Work and Travel
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 72 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 72 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Wat 2008 Fiyaskosu

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkadaşlar yaz tatilinizin güzel geçmesini istiyorsanız çalışmayı seven biri olmanız gerekiyor. Çünkü wat organizasyonu eğlencenin yanında siz öğrencilerin belkide hayatlarında ilk defa ayakları üzerinde durmanızı öğreten ve karşılaişacağınız problemlere karşı kendi başınıza çözümler üretmenizi bekleyen bir programdır. Olumlu veya olumsuz wat sezonunu en az 2 ay geçirmiş her watçı eskisinden farklı bir şekilde ülkesine dönmektedir.
    CCN International Education Services - www.ccnedu.com

CCN Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Servisi
    Work and Travel Departmanı

Work and Travel programında bilmeniz gerekenler konusunda makale için tıklayın

Tel: 0212 292 5707
    Fax: 0212 292 5166
    E-mail: info@ccnedu.com

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı CCN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Wat organizasyonu eğlencenin yanında siz öğrencilerin belkide hayatlarında ilk defa ayakları üzerinde durmanızı öğreten ve karşılaişacağınız problemlere karşı kendi başınıza çözümler üretmenizi bekleyen bir programdır. Olumlu veya olumsuz wat sezonunu en az 2 ay geçirmiş her watçı eskisinden farklı bir şekilde ülkesine dönmektedir.
    Ozaman siz dahil tum sirketler bu durumu kendi sitelerindede aciklasalar keske . Her turlu ayrintisini aciklayin birebir gorusmelerde bizde ona gore karar verelim . Wat sektorunun , daha Amerika 'ya gitmeden 1 gun once isi oldugunu sanip , Amerika 'da isine son verildigini ogreten bi sektor oldugunu da sanmiyorum .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaslar Ben 3 Kere ıdealsasla Katıldım Bu Programa Hıc Bırınde Sorun Yasamadım...(sadece Turkıyedeyken Evrakalr Felan Onlarda Bıraz Ugrastırdılar Gel Gıt Felan Yaptılar Gereksız Yere Bazen Ama Amerıkadayken Felan Hıc Sorun Yasayan Duymadım Hattı Bır Kac Elemanın ısınde Sorun Cıkınca Hemen Cok Yakın Bır Yerde ıs Felan Ayarlandıgını Duydum Gordum).....bunun Yanında Son Olarakda Adres Usa ıle Geldım Adresle Geldıgımede Pısman Oldum Cok Yalancı Bır Fırma ..........bana Soylenen Bır Seyı Yazıyorum......ya Kardesım Enden Kızıyorsun Ya Herkes Hata Yapar Bak Nasa Bıle Hata Yapıyor Bıraz Bızde Yapalım..............

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

biz sözleşmemizde yazan hiçbir şeyin doğru çıkmamasıyla(çalışacağımız yer, pozisyon, saat ücreti, haftalık minimum saat, üniforma sağlanması) çok mağdur olduk. sanki başka bir watçının sözleşmesiyle gelmiş gibiyiz. geçen hafta 17 saati zor alırken, bu hafta yedi gün off aldım. yukarıda söylendiği gibi çalışmaya gönüllü olmak, ayakta durmaya çalışmak, kızak kaymak, parende atmak falan hikaye. tam bir fiyaskoydu işte. çok çok tebrik ediyorum kendimi, bu kadar sabırlı bir insan olduğum ve hala geri dönmediğim için...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar yaz tatilinizin güzel geçmesini istiyorsanız çalışmayı seven biri olmanız gerekiyor. Çünkü wat organizasyonu eğlencenin yanında siz öğrencilerin belkide hayatlarında ilk defa ayakları üzerinde durmanızı öğreten ve karşılaişacağınız problemlere karşı kendi başınıza çözümler üretmenizi bekleyen bir programdır. Olumlu veya olumsuz wat sezonunu en az 2 ay geçirmiş her watçı eskisinden farklı bir şekilde ülkesine dönmektedir.
    Sizinle polemige girmeyeyim diyordum da burada bir sirketin haddini asan ideallerden bahsetmissiniz. Bir kisim wat kapsamindaki ogrenciler icin dediginiz gecerli olabilir fakat ben ve benim gibi zaten calisma ve yasam tecrubesi az cok olan adamlara bu dedikleriniz sivrisinek saz kaliyor. Soyleki , sizin amaciniz kimseyi eskisinden farkli bir sekilde ulkesine geri getirmek degildir zaten gelenleri oranlarsak sanirim %70 i cektigi azaptan dertten dir. Ek olarak sizin ve diger sirketlerin yapmasi gereken tek sey verdikleri sozleri yerine getirmektir. Sunu anlamaniz gerekiyor ki kimse sizden daha fazlasini beklemiyor. Sadece sizi bilmiyorum fakat diger guzide sirketlerimizin atip tuttugu sonradan da unuttugu sorumluluklarini yerine getirmeleri yeterli olacaktir.

