Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 70 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Şirket mağduru

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

ama oLan oLmus simdi ne yapman gerektiği önemLi.. KonusaLım özeLden ben sana basıma geLen herseyi anLatayım sanada yapman gerekenLeri söyLeyim baska türLü haLLoLmaz..
    Alıntı özli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bende de var hata acemilik işte.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Özelden mesaj göndermem için bi mesaj daha göndermem gerekiyomuş.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

new york ta bi bayan öpüyosa direk kaydolalım o şirkete
    Konu ozgursum tarafından (06-05-2011 Saat 06:58 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cimbomlu10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    new york ta bi bayan öpüyosa direk kaydolalım o şirkete

hehehe bu bıldıgın opme degıl be olum obur turlususen ballıdekı son fırtı cekmemelıydın

bu arada ben hıcbır bılgı mılgıde doldurmadım bu adamların sırketınden...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Özelden mesaj göndermem için bi mesaj daha göndermem gerekiyomuş.
    ee oLmustur artık 10

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2 kere gönderdim ama:s az önce özelden yazdım demiştin o da gelmedi.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

2 kere gönderdim ama:s az önce özelden yazdım demiştin o da gelmedi.
    aLLa aLLa.. bi sn yazıcam smdi bidaha..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya bu kadar karamsarliga gerek yok bunu soyleyim bi kere benim arkadasim gecen sene haziran ayinda isini anca buldu gitti ve cok da mutlu dondu bi daha gitmek istiyor wat biraz da sans isi istersen aralikda bir ise gir iistersen mayisda hangisinin daha iyi oldugunu bilemezsin.. ben mesela 2008 de kasimda kayit olmustum beni wisconsin e alaskaya yollamak istediler islere baktim icime sinmedi en son mart ayinda bir isi sectim ki wat in en iyi 3 isinden biridir kesinlikle cok da memnun dondum.. senin yapman gereken sirketi bos birakmadan hergun haftada en az 4-5 kez aramak surekli onlari bunaltmak cunku o sirketlerde is bekleyen muhtemelen daha cok kisi var ve kimin sesi cikiyorsa ilk ona is bulunur benden solemesi lanet olsun suna isi verelim de sussun gibisinden.. daha nisan basindasin bu ay sonuna kadar is bulurlarsa ole cok da gec kalmis sayilmazsin...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar, şimdi araştırma diyorsunuz; elbette önemli. Kabul. Ancak internette kimin ne kadar samimi olduğu belli değil. Üstelik araştırayım desen 100lerce site var. Şimdi bu sitenin sakinlerinin büyük kısmı bu konuda bilgili ve tecrübeliller. Ancak bir de olaya "yeni gelin" gözüyle bakın. Hadi Amerika'ya gideyim diye karar verilir. Sonra nasıl sorusu gelir akla. Giden bir veya birkaç arkadaş varsa ne ala, ancak yoksa işte orda bu bir yığın internet sitesinin arasında doğru firmayı seçmek gelir sırada. İnternetteki sayfalarca yazının arasında doğru firmayı seçmek bence daha çok şans işi. Düşünsenize, her firmayla illaki sıkıntılar yaşanıyor. Firmaların hepsi de ben bu işi en iyi yapıyorum iddiasında. Bu durumda kişi şansına güvenip aradan bir tane, ki hangi firmanın vukuatına en az rastlanırsa onu, firma seçiyor. Özli arkadaşım advisi seçmiş. Neden? Araştırmış, bakmış ki hepsinin vukuatı illa var, ama anladığım adarıyla en az bu firmanın vukuatına rastlamış. E tabi haliyle ofislerine gittiğinde de doğal olarak allamış pullamışlar. Sonuç da ortada.

Özli arkadaşım mağdur mu? Evet. Kabahati var mı? Yok. Ancak yanlış firmayı seçmiş. Ben bunu araştırmamasına değil, şanssızlığına bağlıyorum. Bu açıdan bakıyorum olaya.

Çünkü bundan 2 3 ay önce ben de ilk defa, çok az bilgiyle seçim yapmak durumunda kaldım. Genel olarak iyi mi gitti kötü mü, bunu ancak karşı kıyıya vardığımda anlayabilicem.

Kısacası dileğim, hepimizin hakkında hayırlısı neyse o; şansımız da bol olsun.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

DrAcooA durumu gayet iyi özetlemişin. Dediğin gibi hepimizin hakkında hayırlısı.

