Work and Travel
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Otostop !!!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Thumbs up Otostop !!!

Gençler yoğun istek üzerine bir otostop hastası olarak otostop ile gezmenin inceliklerini bir kaç anımı anlatacam

Gençler öncelikle otostop riskli bir iş tamam orası öyle biraz şansınız olması ve genel otostop kurallarını bilmeniz gerekli

Geçen sene california san diegoda iken 3 arkadaş 1 dakikalık bir karar ile hooop otostopa çıktık 5 gün sürdü 4 bucuk 5 eyalet geçtk ve toplamda 40 dolara maal oldu bize kişi başı.Tabiki bu ücretin bu kadar az olmasının sebebi couchsurfing denilen olaydan da oldukça faydalandık.

Şu sıralar oldukça gündem de olan üniversiteli eda başlıklı bir makale var illaki gözünüzü çarpmıştır çarpmamışsa buyrun link : niversiteli Eda dnyay geziyor - Hrriyet Gndem

kendisi geçen sömestır 50 euro ile balkanları dolaştı şimdi gözü asya da

Bu linkteki yakın arkadaşım eda ile amerikada bir otostop macerasına çıktık şu sıralar asya gezisine çıkacak kendisi otostop ile gerçi bende onunla gidecektim ama bu sene de para kazanmak için amerikayı seçtim tekrar ve seneye bisikletle bir asya turu için para kazanmak bu sene amacım Umarım onun içinde her şey yolunda gider

Herneyse konumuza geri dönelim. Eda ben ve cüneyt otostopa karar verdik kaldıkdık baş parmağımızı san diegodan ve başladık yola. Başımıza türlü türlü olalar geldi kötü olaylarda geldi iyi olaylar geldi yeni insanlar ile tanıştık şerife bile otostop çektik hemde arizona da düşünün o derece yani yasak falan deniliyor ama ne yaparsın oldu mu oluyor. tam amerikan filmlerini aratmayacak cinsten çok eğlenceli bi 5 gün olmuştu.

Amerikada her ne kadar otostop yasak densede çoğu insan otostop ile ulaşımını sağlıyor.Otostop çektiğimiz çoğu insan açık olan camını bile kapatıp şerit değiştirip bizi almasada , yeri geldi annesi ve çocuğu ile yolculuk yapan bir amerıkalıda bızı arabasına aldı yanı tamamen sans nasıl ınsanların arabasına bınecegınız.Tabıkı tıpını begenmedıgınız arablara bınmenıze gerek yok zorla degıl bu ısler. Otostop ıcın 2 ıdeal ama 3 kısı daha da ıdeal bunun dısında 1 bayan 2 erkek bu olayın en ıdealı oluyor. gibi sız sorun ben anlatayım aklınıza takılanları sımdı aklıma bu kadar geldı valla
    “Dünya bir kitap gibidir ve gezmeyenler onun sadece bir sayfasını okurlar” -- St. Augustine

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kötü olay olarak ne geldi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Basiniza ne gibi kotu olaylar geldi ?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bindiğiniz otoya göre değişir.tecrubeli olmayanlar riske girmesin boşuna..bnde garip adamlara denk geldim çok...risktir heycandır uygun görmüyorum

HELEKİ GEBZE KOCAELİ HATTINDA OTOSTOPCULARIN BAŞLARINA GELENLERİ İŞİTTİKÇE HAYATIMIN HEYECAN UĞRUNA HEBA OLMASINDAN YANA OLMADIĞIMI DÜŞÜNMYE BAŞLADIM.ÇILGINLIK,PARA SORUNU VS TARAFI BİYANA 2 KİŞİ İSENİZ BELKİ OLABİLİR AMA TEKSENİZ BİLMEDİĞİNİZ BİR ÜLKEDE YAPMAYIN DERİM..İSVEÇ ÇAKISI OLMAYANLAR DA YAPMASIN
    Konu inek tarafından (06-06-2012 Saat 07:06 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Kötü olarak baya uzun hikaye de sadece kaçırıldığımızı ve bizi bir şerifin kurtardığını söyleyeyim yeterlidir detaylara inmeye pek gerek yok İnsanları otostop dan soğutmayalım tabiki daha önce tecrübeliyseniz bunu yapın kesinlikle !!!!
    “Dünya bir kitap gibidir ve gezmeyenler onun sadece bir sayfasını okurlar” -- St. Augustine