Burada calismayi ogrenmedik , tatil yapmaya da gelmedim sizin bu dedikleriniz malesef butun work and travel ogrencilerini kapsamiyor bu tarz marjinal yaklasimlarla topu ogrencilere atarak birseyi cozemezsiniz.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Beholder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizinle polemige girmeyeyim diyordum da burada bir sirketin haddini asan ideallerden bahsetmissiniz. Bir kisim wat kapsamindaki ogrenciler icin dediginiz gecerli olabilir fakat ben ve benim gibi zaten calisma ve yasam tecrubesi az cok olan adamlara bu dedikleriniz sivrisinek saz kaliyor. Soyleki , sizin amaciniz kimseyi eskisinden farkli bir sekilde ulkesine geri getirmek degildir zaten gelenleri oranlarsak sanirim %70 i cektigi azaptan dertten dir. Ek olarak sizin ve diger sirketlerin yapmasi gereken tek sey verdikleri sozleri yerine getirmektir. Sunu anlamaniz gerekiyor ki kimse sizden daha fazlasini beklemiyor. Sadece sizi bilmiyorum fakat diger guzide sirketlerimizin atip tuttugu sonradan da unuttugu sorumluluklarini yerine getirmeleri yeterli olacaktir.

Burada calismayi ogrenmedik , tatil yapmaya da gelmedim sizin bu dedikleriniz malesef butun work and travel ogrencilerini kapsamiyor bu tarz marjinal yaklasimlarla topu ogrencilere atarak birseyi cozemezsiniz.
    Birak kardesim bunlari yha ugrasmaya degmez dedigin gibi once verdikleri sozleri tutsunlar daha sonra burda aciklama yapsinlar.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Exclamation

bencde daha fazla yazı yazıp kendınızı gulunc hale getırmeyın...

cunku soledıllerınız cok komık!!!

sunu soluyorum ben sıze ben kendı paramla katıldım bu programa hemde

kurusu kurusuna ve nasıl bılıyormusunz??

herhaftasonu afyondan ıstanbula calsmaya gelerek!!!

yanı sızın bu anlattıklarınızı ben ve benım gıbı belkıde daha baska kımseler saten yapyo!!!

ama sız ogrencılerı bır suru palavra sozlerle kanıdrarak oraya yoluyyosunuz!!

sonrada burda gelıp ısde calsma ortamının zor oldugundan bahsedıyorsunuz!!

o yusden allah askına yasmayın oldumu!!

veyaa bırasda yapdıgınız sahtekarlıklardan bahsedın!!

veya nasıl bu kadar vıcdansız olablıyorsunuz???

yanı bu dogusdanmı gelıyo yoksa sonradanmı eklenıyo sıze ve sızın gıbılere???
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Güzel kardeşim şirket temsilcisisin onu anladık ve buna paralel olarak müspet şeyler yazıp pembe bir tablo çizmen lazım onu da anladık.Fakat bunlar da bir yere kadar.

