Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: isverenle gorusmem..!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart isverenle gorusmem..!

arkadaslar daha oncede belirtmistim isten ayrilmak istedigimi bugun isverenime belirttim bel fitigim var 8 saat ayakta kalamiyorum dedim.. kendime yeni bir is buldum new york ta cashier lik onu yapmaya gidecem dedim. oda buraya gelince boyle bir is olacagini bilmiyor muydun dedi? hayir ben 8 saat araliksiz ayakta kalip mutfakta bulasik yikayacagimi bilmiyordum dedim. oda tamam sponsorunla gorusecez 3 saat sonra gel dedi...

simdi alabilecegim olumsuz bir cevaba karsilik nasil bir tepki vermeliyim? hic bisey demeden cekip gitsem new york a ne olablir? sonucta abim orda ve bana 1 gunde is bulabilir gereken belgeler neyse halledebilir. ne dusunuyorsunuz?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Dostum sana sadece şunu söyleyeyim. Sen köle değilsin. İstediğin zaman istediğin yere gidersin. Vizen iptal olur, Birdaha vize alamazsın tarzı saçmalıklar wat şirketlerinin uydurduğu yalandan başka birşey değil. Sana yasal olarak verilen vizeyi hiçkimse iptal edemez. Bu arada şunuda belirteyim Newyorkta yaşayan insanların %20 si yasadışı yaşıyor. YAsadışı yaşayıp kendi işini kuranlar dahi var. Newyorkta bit suça karışmadıktan sonra kimse seni durdurup kimlik sormaz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kardesim oncelikle mesajin icin tesekkur ederim yuregime su serptin.. bu kadar uzun ugraslar sonucu geldikten sonra vizenin iptal olma ihtimalini dusundukce insan cildiracak gibi oluyor. hakikatten yapabilecegim is degil.. is te bazen saatlerce midem bulaniyor o kdar kotu oluyorum. ben yasadisi falan calismak ta istemiyorum isim falan var new york ta sadece izin versinler oraya gidecem bu kadar..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

benim birkaç arkadaşım bundan 2-3 yıl önce wat ile çok kötü bir yere çalışmaya gittiler ve hiçkimseye haber vermeden işlerini bıraktılar ve başka bir yerde başka işe başladılar.. 2 hafta sonra sponsorlarından mail geldi. Sponsorluğumuzu üstünüzden çektik vizeniz iptal oldu. Amerikayı terkedin. yoksa yasadışı kalıyor olacaksınız diye. Arkadaşlarım sponsora küfür dolu mail attılar ve yeni çalıştıkları yerin adresinide verdiler gel bizi sınır dışı et dediler. Noldu biliyormusun. Hi.birşey olmadı. Sponsordan hiçbir mail gelmedi birdaha. Çocuklar yaz boyu yeni işte çalıştılar. Türkiyeye sorunsuz döndüler ve o yıldan sonra 2 kere daha wat yaptılar. Yani bu vizen iptal olur saçmalıklarına inanma. Ben sana senin t.c. kimliğini ipta edeceğim, üniversite diplomanı geçersiz yapacağım demen ne kadar saçmaysa budurumda o kadar saçma. Ayrıca Newyork ta yasadışı olaraak bulunsan dahi hiçbirşey olmaz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Moody son DErece yanlis dusunuyorsun dediklerin dogrud egil gecen sene benim basima geldi vizem iptal oldu pesime ozel ajan dustu iki haftaya yakin o admdan kacak calistim ajan ice biriminden immigration di. En sonunda dayanamayip adama ben gittim sorguladi beni sinir disi ediyordu ama adama dedim bir hafta sonraya biletim var kendi ucagim ile gideyimdedim kabul etti yalniz beni trurkiyeye donuce ara ve orada oldugunu teyit ettir dedi donunce de aradim oldukca sikintili zamanlar gecirdim. Sonrasinda gecen hafta tekrar vizeye basvurdum ve sistemde vizemm iptal oldugu ortsya cikti cetrefili bir yarim saat vize gorusmesinde kaldim kadina ne hikayeler doktum vizeye gireeli bir haft oldu hala vizem gelmedi benden sonrw giren arkdaslarin bile vizesi geldi cuma gunu referans verdigim hocalarimi aramislar okuldan bu ogrenci varmidir iyimidir cinsinden ysni o derece arastiriyorlar bu aksam uzeride pasaportumun karkgoya verildigi mesaji geldi bakalm yarin vizemin basilip basilmasigini gorecez yani durum anlattigin gibi toz pembe olmuyor her zaman.

sana geelcek olursak dostumsponsorun isi birakmani kabul eder saglik sorunun yuzunden oldugu icin ve sponsorun sana bir sure verecek o sure icerisinde abinin buldugu isi sponsoruna bildirmen gerekiyor burada calsiiyorum diye sonra isine de guzelce devam edersin iste. Eger sponsorun kabul etmdi gibi bir cevap gelirse sponsoru sen ara her turlu ikna edersin.kolay gelsin simdiden.
    “Dünya bir kitap gibidir ve gezmeyenler onun sadece bir sayfasını okurlar” -- St. Augustine