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Dostum soğutma diye bir şey olamaz ya Sen anlat, ilk defa wat yapacak olan bizler heyecanlı hikayeleri okumaktan çok zevk alıyoruz inan

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ya yazacam da şimdi bazı konularda kendimizi pek ifşa etmek istemiyoruz yani amerika deyince ddüşünün artık Ama sonuç itibari ile mükemmel ötesi bir deneyim olacaktır bir otostop hikayesi hayatınız da

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı HeredaS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya yazacam da şimdi bazı konularda kendimizi pek ifşa etmek istemiyoruz yani amerika deyince ddüşünün artık Ama sonuç itibari ile mükemmel ötesi bir deneyim olacaktır bir otostop hikayesi hayatınız da
    hocam maceraperest ruhuna imreniyorum kaç zamandır. Bende yerli otostopçulardanım, otostop bir tarzdır bence. Ben okula gitmek için kullandığımdan güvenlik noktasında pek bir sıkıntım olmuyor. Dediklerine katılıyorum, elbet tehlikelidir ancak otostop sadece ücretsiz yolculuk değildir, yeni insanlarla tanışmaktır, onlardan birşeyler öğrenmektir. Senin tecrübelerine buradaki herkesin ihtiyacı var, aman esirgeme.

Ha birde bu couchsurfing'e üyeyim, bunun yolu yordamı nedir anlatsana, hatta msn kullanıyorsan oradan da konuşabiliriz.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

CouchSurfing olayını bende merak ediyorum, incelikleri nedir hocam?
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Teşekkürler bilgilerin için, yararlı bir başlık olmuş) Bu olayı gerçekleştirmeden gelirsem çok yazık olacak benim açımdan, polis falan enselemez inş

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Gençler cocuhsurfing olayı biraz ilginç birşey. Senin orada oluşturacağın profilinin kalitesine göre bu olayları gerçekleştirebiliyorsun. Örneğin evinde 3 kişini kalabileceği kanape yatak varsa siteye bu bilgileri giriyorsun sana pat bir mesaj geliyor biz 3 arkadaş ispanyadan türkiyeye işte istanbula geliyoruz evinizde 3 kişilik yer varmış yazıyor profilinde sizde konaklayıp tanışmayı isteriz tarzında sende kabul ediyorsun onları evinde ağırlıyorsun sonra ayrılırken 3 tane güzel arkadaş ediniyorsun giderken o arkadaşların senin couchsurfing sitesindeki profiline çok iyi ağırlandık çok misafir perver çok arkadaş canlısı tarzında değerlendirmelerde bulunuyor. sonra sen bir kaç ay sonra amerikaya gidiyorsun atıyorum los angeles da kalacak yer arıyorsun siteden hemen arattırıyorsun los angelesda kalacak yerler kımler var falan filan. çat çıkıyor bir kaç kişi sende mesaj atıyorsun adam sana bakıyor profiline falan hmmmm bu adam daha önce evinde birilerini ağırlamış referansları da güzel arkadaş canlısı birisine de benziyor diyor ve seni davet ediyor o gideceğin tarihde müsaitse evi seni orada konuk ediyor eğer cidden arkadaş canlısı birisi ise gezdiiyor yediriyor içiriyr falan filan.

Yani sitenin iki olayı var sen seyahat edeceksen sen kalacak yer arıyorsun ya da seyahat edecek konaklama arayanlara sen konaklama saglıyorsun.Tamamen referans usulu olan bır sıte ıyı agırlarsan ıyı agırlanırsın mantıgı.

Sadece konaklama gezmek de degıl amac sıtede gıdecegınız sehırlerın aktıvıtelerı festıvallerı toplantıları oluyor couchsurfıng olarak onlara katılıp yenı arkadaslıklar edınebılıyorsunuz. yanı anlatabılecegım kadarıyla dılımın dondugunce olay budur mıllet.Hemen bır couchsurfıng adresı edınıp profil kasmaya baslayın derım ılerıde lazım oalcaktır

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)