Arkadaşlar ben oradan fiyakalı bir gitar alma düşüncesi içerisindeyim fakat getirirken herhangi bir problemle karşılaşırmıyım? Herhangi bir risk sözkonusumu ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını beklıyorum..
Arkadaşlar ben oradan fiyakalı bir gitar alma düşüncesi içerisindeyim fakat getirirken herhangi bir problemle karşılaşırmıyım? Herhangi bir risk sözkonusumu ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını beklıyorum..
ben gelirken uçaktaki bir adam sırtında gitarla girmişti, onu baz alırsak eğer demekki birşey olmuyor uluslararası uçuşlarda, gümrük vs gibi...
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
We know that your musical instrument is important to you and depending on the size, we accept musical instruments or equipment as checked baggage, carry-on baggage, or cabin-seat baggage. Please help us to keep your instrument safe by bringing it in a hard-shell case.
Checked Baggage
Müzik aletlerinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve boyutlarına göre müzik alet edevatlarınızı bagajda, uçaktayken yanınızda ya da cabin-seat bagajında taşıyabilirsiniz. (Cabin seat sanırım oturduğumuz yerin üstüne eşyalarımızı koyduğumuz kısım) Lütfen müzik aletlerinizin güvenliği için taşıyacağınız kılıfın(kabın) sağlam olmasına dikkat edin.
You can check your musical instruments and equipment as baggage if the outside linear dimensions (length + width + height) do not exceed 120 inches (305cm) and provided the weight, including the case, does not exceed 100 lbs. (45kgs).
Burda kısaca bahsedilen müzik aletleriniz en+boy+yükseklik olarak toplamda 305 cm yi, ağırlık olarak da 45 kiloyu geçmeyecek. (Müzik aletinin içinde bulunduğu kılıf vb. şeyler dahil)
Carry-on Baggage (Yanınıza alacağınız bagaj)
Guitars and other smaller musical instruments, such as violins, will be accepted as your free carry-on baggage on Delta operated flights1. These items must easily fit in the overhead compartment or approved stowage location in the cabin, on a space available basis at the time of boarding. If adequate space is not available, the item must be checked.
Gitarlar ve daha küçük müzik enstrumanları, keman gibi, uçuşlarda yanınıza alabilirsiniz. Bu aletleriniz başınızın üstündeki bölmeye rahatça sığmalı ya da kabinde eğer rahatça koyabileceğiniz uygun bir yer varsa orda durmalı. Eğer uygun bir alan yoksa, müzik aleti bagaja verilmeli.
Cabin-seat Baggage (Burda bahsedilen aşırı hassasiyet gösterdiğiniz eşyalar için ayrı bir bilet almak sanırım. Bu bizi aşacağı için çevirmiyorum hiç.)
You may purchase a full fare ticket for an item that you feel is too fragile to be handled as checked baggage. You may stow the baggage in any passenger seat with a bulkhead or divider in front of the compartment.
The following restrictions apply. The item:
* Must not exceed 165 lbs. (75kgs).
* Must be packaged or covered in a manner to avoid injury to other customers.
* Must be properly secured by a seat belt to avoid shifting during flight.
* Must not restrict access to, or use of, any required emergency or regular exits or aisle of the cabin.
* Must not obscure any passenger's view of seat belt, no smoking, or exit signs.
* Must not contain dangerous goods.
* Must be secured in a seat in the same cabin as the owner and preferably next to the owner.
Ben de sağlam bi' elektroyla dönmeyi düşündüğüm için araştırmamı yapmıştım daha önce.
** Delta Airlines için geçerlidir.
Konu Sheckhin tarafından (26-05-2008 Saat 12:57 AM ) değiştirilmiştir.
gitar al abi bencede bende dusunuyorum. benim gitar yaslandı iyice amerikaya gidicem diye almadım bu zamana kadaramerikada alıcam inş.
THY de de 75 kiloya kadar gitarı alabiliyorsun yanınaO kadar ağır gitar nerden bulacaksan :P malzemeleri vs ile birliktedir muhakkak.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
bende bir fender american stantard stratocaster ile dönmeyi düşünüyorum![]()
bende ibanez yada fender almayı düşünüyorum
ibanez alın beyler ucuz ve kalite gerci muzik zevkinize gore degisir tabii de
Vallahi orada güzel,eskisinden bi fender jazz bass bulursam kaçırmayacagım. Zaten orada yaz döneminde çeşitli müzik marketlerde %35,40 e varan indirimler oluyor. bunları araştıracagız artık.
ibanezlerin tr fiyatıyla fazla fark yok diye biliyorum aslında para olacak
jackson king v jenna alacam aslında hatta custom shop yaptırıp jennanın karşısına kendi fotomu bastıracağım ömürlük bir gitar olacak
yada
jackson ke2 hayalimdeki diğer gitar
ama jackson sl3 yada american stratocaster dan birini alacam büyük ihtimalle
bende jazz dusunuyorum bakalım kampanyalara gore alıcam artık..
benim arkadaşım üniversitelerdeki leonardo da vinci projesi ile ispanyaya gitti... giderken kendi gitarını götürdü..gelirken bir gitar daha adlı.. 2 gitarla döndü...
peki iki gitarıda uçaan içinemi almış yoksa bagajamı vermiş
Türkiye de fiyatı 650 dolar olan jackson gitar amerikada 200 dolardı.Kutusuz kılıfıyla yanınıza alabiliyorsunuz.Bende bulursam bir ESP gitar alıcam.
