öncelikle giden herkesin 2. kere gitmek için bir sebebi vardır elbette.
ilk defa gidecek arkadaşlarında öyle tabii. ama giden biri bir daha gidiyorsa orda guzel birşey vardır demekki.
Mesela benim tekrar tekrar gitme amacım orada 3-4 ay gibi bir sürede gerçekten guzel vakit geçirmek, çalıştığınız ortamın guzel olması. orada asgari ucretle çalışmamıza ragmen 3 ayın sonunda guzel bir tatil imkanı ve hatta belkide buna ragmen hala daha elinizde bir miktar parayla geri dönebilmek.
Ancak ben orada oldugum süre boyunca hiç para biriktirmeyi dusunmedim. amerika öyle hadi bir gideyim diyince gidilecek bir yer değil. tr de yaşarken kaç tane devlet memuru amerikaya tatile gidebilir ?
bu biz öğrenciler için yaratılmış guzel bir fırsat olup gerek ufkunuzu genişletmek gerekse farklı kulturler tanımak için ve hatta oradaki çalışma sistemini görmek için gayet de guzel bir fırsattır bence.
Örneğin amerikada bir insan müdür olmuşsa o altındaki elemandan daha fazla çalışıyor ve her konuya hakim oluyor (işle ilgili).
Ancak türkiyede bir insan önce müdür oluyor. ondan sonra işi ögreniyor.( istisnalar vardır elbette ).
Bookmarks