BannedUser
    Guest

Amin diyelim bizde o zaman.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aynen bende de var hata acemilik işte.
    bende advisle gidiyorum ve ilk gidişim. şu ana kadar bi problemle karşılaşmadım fuara gittim işimi aldım şimdide vizeye gitmek için bekliyorum. ama ben bi sorum yada sorunum olduğunda mail attım aradım veya şirkete gidip yüzyüze konuştum ve sanırım bu durum beni önemsemelerini sağladı. bence sende artık ağırlığını koymalısın, paranı verdiğine göre karşılığını istemekde senin hakkın.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı parkink Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende advisle gidiyorum ve ilk gidişim. şu ana kadar bi problemle karşılaşmadım fuara gittim işimi aldım şimdide vizeye gitmek için bekliyorum. ama ben bi sorum yada sorunum olduğunda mail attım aradım veya şirkete gidip yüzyüze konuştum ve sanırım bu durum beni önemsemelerini sağladı. bence sende artık ağırlığını koymalısın, paranı verdiğine göre karşılığını istemekde senin hakkın.
    sen işini fuardan aLmışsın ama.. bu arkadasın durumu daha farkLı.. Kasımda kayıt oLmus bugun yarın diye oyaLanmıs iş buLunması konusunda.. Zaten bahsi geçen şirketLe gidiosan işini fuardan aLıcaksın baska türLü iş yok eLLerinde..

BannedUser
    Guest

cimbomlu10 ve reyes19 de magdurlar kervanına katılmak üzere

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

ya way arkadassss dunden berı bısı cıdden varmıyokmu yoksam varda alıstıra alıstıramı solemeye calısıyosun yoksam harbıden magdurmuyuz

maaduruzda maaduruz maaduruz da maduruz

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı reyes_19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya way arkadassss dunden berı bısı cıdden varmıyokmu yoksam varda alıstıra alıstıramı solemeye calısıyosun yoksam harbıden magdurmuyuz

maaduruzda maaduruz maaduruz da maduruz
    yaLnız onu bende farkettim reyes.. aLıstıra aLıstıra söyLenmesi söz konusu sanırım..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

haftaya cumaya kadar bekleme kararı aldım ben du bakalım...işallah altında bişi cıkmaz...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı reyes_19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haftaya cumaya kadar bekleme kararı aldım ben du bakalım...işallah altında bişi cıkmaz...
    ben direk kafama sıkıyım şurda yaa

BannedUser
    Guest

relax olun magdur olmanız söz konusu bile olamaz

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

arkadaşlar benim çok yakın bir arkadaşım da şu bahsi geçen a... adlı şirkete kaydoldu,2 ay oldu kaydolalı.fuara bile çağırmadılar,senin gidiş tarihin geç,ordaki hiçbir iş sana uymaz falan gibi bahanelerle fuarda iş almasını engellediler.hala şu an elimizde iş yok ama bir aya falan gelir diyorlarmış.kızın artık iyice hevesi kaçtığı için parasını geri almak istedi,500 tl ön kayıt ücretini de gözden çıkardı ama kabul etmemişler.parasını geri vermiyorlar.para iadesi ancak biz sana iş sunamazsak olur diyorlarmış,ellerinde bir tane kodak işi varmış sadece ve arkadaşım da onu istemiyor kesinlikle.

şu anda yapabileceği tek şey beklemek.benim aklıma gelenler pek hoş değil ama umarım yanılırım da iyi bir iş çıkar.Şu saatten sonra geriye kalan herşey şans galiba.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı earwen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim çok yakın bir arkadaşım da şu bahsi geçen a... adlı şirkete kaydoldu,2 ay oldu kaydolalı.fuara bile çağırmadılar,senin gidiş tarihin geç,ordaki hiçbir iş sana uymaz falan gibi bahanelerle fuarda iş almasını engellediler.hala şu an elimizde iş yok ama bir aya falan gelir diyorlarmış.kızın artık iyice hevesi kaçtığı için parasını geri almak istedi,500 tl ön kayıt ücretini de gözden çıkardı ama kabul etmemişler.parasını geri vermiyorlar.para iadesi ancak biz sana iş sunamazsak olur diyorlarmış,ellerinde bir tane kodak işi varmış sadece ve arkadaşım da onu istemiyor kesinlikle.

şu anda yapabileceği tek şey beklemek.benim aklıma gelenler pek hoş değil ama umarım yanılırım da iyi bir iş çıkar.Şu saatten sonra geriye kalan herşey şans galiba.
    bu şirketin dini amanı PARA... iş beLLi oLmadan para yatırıLmamaLı.. Geçen sene bende mağdur oLdum.. 15-16 sayfaLık sözLesme imzaLadık.. Sora bi okudumki sözLeşmeyi, biLdiğiniz BOŞ KAĞIT... Boş kağıda imza atmısız resmen.. Ama fitil fitil geLsin burunLarından, gecen sene ben cok cektirdim ama onLarda bana cektirdiLer..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    relax olun magdur olmanız söz konusu bile olamaz
    padişahım çok yaşa hehehe

