Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 73 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yurtdışına çıkış harcını havaalanında ödeme seçeneği

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yurtdışı Çıkış Harcı Konusunda Önemli Hatırlatma
    26.12.2007

26.12.2007 tarihi itibari ile yurt dışı çıkış harç pulunun TÜRK HAVA YOLLARI bilet satış noktalarımızdan sağlanmasına son verilmiştir.

Bu sebeple; yolcularımızın ATATÜRK HAVALİMANI’na gelmeden önce yurt dışı çıkış harç pullarını, bankalardan veya İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI’nda GÜMRÜK SAYMANLIK MÜDÜRLÜĞÜ’nden temin etmesi gerektiği önemle duyurulur.
    Zubeyr su son mesajı bir daha oku. Eski sistem kaldırılmış 26 aralık 2007 tarihinde.Sizin yasadıklarınız bundan çok önceydi.Dolayısı ile dediğim gibi mesai saati dısında ucusunuz varsa ve yatırmazsanız harcı, sıkıntılı dakikalar sizi bekler.Bugün aradım THY yi dediğim gibi sordum ayrıntısına kadar.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ya bizden niye gecen sene birsey istemediler work and travel ogrencilere yurtdisi cikis harcindan vede pasaport harcindan muaftir diye biliyorum bizden gecen sene kimse 15 ytl yok pul filan isteyen olmadi bu senemi degismis
    onur

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Olay çok büyümüş yahu

Muafiyet olaylarında iki farklı belge almanız lazım. Biri "Pasaport Harç Muafiyeti" ki bunu emniyete veriyorsunuz. Bir de geçen sene de 15 YTL olan ve bu sene değişmeyen "Yurtdışı Çıkış Harcı" için ayrı bir muafiyet belgesi almanız gerekiyor.
    Ödemeyi geçen sene saat sabah 6.30 olmasına rağmen ordaki görevliye yaptık ve pulumuzu almıştık. Karışıklığın tek sebebi şu :
    Bu sene o gişe kaldırılmış ve ödemelerinizi önceden yapmanız isteniyor.
    Aslında çok güzel bir topic olmuş çünkü ben bunu bilmiyordum. Sabah sabah orada rezil olacaktık.
    WAT öğrencilerini veya herhangi bir öğrenciyi, "Yurtdışı Çıkış Harcı"ndan muaf tutacak kanuni bir düzenleme yok.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Tamam ödeyeceğiz anlaşıldı Garanti'den bi hesap numarası felan var mı yoksa direk yurtdışı çıkış harcı mı diyip yatıracağız? Bir de arkadaşlar puldan felan bahsetmiş, bankadan yatırırsak bize pul felan vermezler, dayarlar elimize makbuzu git derler.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Hiç gazete haber okuyan yok galiba, gecen haftalarda millet birbirini yedi havaalanında bu olay yüzünden

Pasaportunuzu alırken yanında aldığınız bir mektupla 1,5 yıl öncesine kadar 70ytl lik çıkış harcından muaf tutuluyordunuz, ama kanun değişti ve harç 15 ytl ye indi, bunu da herkes ödemek durumunda, yani bir muaflık sözkonusu değil.

Ve bu parayı da bu yılın başına kadar dış hatların karşısında duran amcaya ödeyip pulumuzu bastırıyorduk, fakat amcanın emekli olmasından dolayı kanun değişmiş ve artık havaalanından değil, dışardan ödeme yapmamız istenmiş...

Yani şuanki düzenlemeye göre bankalara yatırmamız gerekiyormus...ama öyle bir ülkedeyiz ki biz yola çıkana kadar kanunun yeniden değişemeyeceğini kimse idda edemez..

not: birkeç yerde yazdığına göre hala pul satısı havaalanındaki thy ve lufthansa gibi şirketlerin veznelerinden yapılıyormuş, muş....
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

o zaman Havayolu firmalarına yatırıp alabilriz dimi pul u

bir de bu pul da vize gibi pasaporta mi yapısıyor:??!?!
    bekle beni amerika

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı ocean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman Havayolu firmalarına yatırıp alabilriz dimi pul u

bir de bu pul da vize gibi pasaporta mi yapısıyor:??!?!
    yazının o kısmına özellikle mış,muş koydum, çünkü sadece öyle yaptığını yazmış eksi'de biri... yani ben yapmadım, o yüzden kesin diyemem... Sanırım bilmeyenler için ve kanun da yeni oldugu için millet perişan olmasın diye yapıyorlardır...

ayrıca evet pasaporta yapışıyor. bildiğin pul
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar ilk gidecek arkadaslarımız bu olayı ogrenır ve bızlerı buradan bılgılendırırse buyuk bır magdurıyetı onlemıs olacaklar.. O arkadaslara sımdıden tesekkur edıyorum.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı erdal600 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar ilk gidecek arkadaslarımız bu olayı ogrenır ve bızlerı buradan bılgılendırırse buyuk bır magdurıyetı onlemıs olacaklar.. O arkadaslara sımdıden tesekkur edıyorum.
    ewet sanıırm ilk makroklima gidecek

kardes en kısa zaman da mesajını bekliyoruz
    bekle beni amerika

BannedUser
    Guest

bu ücerti 5*6 banka alıyo yaptığım araştırmalarda bankaya giderken pasarportla gitmek lazım ama sorun bunu bizim yatırıp yatırmayacağımız 15 ytl için ben sabahın 5inde binicem sorun olursa ayvayı yerım ben ilk giden olduğumdan galiba yatırmak zorundayım

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Yurtdışına çıkmadan önce dikkat
    Artık İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yurtdışı çıkış harç pulu satılmayacak. Yurtdışına çıkacakların, harç pulunu önceden belirlenen bankalardan temin etmeleri gerekiyor.

İstanbul Valiliği Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından yurtdışı çıkış harçları konusunda bir hatırlatma yayınlandı. 27.09.2007 tarih ve 2724 sayılı konulu yazısıya göre yurtdışı çıkış harç pulu satış uygulamasında, Atatürk Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğünce pasaport veya yolcu biletlerine tek tek pul yapıştırılmak suretiyle yapılan işleme son verileceği belirtildi. Açıklamada, toplu taşıma araçları ile yurtdışına yolcu taşıyan firmalara ait biletlerde, bileti düzenleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından yurtdışı çıkış harç pulunun sağlanmasının gerektiği belirtildi.
    Buna göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, yurtdışı çıkış harç pullarını bankalardan, havalimanına gidilmeden önce temin edilmesi gerekiyor. Yurtdışı çıkış harcının yatırılabileceği bankalar şunlar:
    • Vakıfbank
    • Garanti Bankası
    • Yapı Kredi Bankası
    • Akbank
    • Tekstilbank
    • Ziraat Bankası

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben de az önce şirketimin sayfasından okudum. Yurt dışı çıkış harcı yatıracakmışız. @justinx arkadaşımızın dediği bankalara.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben de bugün uçak biletini aldığım firmaya sordum ve işgüzarlık edip Ziraat Bankasına yatırdım,sadece tahsil edildiğine dair makbuz verdiler,nerde pul mul diye sordum gerek yok görevliye bunu göstermen yeterli dedi veznedar

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

evet arkadaşlar,sadece dekont yetermi yoksa pul almak şartmı?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bankadaki eleman o artık yok gibisinden bişeyler söledi,makbuzu göster yeter dedi..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya benim anlamadigim ben iki hafta once yurtdisina ciktim ucaga bindigimde mesayi saati felan deyildi hava alaninda onceden aldigim yurt disina cikis harci yerinden 15 tl yi veerek aldim hatta 30 kisi felan siradaydi ama 3 dakika bile surmedi pulu almam......gozumle gordum ....paramla aldim pulu hic bir sorun cikmadi.......arti hava alaninin mesayisi 24 saaaaaaaaaaat. yok orda mesayi 8 de baslar 5 te biter diye birse

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@yahoo ,

Eğer bu pulu sağlayan farklı bir nokta varsa havalimanında bilmiyorum.Ancak THY'ye sorduğumda , havalimanındaki Garanti Şubesi'ne yatırabileceğimiz söylendi.Dolayısı ile mesai saati kavramı araya girdi.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Forum yöneticileri bütün üyelere pul hediye etsin

Yarın gidip bakıcam havaalanına. Bu işe bi çözüm bulucam

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Forum yöneticileri bütün üyelere pul hediye etsin
    Evet çok yerinde bir karar.

Destekliyorum

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

nerde bizim oncu watcilar.Ses soluk cikmiyor.Asil bilgiyi onlardan alirdik
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zubeyr su son mesajı bir daha oku. Eski sistem kaldırılmış 26 aralık 2007 tarihinde.Sizin yasadıklarınız bundan çok önceydi.Dolayısı ile dediğim gibi mesai saati dısında ucusunuz varsa ve yatırmazsanız harcı, sıkıntılı dakikalar sizi bekler.Bugün aradım THY yi dediğim gibi sordum ayrıntısına kadar.
    Fiorex bugun tekrar okudugumda farkettim yazdığının son cümlesini. farketmemi sagladıgın için tşk ederim sonuc olarak bu sene değişen kanun neticesinde havaalanına gitmeden bankaya 15 ytl yi yatırmak lazım. bunu anladım ben. umarım bilmeden gidenler çok fazla sorun yaşamazlar..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaşlar uçağa ilk kez binecekler adı altında açılmış olan topic te bu konu var..yurt dışı çıkış harcımızı önceden bankaya yatırmamız isteniyor ve sadece dekontu pasaportumuzla birlikte görevliye vericez işlemlerimiz yapılırken.bankada pul falan verilmiyor.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaşlar bu durumu bugün danışmana sorduğumda ister ziraat bankasına yatırırsın istersen de havaalanında 15 YTL'yi verip pul alabilirsin dedi..
    En iyisi Ziraat Bankasına gitmeden önce yatırmak sanırım, havaalanında bir de o işle uğraşmayalım..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

katılıyorum..bir de o telaşta para yatırma derdiyle uğraşmaktansa bir gün önceden güzelce yatırılır telaş olmaz..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ya arkadaslar valla pazar gunu Atatürk havalimanındaydım, arkadasım avusturyada ogrenci alıskanlık direk gitti pasaport kontrole geri gonderdi memur pul al kanuın degisti diye gitti 15 ytl verdi pasa pasa aldı pulunu gise duruyo hala orda danısmanın yanında. bende rahatsız oldum simdi gozlerimle gormeme ragmen, acaba bankayamı yatırsam diye

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ya bence bu harcın havaalanından odenmemesi cok sacma olur. dusunsenize onceden bankaya yatırmayan biri 15 milyon yuzunden yurtdısına cıkamıyo. bence bu cok mantıksız. yani havaalanından 24 saat odenebilmesi lazım bence. ama yinede işimizi garantiye almak için bi gun oncesinden bankaya yatırmak sanırım en mantıklısı.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben bi üst komşuya cıkıp geliorum yeni geldi daha yurtdısından bilir herhalde

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar 1 hafta önce yurt dısına cıkıp gelen komsumun dedikleri sunlar
    Havayolu görevlisi sormus yurt dısı cıkıs harc pulunuz varmı die komsuda hayır ilk defa duyuoyrum demiş tamam 15 ytl alıyım demiş ve pulu yapıstırmıs . Yani Havayolu şirketi yapıstırmıs. kafam iyice karıstı ama şey dedi bide hayır yanımda yok diyince pul için görevli off cekmiş(daha önceden nie yatırmadın be adam der gibi ) yanındakine bişey sorup arkadan pul getirmiş. bnm düşündügümüde herkes düşünüodur herhalde en iyisi gitmeden yatırmak
    Konu diagram tarafından (02-06-2008 Saat 01:03 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

444 0 189 Alo maliye.Yarın arıyorum bu meseleyi çözüyoruz...bu böyle forumla olmayacak gibi..gerekirse Kemal Abi'ye sorucaz
    *EnFla ProDuction™*

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Resmi gazeteyi mi koymak lazım buraya anlamıyorum ki
    15 ytl allahın emri ödeyecek herkes !

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)