Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Turistik vize almak için...Lütfen yardım..

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Turistik vize almak için...Lütfen yardım..

İyi akşamlar öncelikle, durumumu özet geçiyorum sizlere

Ben Bilkent öğrencisiyim, ortalamam 0.80 şuanda 2. senemde, geçen sene ailevi sebeplerden dolayı gitmedim. 7 yaşından 9 yaşına kadar babamın ücretli izni sayesinde yasal olarak yaşadım, okula da gittim. İngilizcem ana dilim gibi.

Arkadaşım itü öğrencisi, 3. yılında 2'nin üzerinde ortalaması. Ortalama ingilizcesi var.

Work and travel'ı araştırdım, not ortalamamla kesinlikle gidemeyeceğim söylendi. 2. dönem notlarımı düzelttikten, 2.5'un üstüne çıkardıktan sonra Haziran'da vize başvurusu yapmayı düşündüm, yalnız alamazsam uçak biletimin yanacağını, iş bulamama imkanımın olduğunu, ben gidemezsem arkadaşımın da mecburi olarak gidip baya bi işkence çekeceğini düşünerek wat'la bu sene kesinlikle olmayacağı kanaatine vardım.

Haftada 18 saatten az dil kursu üzerinden turistik vize düşündüm yalnız anladığım kadarıyla turistik vize almak için dil kursuna ihtiyacım yok, boşuna para vermiş oluyorum.

Kısacası durumlarımız böyle şuanda arkadaşla. Bu yaz kesin olarak Amerika'ya, California'ya gitmek istiyoruz. Orda kalmak gibi bir amacım da yok, 3 ay sonunda dönücez.

Durum böyleyken, bana önerileriniz nedir? En mantıklısı turistik vize midir? Turistik vize alırken transkriptin önemi nedir, normal evraklar dışında nasıl bir belgede sorun çıkabilir, alabilmem için ne olması gerekir kısaca? Mesela biz arkadaşla istanbul atatürk fen mezunuyuz, çok da iyi üniversitelerde okuyoruz, bunun bir faydası olur mu?

Baya aklım karışık anlıycağınız, her türlü yardıma açığım. Şimdiden teşekkürler.

edit: zamanında gittiğimde yeşil pasaportla gitmiştim. şuanda babam memur+öğretim görevlisi, annem de memur. bunun da bir etkisi olur mu bilmiyorum.
    Konu Karmam tarafından (04-01-2011 Saat 08:16 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)