BannedUser
    Guest

Alıntı cimbomlu10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu şirketin dini amanı PARA... iş beLLi oLmadan para yatırıLmamaLı.. Geçen sene bende mağdur oLdum.. 15-16 sayfaLık sözLesme imzaLadık.. Sora bi okudumki sözLeşmeyi, biLdiğiniz BOŞ KAĞIT... Boş kağıda imza atmısız resmen.. Ama fitil fitil geLsin burunLarından, gecen sene ben cok cektirdim ama onLarda bana cektirdiLer..
    Seneye şirket kursam

adını GLOBAL OZVIS koysam iş yapar mı

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Seneye şirket kursam

adını GLOBAL OZVIS koysam iş yapar mı
    GLOBALIX OZVİS daha iyi oLur =))

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

senın sırket herturlu ıs yapar

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Alejendro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de aralıkta kaydoldum ama olay şu ki, ben şirket değil iş seçtim. çünkü yakın çevremdeki herkes belli konularda piyasadaki şirketler yüzünden mağdur olmuş, siz buna yanlış seçim yapmış da diyebilirsiniz ama ben şans diyorum çünkü yine benim seçtiğim ve diğer insanların şikayet ettiği şirketle wat yapmış olanlar arasında mutlu ve sorunsuz bi wat dönemi geçirmiş olanlar da var..dolayısıyla ben de kararımı belli başlı şirketlerin sundukları iş seçeneklerine göre verdim (iyi mi kötü mü yaptım bilmiyorum)..kısacası bana en uygun görünen iş kodak olduğu için bu şirketi seçtim ve bakalım neler olmuş.....
    paramı yatırdıktan sonra bana, "ds'in 15-20 güne gelecek, konsolosluktan da 2-3 günde vize tarihi alırız hemen" dediler, ben de bunlara güvenip 1 ay sonrasına ist'a uçak biletimi aldım... SONUÇ: Ds'im gelmedi, biletim yandı...
    konsolosluktan randevumu aldılar, sabahın erken saatlerinde konsolosluk önünde şirket yetkililerinin gelmesini ve bize DS'lerimizi vermelerini beklerken, diğer şirketlerin ne kadar organize çalştıklarını bizzat gördüm...bizimkiler geldiğinde konsolosluk önünde bekleyen sadece bu şirketin öğrencileri vardı...ve makus haber yetkililerden geldi...DS'ler havalimanı gümrüğünde takılmış hala ordan çıkarmak için uğraşıyorlarmış ... !!
    ve şuan bana söylediklerine göre benim kodak işi bile garanti değilmiş..bu da son haberdi
    daha beni neler bekliyor bilinmez ama başıma gelenler beni üzdü; çünkü ilk defa yurt dışına çıkacağım ve yalnız başıma olacağım, haliyle beklentilerim var ve ben sırf wat ücretimi çıkarabilmek ve aileme yük olmamak için garsonluk yaptım,dolayısıyla verdiğim her kuruşta alın terim var ve karşılığını beklemek benim en doğal hakkım...en azından yolunda giden veya gitmeyen bir konuda bilgilendirilmek tercihim...yoksa şirkete veya ünvanına karşı aldığım bir tavır veya ön yargı yok
    ne denirki bu şirkete.. BatsınLarda daha fazLa kimsenin ahını aLmasınLar..
    Konu cimbomlu10 tarafından (17-04-2011 Saat 05:35 PM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

@Alejendro

Adamlar zaten bir tek Kodak işiyle övünüyorlar, onu da beceremiyorlarsa vay hallerine
    Ayrıca bu siteden bayağı giden vardı geçen yıl Kodak'a, hatta bir de supervisorumuz var, Camur
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

yilbasindan evvel iki arkadasim internship le amerikaya gelmisti malum bir sirketle. isveren manyagin teki cikinca isten cikmak istediler.. sponsor da bu manyak adami koruyunca fbi ya gittiler yanlis duymadiniz fbi ya gittiler .. ha sonunda turkiyeye donmek zorunda kaldilar cunku o isi istemiolardi sponsorda giciklik yapip baska is vermedi... ama malum sponsor detayli incelemeye alindi.. bu sponsor turkiyedeki bu firmayla olan iliskisini askiya almisti sonrasinda ne oldu bilemiyorum bu nedenle yaklasik 10 kisiyi kaybetti malum sirket.. soyleyecegim korkmadan yapabileceginiz herseyi yapin..haklarinizi aramaktan cekinmeyin...

BannedUser
    Guest

Burada yazan arkadaslar merak etmeyin şirketleriniz size 1*2 güne doner yazdıklarınız silin diye şahit oldumda cunku hepsi burayı takip ediyor ve forumun etkisini görüyor.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Burada yazan arkadaslar merak etmeyin şirketleriniz size 1*2 güne doner yazdıklarınız silin diye şahit oldumda cunku hepsi burayı takip ediyor ve forumun etkisini görüyor.

aynen bundan 3-4 ay once bi tanesi aradi beni oyle, sil falan dedi , bende silmedim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)