Şimdi çalışmayı seven biri olmalısınız demişsin de ben biraz oraya takıldım.Aslında çalışmayla sorunu olan bir insan değilim ve bundan önce yıllarca da çalıştım fakat nedense burada çalıştığım ya da yaptığım şeyler beni mutlu etmediği gibi tersine beni ziyadesiyle rahatsız ediyor.
    Dün akşam işte onlarca çöpü tek başıma dökerken kendime yine aynı soruyu sordum:Acaba buraya gelmeye değer mi?Yani bir üniversite öğrencisi Amerikada çöp dökerek,bulaşık yıkayarak,otelde milletin pisliğini temizleyerek acaba neyi öğreniyor?Rica ediyorum ingilizce gelişiyor diye beni yemeyin zira böyle bir şey neredeyse yok denecek kadar az.

Aslında yazacak çok şey var ama bazı şeyler var ki yaşamayınca anlaşılmıyor...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

insanin parayi sahte yapabildigi gibi para insani sahte yapar..sirketler parayi cebe indirir ondan sonra....sen yoluina ben yoluma.......

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar bende İcep le gittim. Diğer eylaletlere giden arkadaşalara nasıl davrandılar bilmiyorum ama Panama city e giden arkadaşların hiçbirini sallamadılar. Sıkıntılarımızı anlatıyoruz aldığımız cevap şu: CCI şu anda winconsin deki arkadaşların sorunlarıyla ilgileniyomuş sonra bizimle ilgilenecemiş falan dediler fakat kimse ilgilenmedi. Daha bi sürü saçmalık. Bu arada sözleşmenizi dikkatli imzalayın haftada 40 saat deyip 30 ssatlik sözleşme imzaltmışlar bize, gidince farkettim :d. Bu yüzden hiç bi şey iddia etme hakkımızda kalmadı.
    Gittik Panama city e ilk haftalarda iş vermediler kimi arkadaşlar artık yalvardı iş verin diye. Sonra işte 1 ay falan haftada 40 saat çalıştık. Agustosun 5 inden itibaren aşağı yukarı sadece ev kirasına karşılık falan çalışmaya başladık. Amerikaya varalı 4 hafta falan geçti artık mail attık işler kötü gidince (sadece 1 hafta 40 saatin üstünde çalışmıştık diğer 3 hafta 30 saat civarıydı), heralde Amerikada çalıştığımız şirket 1 hafta 40 saatin üstünde çalıştığımız haftayı yollamış Icep e onu bize mail atıyolar, al bak işte çalışıyosunuz gibisinden. Resmen terbiyesizlik sanki biz yalan sölüyoruz. Rusları falan daha iyi işlerde çalıştırdılar (bizden sonra geldikleri halde). Ayrıca ruslarda CCI ile gelmişti. Açıkcası iş buradaki şirkette bitiyo CCI a ii baskı yaapbilirse işlerinizi belki düzeltebilir ama saolsun bizim şirket o kaadr ii baskı yapmış işlerimiz iiye gideceği halde iice rezilleşti. Sadece yazıklar olsun. O kadar para verdik karşılığında sadece vize görüşme randevusu aldılar. Bize vize randevusu aldıkları için Icep World e çok teşekkür ederiz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı fritz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar amarikada bulundugum 21 gun icerinde annladigin en onemli seylerden birisi wat 2008 in tam bir FIYASKO olusudur. bu sene wat la gelen ve memnun olan nerdeyse kimseyle tanismadim. bu sene cok fazla katilim olmasindanmidir nedir ama seneye katilimin dusecegini zannediyorum. herkes wat sirketi acarsa olacagi budur!
    21 gunde cozdun yani olayi!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

En sonunda kurtuluyorum. Uzun suren zorlu yasam mucadelesinden sonra yaptigim 3 kurus parayi lap top a yatirmak yerine veya aileye verip hic olmasi yerine orta amerikayi alt ust etmeye karar verdim. Simdiden herkeze iyi tatiller diliyorum. Yasasin wat 2008 , bize kattigi tecrubelerden dolayi.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)