@Roma
Ya ne zna’yu , mo’jet bit . Pakaji’te mnye etu’ daro’gu .![]()
@Roma
Ya ne zna’yu , mo’jet bit . Pakaji’te mnye etu’ daro’gu .![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
@Roma ellerine saglık.sen boyle devam et wat'çı ların duvası sayesinde bulacan yengeyi usa da yada canada artık nerden istiyorsan..
@Break vot tak prodaljayv konce koncov naydos ruskuyu nevestu
))
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
artık romaya abd de bi düğün salonu tutarız niyeti ciddi galiba xD....
arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
ben bu yaz ki work and travel programına katıldım Allahdan bir aksilik olmassa gideceğim gittiğimde de bir yıldan aşşagı dönmemeyi düşünüyorum.
bunun içinde orda bir staj ayarlamaya çalışıyorum eğer ayarlayabilirsem stajı, vizemi nasıl uzata bilirim veya ne yapmam gerekecek???????
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
arkadaslar watla gidip kalmanızı tavsiye etmem. donup tekrar vize basvurusu yapmak bence en guzeli.
watla gidip orda kalmak biraz riskli. acil bi durumda turkiyeye donmek zorunda kalırsanız tekrar vize basvurusu yapmak zorunda kalıcaksınız. bu durumda vize alma olasılıgınız work and traveldan dondukten sonraki basvurunuzda alma olasılıgınızdan cok daha dusuk olucak.
h2b falan cok zor isler...
Konu metilfenidat tarafından (01-06-2009 Saat 01:03 AM ) değiştirilmiştir.
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
ben h2b ile gidip eğer dayanabilirsem 3 yıl kalmayı planlıyorum, dönünce aileme fayda sağlayacak bi miktar para yapmak istiyorum. h2b vizesi ile çalışırken tr de işime yarayacak sertifika alabileceğim bi kursa, yada okula gidebilirmiyim.
Gidersin arkadaşım, usa da F-1 vizesi gerektirmeyecek şekilde eğitim alabilirsin yani öğrenci olmayacak şekilde ki buda haftada 18 saatten az eğitimdir. yani full-time değil part-time öğrenci olursun tabi statün öğrenci olmaz. tabi yine işinle okulu dengelemen lazım.
buradaki büyük soru h2b alınması
edit;başlık piece olacak
Konu neo-kimyager tarafından (13-07-2009 Saat 04:24 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: klavyede aşırı sürât
Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.
evet 2009 watcilari,icinizde wattan sonra donmemeyi dusunen var mi?
donmeyin arkadaslar..ozellile universitesini bitiren arkadaslar..hem kariyer hemde calisma sansina ayni anda sahip olma sansini var..yasam standartlari orda daha yuksek..
S-pectacular
@neo-kimyager
universite mezunusundur...MBA icin gidersin kariyer yolunda ilerlersin..ayni zamanda okurken bir firmada intern olarak baslarsin ve o firmada kalici olma sansinda vardir..mesela auditcileri dunsene burda 2milyar dan basliyorlar orda 10000 dolardan asagi diil aylik
S-pectacular
arkadaslar ınsanın kendı ulkesı gıbısı yok
byere kadar aslinda dogru..ama bi yere kadar!!
S-pectacular
eveet, baştan sona okudumgidipte geri dönmemek değil belki ama bi takım hakları garantilersem geri dönerim galiba. daha önce hiç gitmedim ama H2B, intern yada dil okulları aklıma yatıryor. h2b iyi bi seçenek ama süreç uzun, kota sıkıntı biraz zor bir ihtimal oluyor. Dil okuluna başvursak okul bizden transkript istiyor mu? yada vize memurları not ortalamasını göz önünde bulunduruyor mu? Gokçek50 nin paylaştığı siteden sevis verebilen dil okullarına göz attım bence de oldukça cazip bir seçenek. Mesela h2b için 2000 usd kayıt parası veriyoruz bu amerikadaki bir dil okulu için ödeyeceğimiz yaklaşık 5 aylık bir para ediyor
Yanlış biliyorsam düzel-tin ama dil okulu için okul haricinde herhangi bir sponsor parası falan ödenmiyor diye biliyorum. Peşinen yatıracağımız parayı taksit taksit ödemiş oluyoruz bir nevi
1 yıl kalmayı düşünenler için mantıklı bi seçenek sanki
![]()
geri donmeyen forum uyesi wat'ci oldumu acaba,merak ediyorum![]()
Şirket Seçim Yönergesi
Konu aCHeRoN tarafından (16-10-2009 Saat 10:01 AM ) değiştirilmiştir.
İnancımızdan şüphe duyanlar, O gün geldiğinde anlayacaklar.. uA|KaЯŞı lıksız bir sevda bizimkisi..
ben de hala amerikadayim.change of status yapmaya calistim,cok gec kaldim,yapamadim.
there is nothing stopping me...
Ben basvurabildim Allah'tan bakalim bekleme sureci icersindeyim.21 eylul de belgeleri postaladim.gerekli harclari yatirdim falan filan derken oyle iste bekle babam bekle..Bu surec 2.5 ay kadar bile olabiliyormus![]()
İnancımızdan şüphe duyanlar, O gün geldiğinde anlayacaklar.. uA|KaЯŞı lıksız bir sevda bizimkisi..
Insallahbende oyle umuyorum
![]()
Eğer iş bulduysanız süre geçmesi iyidir heralde exstra zaman demek, tabi sonunda onay çıkmadı şartıyla
benim merak ettiğim forumda Stephen vardı dil okuluyla gitmişti acaba durumu nedir pm attım ama geri dönüşü olmadı. haberi olan var mı
f1 icin mi change of status yapiyorsunuz yoksa turist vizesi icin mi?
Şirket Seçim Yönergesi
@ acheron,
okul bostondami? haftalik ne kadar odiyeceksin? calisiyormusun?
mezun olup wat'a katilan sansli watcilardan biriydim,okula yazila bilirdim ama nedense geri dondum.su an seneye ya internship yada ucuz bi dil okulu bulup geri donucem..insAllah!
Şirket Seçim Yönergesi
Evet okul Boston'da tam olarak downtown crossing yani merkezde..ben 4 aylik 3200 dolar odedim haftada 20 saat..baska bir dil okulunada gidebilirdim ama burasi ortami cok iyi cok fazla sosyallesmanin oldugu bir okul..ben parayi cash verdim kafam rahat simdi.Is konusuna gelince 1 aydir bostayim is yok boston cevresinden hic bir yer bulamiorum o kadar cok pizzaciya sordum ama yok yok yokbilmiorum ne yapicam
![]()
@ acheron iyi cesaret umarım iş bulursun
@Roma
bende mezun olup wat a katılmıştım dönmeme hiç gerek yoktu bida geliriz diye döndüm ama işler hiç yolunda gitmiyor yani geri dönmek zor, umarım senin için daha iyi olur
Şu anda 6 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 6 misafir)
Bookmarks