kacak yasamayı arastırdım.Bu konuda ABD de yakalanma derdinin az olduğunu ama kaçak olarakta berbat bir yaşam geçirildiğini öğrendim.Doğal olarak bu yolda iptal oldu.
E bende hayalleri için yaşayan biriyim diyebilirim,geçte olsa istediğim şeye bi şekilde ulasırım.Şimdilik WAT'la yada belli süreli dil okuluyla falan ABD ye kısa süreli 1 2 kez giriş yapmayı düşünüyorum.Belki böyle böyle o hevesim geçer.Bilemiyorum...
Sanırım yapmam gereken,yani en mantıklısı her ne kadar zorda olsa Green Card olayı.Her sene denerim ne çıkarsada çok iyi olur.Çok büyük avantajları var araştırdığım kadarıyla.
Size sormak istediğim şey,bu yukarda yazdıklarım haricinde,atladığım,bilmediğim,daha farklı bir yol varmı orada çalısma izni-oturma izni alabilmek için.
NOT: Lütfen 1 Milyon Doların varsa yatırım yap git,hatırlatmasını yapmayın.Malum 1 milyon dolar yüksek sayılır,1 haftalık cep harçlığımı oraya yatırmamı beklemeyin .