Arkadaşlar bu 15 ytl değerindeki harcı illa ki gitmeden evvel ziraat bankasına mı yatıracaz? Yani hiç bir şekilde havaalanındayken yatıramaz mıyız bu sene??
Arkadaşlar bu 15 ytl değerindeki harcı illa ki gitmeden evvel ziraat bankasına mı yatıracaz? Yani hiç bir şekilde havaalanındayken yatıramaz mıyız bu sene??
ya walla ben şubat ayında yurt dışına çıktım
ucak biletimi aldıgım yerden dedigin gibi 15ytl ye aldım
ama bi deişiklik warsa bilmiyorum!!!
only GoD CaN JuDgE me!!!!!
"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
TheN YoU GoT ThE PoWeR
WheN YoU GoT ThE PoWeR
YoU HaVe ThE WoRLd
YoU HaVe ThE WoMeN...
LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine
nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar
arkadaslar bu harcı dedıgı gıbı havaalanında yatırabılıyormuz bıde hangı bankalara yatıralbıyoruz???
KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM
şimdi arkadaştan orendim J1 wizesine harç falan yok
only GoD CaN JuDgE me!!!!!
"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
TheN YoU GoT ThE PoWeR
WheN YoU GoT ThE PoWeR
YoU HaVe ThE WoRLd
YoU HaVe ThE WoMeN...
LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine
nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar
ne harci kardesler ya illa bi sorun cikartacaksiniz hawork and travel ogrencilerine harc filan yok ya
onur
THY'nın sitesinde artık herkesten 15 ytl yurt dışı çıkış harcı alındığını belirten bir yazı var.Geçen sene bu ücret 70 ytl olduğu için öğrencilerden alınmıyordu şimdi bu kadar cüzi bir miktar olduğu için alıyorlar
hayır arkadaşlar ya yanlış bilgilendirme konusunda üzerinize yok!
Valla benim bildiğim alıyorlar parayı da. Benim danışman da alıyorlar dedi geçende. Hani alırlar diye farz edelim, havaalanında yatırabilir miyiz yoksa yatıramaz mıyız? Kalmayalım orda ortada![]()
ee kesın sonuc ne sımdı
heralde en son yatıralım gitsin dicez..wala arkadaşlar eskiden havaalanlarındada ödeniyordu yanlız en son yurtdışına çıkışımda ziraatte ödeyip öyle çıkmıştım tabi bunun sebebi sabiha gökçende ziraat bankası olmaması olabilir ama yinede eyer ödenicekse önceden ödeyelim derim..
All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..
yarın ark.ım uçuyor en kısa zamanda yazarıma alınıp alınmadığını... (:
ama bende almıyorlar diye biliyorum vizenin türünden ötürü...
cıkıs harcı 01.04.2007 itibarıyla 15 YTL oldu.ben 03.07.2007 de cıktım ve ÖDEMEDİM!
http://www.alomaliye.com/levent_genc...ikis_harci.htm
linke tıklayın ve görün arkadaşlar.forum denilen şey körü körüne yazı yazılan soru sorulan değil, cevapları bulunamayan ve insanların tecrübelerinden faydalanılan yerdir.ama maalesef herşey gibi forumu da bozduk.ödev arayan mı dersiniz,daha önceden cvp yazılmıs bi konuyu tekrar acmak mı dersiniz!hepsi var icinde!!!
Bence bu konuda kesin bir bilgi edinmemiz lazım.
Yalnız fatih255'in kopyaladığı link ve bu linkteki bilgiler 2004 yılında ait.Bu kanun ya da madde (her ne ise) 2007 yılında güncellendi.Bu linkte belirtilen çıkış harcı ücreti yazan 70 ytl de şu anda hepimizin bildiği gibi 15 ytl.
Ben 2 ay önce yurtdışında çıktım ve harç ücreti ödemedim.Bunun nedeni ise yurtdışında bir ülkede süreli oturum iznine sahip olmam.
Nette aşağıdaki gibi bir linkle karşılaştım, ancak harç uygulamasından muaf olanlar arasında öğrencilerle alakalı bir ibare yok.
http://www.turkishconsulate.org.uk/t...ikis_harci.htm
j1 vizesi diildi ama ingiltereye giderken 2007 aralık ayında ödedim yurt dışına çıkış harcını en iyisi bu aralar gidicek olanlardan alıcağımız bilgiler olucaktır bence
Valla geçen sene wat'a giderken benim o kadar itirazıma rağmen çatır çatır almıştı oradaki amca 15 ytlmi. Ama benim asıl sorum bu parayı illa ki bankaya mı yatırmak lazım?? Havaalanında bu sene ödenecek yer yok mu??