Bir Tanesi Uçağın Kıyafet Bölümüne Diğeri Yanında.. Yanındaki Kılıfda...
kılıf derken? hardcase ile alamıyormuyuz?
jackson sl-3 soloist alıcam son kararımı verdim.
fender stratların fıyatlarını bilen varmı?
gitar her havayolu sirketinde yaniniza alabiliyorsunuz.su veya bu havayolu diye sinirlama yok..gumruk fln diyede birsy uygulanmiyor..diger muzik aletlri hakkinda zaten bilgim yok..gecen sene bende almak istemistim gitar,,braz arastirmistimm,, ama sadece arastirmak la kaldim..cunki elimde para kalmamisti..ama bu sene gelirken bikactene almayi dusunuyorum..cunki burda cok yuksek fiyattan satabilyoruz bunlari
S-pectacular
gitar almak evet güzel fikir..
Yanınıza bir evrak çantası veya sırt çantası veya laptop çantası, ek olarak bir müzik aleti alabiliyorsunuz. Bu alet mızıka da olur, gitar da olur. Tabi piyano falan almazlar
Ben kardeşime elektrogitar getirdim. Herifin biri kameramanmış sanırım, tam tepemdeki bagaj kısmına koymuş kamerasını. Ben gitarımla ortada kaldım. Zaten bacaklarımın arasında sırt çantam olacağı için Dikilitaş gibi kucağımda duracaktı gitar. Neyseki hostes geldi ve kokpite götüreceğini söyledi. İnerken kokpit kapısından aldım gitarı. İçerde ne yaptılar bilemiyorum![]()
gitar almak güzel fikir, ayrıca ticareti seven arkadaşlar içinde güzel bir fırsatelektro için gig bag, klasik için soft case yeterlidir sanırım. tabii özel hard caseler varsa kaçırılmaması gerekir.
bkz: lost 5x6 hurley'in gitarı![]()
2009 Work and Travel
Avalon, New Jersey.
Sorularınız için pm atınız...
Ben gitar almıştım bir tane. Hiçbir sorun çıkmadı. Alın. Alabildiğiniz kadar gitar alın arkadaşlar. Müzik ruhun gıdasıdır.
Benimde var öyle bi fikrim , alınacaklar listesinin üst sırasındakilerden biri elektro gitar
Alan arkadaşlar nereden almışlar , fiyat çok oynuyor mu eyaletler arasında , bu konularda da bilgi verirseniz hepimiz faydalanırız bilgilerinizden . Hatta aldığınız gitarın modeli ve fiyatı da olur . Ne biliyorsanız yazın yahu![]()
Gitarla alakası olmamakla birlikte eyaletler arası vergi farkı vardır. NY'da %8.625 iken New Hampshire'da vergi yoktur mesela.
Eğer internetten alış veriş yapıyorsanız ve ürünü aldığınız şirket başka bir eyaletteyse vergi ödemiyorsunuz. Gerçi bu seferde kargo parası ekleniyor ama bazı yerlerde belli bir limitin üstünde kargo bedava oluyor.
guitarcenter.com bildiğim kadarıyla ürün gamı en geniş olan yer. Birçok yerde de şubeleri var.
aynı instrüman dan bir en fazla birtane olmak şartıyla sorunsuz şekilde getirebiliyoruz diye duymuştum. e-bay dan almak da mantıklı olur hatta benim giden bi arkadaşım orda ebay-den 2. el 200-250 dolara aldı ve türkiyede 700 milyona felan sattı bi fender
ben de hatıra amaçlı bir gibson almayı düşünüyorum tabi gittiğimde kazanabilirsem
Benim de alınacak listemin ilk sırasında bir adet amerikan fender strat bunun yanında da en az 7-8 tane pedal almak var. Tabii para kalırsa ekstra gitar, kablo, manyetik vs. olabilir.
Bir de orada bazı pedalların fiyatı burdakinin 3'de 1'i fiyatına o yüzden ticaret olarak da mantıklı bir iş gibi duruyor.
www.music123.com
www.musicianfriends.com
bu sitelerden fiyatları ayrıntılı kontrol edebilirsiniz.
arkadaslar ben da airlines la donucem,bagaj konusunda kil bi sirket,2. bavula 50$ verces donuste.Gitari kilifiyla kabine sokabilirim deil mi?,11 kilo siniri var sanirsam,gitarlar ortalama kac kilodur bilen var mi?
gitarda ala bir sorun cikamaz..yaninda goturebilirsin gitari..icin rahat olsun
S-pectacular
gecen sene arkadaslarım airfrancele donduler ...gitarıda ıcerı almıslar yanı koltuklu bolume
Peki.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks