Merhaba Arkadaslar,

1 kes WAT'a katilmis ve sirket temsilciligi yapmis biri olarak soyleyeceklerim sunlar;

1- WAT gidip gitmeyeceginize kendiniz karar verin. Baskalarinin karar vermesini beklemeyin buna da firsat vermeyin unutmayinki basiniz dertde oldugu zaman karar verenler size yardim etcek degil yaninizda dahi olmicaklar.

2-Forum sayfalarinda arastirma yapin derim. Ben maalesef wat dan geldikden sonra tanistim TW ile keske daha once tanissaydim dedim.

3-Sirket temsilcilerinin laflarina kulak asmayin dinlemis gibi yapin,,tamam deyin

4-Sirket ile imzaladiginiz sozlesmeyi IYICE okuyun ona gore haklarinizi bilin.

5- Is secerken gitceginiz sehrin adina, isletmenin adina degil; wat sezonu yaz sezonu oldugu icin isletmenin yogunlugunu dusunun, sagina soluna iyi bakin, konumuna iyi bakin, isletmeyi gitmeden arastirin, yorumlari okuyun ingilizceniz iyi ise arayin hatda gitmeden bilgi alin. Ornegin ben Los Angeles daki Sheraton a gitceksem ararim bilgi alirim, Yogunluk nasil oluyor diye. Cunku isletme yougunsa calisma saatleriniz o kadar cok olur. (sirketlerin veya is sozlesmenizdeki 40 saat garantisine bakmayin).

6-Is fuarlarina katilabilirseniz iyi olur sizin icin. is secerken acele etmeyin gec de kalmayin. Bana gore (Aralik 15 e kadar beklenebilir).

7-Amacinizi iyi belirleyin, para icin mi, gezmek icin mi, deneyim icin mi, ingilizce icin mi geliyosunuz? unutmayin ki hepsini bi arada bulmak biraz zor.

8- TIP (bahsis) alabileceginiz isleri dusunmeden secebilirsiniz. Ingilzceniz iyi ise Garson, Bellman gibi (otel icin). Su anda Garson arkadaslarim gunde 100$ yapiyolar.

simdilik bu kadar yeter sanirim. sizi daha fazla sikmak istemiyorum.

Saygilarimla...