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar gercekten tesekkur ederim mesajlariniz icin insan buralarda daha da bi yardima ihtiyaci oluyor. isverenimle konustum sponsorun sana mail atacak dedi.. bende independent job offer i abime gonderdim oda dolduruyor suan bakalim en kisa zamanda sonuclari bildiririm.

ama bu zor durumdayken bile o sponsora kufur dolu mesajlar atma hikayesi beni cok guldurdu..tesekkurler tekrardan

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı d3sperado Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar gercekten tesekkur ederim mesajlariniz icin insan buralarda daha da bi yardima ihtiyaci oluyor. isverenimle konustum sponsorun sana mail atacak dedi.. bende independent job offer i abime gonderdim oda dolduruyor suan bakalim en kisa zamanda sonuclari bildiririm.

ama bu zor durumdayken bile o sponsora kufur dolu mesajlar atma hikayesi beni cok guldurdu..tesekkurler tekrardan
    maden newyorkda abin var niye self gitmedin şirkete bi ton para verdin hatayı en baştan yapmışın sen
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maden newyorkda abin var niye self gitmedin şirkete bi ton para verdin hatayı en baştan yapmışın sen
    çok dogru.hemde sıkıntı cekmezdın dırek yerlesır hayatına bakardın.cok yol katetmıs olurdun.neyse saglık olsun allah baska dert vermesın.herseyde bı hayır vardır sonucta.buda bı deneyım.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaydimi yaparken abimin patronu amerikada degildi gerekli bilgileri alamiyordu. sponsorun aramasi durumunda patrona ulasamayacakti. o yuzden.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

patron yerine abin konusurdu bu arada bilmedigimiz konularda yanlis yonlendirme yapmayalim.. kardesim senin durumunda artik top sponsorda sponsora gitmeden isverene ayrilmak istedigini soyleyip birakirdin ama sponsora gitmis is simdi sponsor aradiginda kendilerine anlatirsin durumunu sorun cikarmazlar sanmam.. ama eger sponsorun sana su anki isinden baska bir iste calisamazsin derse yapabilecegin birsey yok ya calisacaksin ya da geri doneceksin.. ama boyle birseyi yapacaklarini sanmiyorum..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    patron yerine abin konusurdu bu arada bilmedigimiz konularda yanlis yonlendirme yapmayalim.. kardesim senin durumunda artik top sponsorda sponsora gitmeden isverene ayrilmak istedigini soyleyip birakirdin ama sponsora gitmis is simdi sponsor aradiginda kendilerine anlatirsin durumunu sorun cikarmazlar sanmam.. ama eger sponsorun sana su anki isinden baska bir iste calisamazsin derse yapabilecegin birsey yok ya calisacaksin ya da geri doneceksin.. ama boyle birseyi yapacaklarini sanmiyorum..

job offer i doldururken sirket bilgileri gerekiyor oyle abimin bilecegi seyler degildi o yuzden yapamadik. ben zaten once isverenle konustum o sponsora bildirmek zorunda oldugunu soyledi. 2 gundur sponsorla maillesiyoruz oda bana job offer yolladi ve doldurmami istedi. bende onu doldurttum. simdi sponsorun bu isi kabul etmeme gibi bi ihtimali var mi? kabul etmezse neden kabul etmez?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

yok simdi isverenle temasa gecerler is gercek mi wat icin uygun mu yasal bir is mi gibi seylere bakarlar.. muhtemelen kabul edilir..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

cok soru soruyorum kusura bakma da biraz skintili bir surec. is tabi ki de gercek calisanlar falan var. wat icin uygun olma sarti nedir? beni cashier olarak gosterecekler.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kasiyerlikte sorun olmaz sanmiyorum.. bazi primle calisilan satis isleri ve fabrika isleri iptal edildi bunun gibi iptal edilen isler disindakilerde calismana izin verirler..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

tamamdir. cok tesekkur ederim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar tamam bütün anlattıklarım yalandı, hayal ürünüydü. İşi bırkmak isteyen arkadaşları kötü emellerime alet etmek istedim. Ama anlamadığım birşey var; Bu forumdaki bütün yöneticiler, uzmanlar v.b. sürekli olarak aman çok dikkatli olun vizeniz iptal olur işinizden olursunuz aman şirketinizin sözünden çıkmayın, sizden ne isterlerse yapın work and travel çok kötü diyenlerede sürekli sen istisnasın, yanlış düşünüyosun, genelleme yapıyosun, herkes wattan çok memnun tarzı yazılar yazıyolar. Nedenini ben çözemedim çözebilen varsa haber versin lütfen?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

est. yalan oldugunu kimse demedi. kaldi ki bende o kadar arastirmama ragmen boyle vizesi tamamen iptal olan sonra tekrar wat a gidemeyen gormedim. ama elbetteki vardir az da olsa. burdaki yoneticilere gelince sonucta burasi bi wat forumu ve onlarda yonetici elbette ki wat in olumlu taraflarini gormemizi saglayacaklardir. en azindan ben boyle dusunuyorum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)