Az önce aradım THY ' yi.. Öğrencilerin herhangi bir muafiyeti olmadığını , herkesin bu harcı ödemek zorunda olduğunu söyledi.. Garanti bankası şubelerine yatırabileceğimizi , en kötü ihtimalle uçuş günü havalimanındaki garanti bankası subesınden odeyebileceğimizi söyledi.. Dolayısı ile uçuş saati mesai saatleri dışında olan arkadaşlar mutlaka uçuş gününden önce yatırsınlar parayı .
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
saol fiorex benim sabah 5.5 ta olduna göre gitmeden yatıralım madem öle
kesinlikle yanlış bi durum var ortada!benim okuldan aldığım ve pasaport şubesine götürdüğüm evrakta "harçsız pasaport ve yurtdışı çıkışı" diye bi ibare vardı.gecen yıl bu kanun geldıkten sonra yurtdısına cıktım ve harç ÖDEMEDİM.yukarıda msg yazmıs harc odeyen arkadaş var.şimdi benim de kafam karıştı :S
bıde artıstlık yaptın okadar yok forum burası yok zart zurt bızde arastırdık heralde senın gıbı senın kadar beynımız war..heryerde farklı bıse cıkıo ondan sorduk burda tekrar..
evt ii guzel diosunda uygulama aynı zamanda farklı kişilere farklı şekilde uygulanıyosa benim suçum yok herhalde?
ya 15 ytl topu topu adamlar bundan muaf tutma gereği görmemişler.Geçen senelerde daha fazlaydı çıkış harcı bu yüzden muaf tutuluyoduk
ARKADASLAR BEN GECEN SENE CIKARKEN ODEDIM....gecen haftada yine yurt disina ciktim ve cikarken okutum hertarafa asmislar yazilarini....sadece yurtdisninda oturumu olanlar felan muaf diye ogrencilerdende aliyorlarmis.....ve hava alaninda (istanbul ataturk) direk yatirdim cok sira vardi ama 5 dakika bile surmedi yatirmam....yani ahva alaninda satis yeri var ordanda yatiriliyor banka felan olmadan
Çok teşekkürler bütün cevaplar için. En iyisi önce giden arkadaşların bu konuyla bire bir deneyimleri olacak galiba.
fiorex en güvenilir bilgiyi söyledi bence yatırmamız lazım muaf deiliz ki mantık olarakta 15 milyonda öğrenciyi muaf etmemek için yapılmış bi uygulama 70 milyon ok ama 15 cuzi bi miktar yurtdışına çıkmak isteyen için o yüzden yatıralım kafamız rahat olsun
yaw ne cok insan okuyor bu konuysum simdi rekordur sanirim 11 uye okuyor.................
2500 dolar verdik 15 ytl daha verelim helali hos olsun.
Pasaportumuzda yazan şey gereksiz bir yalan o zaman !
Yurtdışı Çıkış Harcı Konusunda Önemli Hatırlatma
26.12.2007
26.12.2007 tarihi itibari ile yurt dışı çıkış harç pulunun TÜRK HAVA YOLLARI bilet satış noktalarımızdan sağlanmasına son verilmiştir.
Bu sebeple; yolcularımızın ATATÜRK HAVALİMANI’na gelmeden önce yurt dışı çıkış harç pullarını, bankalardan veya İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI’nda GÜMRÜK SAYMANLIK MÜDÜRLÜĞÜ’nden temin etmesi gerektiği önemle duyurulur.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
arkadaslar pasaportta yazan pasaport harcı biz ondan muafız ama bu yurtdısı cıkıs harcı.. ben ondan muaf oldugumuzu zannetmıyorum. ama benım kafamı karıstıran olay şu .. banka nerden cıktı arkadaslar. ben gecen sene hazıran 15 te giderken bavullarımızı teslım ettık ucagın oldugu bölüme gecerken karsıdan 15 ytl ye pul yapıştırın dediler biz de yaptık ki o zamana kadar öyle bişeyin oldugundan haberim de yoktu. dolayısıyla bankayla falan ugrasmaya gerek yok bence. benim planım bu sefer ya bak pasaportta muafın falan ayağı yapcam. olmadı 15 ytl yi verip gececem olay bu. ayrıca gecen seneki pul duruyo yerse belki onu da gosteririm)
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks