Pasaport cipli olunca yine defter gibi mi olacak, yoksa kredi karti gibi birsey mi. Herhangi bi bilgi var mi
Pasaport cipli olunca yine defter gibi mi olacak, yoksa kredi karti gibi birsey mi. Herhangi bi bilgi var mi
Yine defter gibi olacak ancak kapaklarında çip bulunduracaklar..
Video için : Biometric passport security flaw? | Video | Reuters.com
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Biyometrik pasaportlar geliyor
24 Mart 2010
ANKA
Biyometrik pasaportların kullanılmaya başlanmasına yönelik çalışmalarda hedefin 1 Haziran olduğunu bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin AB’den vize kolaylığı değil, muafiyet istediğini vurgularken, biyometrik pasaportların 1 Haziran’a devreye girmesi için çalıştıklarını açıkladı.
Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin, AB ile "Geri Kabul Anlaşması"nın yapılmasına yönelik görüşmelerin son aşamasına gelindiğini, anlaşmaya yurt dışındaki çalışan Türk vatandaşlarının haklarını da koruyacak bazı hükümleri koydurduklarını söyledi. En önemli sorunlardan biri olan "külfet paylaşımı" konusunda ayrıca bir fonun kurulması gerektiğini belirten Sözcü, "Talebimiz budur. Netice itibariyle çalışıyoruz ve bu anlaşma ile vize muafiyeti konusunda önemli bir engel aşacağımızı düşÃ¼nüyoruz" şeklinde konuştu.
Sözcü Burak Özügergin, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin AB’den vize muafiyeti beklentilerine ilişkin birçok soruyla karşılaştı. Vize, biyometrik pasaport ve geri kabul anlaşması konularında değerlendirmelerde bulunan Sözcü, "Vize konusunda biz gayet net tutumuzu ortaya koyuyoruz" diyen Özügergin, " Biz kolaylık değil muafiyet istiyoruz" şeklinde konuştu.
Avrupa Adalet Divanı’nın Soysal kararı uyarınca "belirli bir mesafe" alındığını, bu çerçevede Danimarka tarafından son atılan adımı örnek gösteren Sözcü, gerek Avrupa Komisyonu, gerekse üye ülkelerle ikili temaslarda vize muafiyeti isteği ifade edildiğini kaydetti.
-YENİ PASAPORTLARIN 1 HAZİRAN’DA DEVREYE GİRMESİ HEDEFLENİYOR-
Burak Özügergin, biyometrik pasaportların yürürlüğe konulması için çok hızlı bir çalışmanın sürdürüldüğünü belirterek yeni cüzdanların hazır olduğunu, cihazların da Mayıs ayında yerleştirileceğini anlattı.
Gerek Başkonsolosluklar, gerek iller çerçevesinde fiziki altyapı oluşturulması yönündeki çalışmaların yapıldığını kaydeden Sözcü, "Netice itibariyle 1 Haziran itibariyle yeni pasaportları devreye sokmaya çalışıyoruz. En azından hedefimiz bu" dedi. Sözcü, halen kullanılan pasaportların ise 2015’e kadar kullanılmaya devam edilmesinin öngörüldüğünü de sözlerine ekledi.
-GERİ KABUL ANLAŞMASI MÜZAKERELERİ SON AŞAMADA-
Dışişleri Sözcüsü Özügergin, kaçak göç ile ilgili olarak AB ile "Geri Kabul Anlaşması"nın yapılmasına yönelik görüşmelerin son aşamasına gelindiğini de açıkladı.
Türkiye’nin anlaşma metnine yurt dışındaki çalışan Türk vatandaşlarının haklarını da koruyacak bazı hükümleri koydurduğunu belirten Sözcü, Türkiye’nin amacının, yasa dışı göç konusunda transit ülke olmaktan çıkmak olduğunu, bunun da caydırıcı etkisi olacağını belirtti.
Bu konuda ortaya çıkacak "külfet"in paylaşmasının en ciddi konu olduğunu ifade eden Sözcü, bu konuda müzakerelerin sürdüğünü bildirdi. Katılım öncesi fonların devreye olduğunu kaydeden Sözcü, "Bunların dışında bu iş için ayrıca bir fonun kurulması gerekiyor. Talebimiz budur. Netice itibariyle çalışıyoruz ve bu anlaşma ile vize muafiyeti konusunda önemli bir engel aşacağımızı düşÃ¼nüyoruz" dedi.
-"GÜVENLİK ALANINDA DA TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR"-
Burak Özügergin, Türkiye’nin sınırlarının güvenlik konusuna değinirken de bu konunun Reform İzleme Grubu’nun(RİG) toplantılarında ana maddelerden birini oluşturduğunu anımsattı. Bu alanda ilgili bakanlık ve güvenlik birimlerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu anlatan Sözcü, "Dolayısıyla o alanda da Türkiye, üzerine düşeni yapmaktadır" sözlerine ekledi.
Bu arada, Soysal kararına ilgili beklentilerin gelecek hafta Türkiye’yi ziyaret edecek olan Almanya Başkanı Angela Merkel’e iletilip iletilmeyeceğinin sorusuna, "Elbette" karşılığını veren Sözcü, ayrıntıya girmedi.
Sometimes memories can kill...
arkadaslar artik pasaportlar kalkiyormus 2014 de artik her isimizi parmak izimizle yapacakmusuz.pasaportu oraya kaydedeceklermis
![]()
bnm korkum yeni pasaportlar 1500 lira civariymis umarim ogrencileri bu durumdan yine muaf tutarlar
Pasaportlara büyük zam!
1 Haziran'dan itibaren kullanılmaya başlanacak biometrik pasaportlar ile defter ücreti de artacak.
26 Mart 2010
Türkiye, AB'ye uyum çerçevesinde 1 Haziran'dan itibaren kırmızı biometrik pasaportlara geçmeye hazırlanırken, yeni pasaportlarla birlikte ödenecek miktar da artacak.
Halen 138 lira olan defter ücretinin, çipler nedeniyle 300-500 TL civarında olması, 10 yıllığına verilecek pasaportların harç bedelinin ise bin lirayı aşması bekleniyor. Sabah gazetesinin haberine göre nihai fiyatın belirlenmesinde dünya standartları da masaya yatırılacak.
Ancak Türkiye, biometrik pasaport uygulayan ülkeler arasında yine en yüksek harç ve defter bedeline sahip ülke olacak. ABD'de pasaport bedeli 107 dolarken, İspanya'da 20, Yunanistan'da 26 Euro.
Türkiye'nin hala kullanmakta olduğu mavi pasaportlarda 5 yıl için 616 lira harç bedeli alınıyor. Defter ile birlikte pasaport almak bir Türk vatandaşına 754 liraya mal oluyor.
Mavi pasaportlar 2015 yılına kadar geçerli olacak.Yeni pasaportlarla ilgili teknik altyapı hazırlıklarına da başlandı. İl emniyet müdürlüklerine ve konsolosluklara Mayıs ayından itibaren yeni pasaportların teknik altyapısı gönderilecek. Biometrik pasaportların çipleri de Almanya'dan ithal edilecek.
Sometimes memories can kill...
uygun techizatla çok kolay kırılıyor o çipler artık bütün yasa dışı iş yapanların 50 100 tane çipli pasaportu olur![]()
EN PAHALI PASAPORT TÜRKİYE'DE
En pahalı pasaport ücreti 333 dolarla Türkiye'de. Ermenistan'da pasaporta ücret ödenmezken, dünya ortalaması 45-50 dolar düzeyinde bulunuyor.
İSTANBUL - Türkiye'deki pasaport fiyatları adeta 'zenginsen yurtdışına çıkabilirsin' dedirtiyor.
Dünya Bankası'nın 2009 yılı verileri, en pahalı pasaportun Türkiye'de olduğunu ortaya koydu.
Buna göre 5 yıllık pasaportun fiyatı Türkiye'de 333 dolar düzeyinde bulunuyor.
Dünya ortalaması 45-50 dolardayken, Türkiye'de pasaport almak isteyenler bu bedelin 6 katından fazlasını ödemek zorunda kalıyor.
Pasaportun en pahalı olduğu ikinci ülke 200 dolarla Lübnan olurken, onu 156 dolarlık fiyatla Çad izledi.
Listede dördüncü sırada bir Avrupa ülkesi olan Norveç yer alıyor. Ülkede 5 yıllık pasaportun bedeli 152 dolar.
Norveç'i sırasıyla 150 dolarla Demokratik Kongo Cumhuriyeti, 145 dolarla Danimarka, 143 dolarla Bosna Hersek, 129 dolarla Hırvatistan, 115 dolarla Avustralya, 97 dolarla ABD izledi.
ÇİPLİ PASAPORTLA FİYAT DAHA DA ARTACAK
Türkiye'nin AB'ye uyum çerçevesinde 1 Haziran'dan itibaren hayata geçecek kırmızı biometrik pasaportlarla birlikte ödenecek miktar da artacak. Türkiye'nin halen kullanmakta olduğu mavi pasaportlarda harç bedeli 100 liraya yakın artacak.
Mavi pasaportlar 2015 yılına kadar geçerli olacak. Yeni pasaportlarla ilgili teknik altyapı hazırlıklarına da başlandı. İl Emniyet Müdürlüklerine ve Konsolosluklara Mayıs ayından itibaren yeni pasaportların teknik altyapısı gönderilecek. Biometrik pasaportların çipleri de Almanya'dan ithal edilecek.
Kaynak:ntvmsnbc Resmi Web Sitesi
Bugün İstiklal'de bir turist gördüm. Adamın gelir düzeyi yüksek değil halinden belliydi. Elinde tek kullanımlık fotoğraf makinesi vardı. Ama büyük bir zevkle sayılı olan filmlerini dolduruyordu. Bizim insanımız malesef böyle şeyler yapamıyor.
Türk insanı emekli olunca memlekete köye gider
O dediklerin Dünya Turuna cıkar
ilginctir ..
durmak yok , kaziga, milleti soymaya devam.yakisir hukumete.
Peki.
kardesım burada sıyaset konusmak hıc hos degıl burası work and travel forumu netıcede
soyledigim sey siyasetmi degilmi anlamam, halki iyiyce soyuyorlar.hukumeti elestirip baska bir parti propagandasi yapmadim, isim vermedim.senin baban zenginse yada sen hala koyun olmaya devam edip birseylere goz yumuyorsan bu benim de o kadar cok parayi verecegim ya da verebilecegim anlamina gelmiyor. work and travel disi bir konu konustugumu da dusunmuyorum. pasaportsuz amerikaya gidecek halin yok herhalde.madem o kadar ilgilendirmiyor bu zamlar felan niye okuldan harc muafiyet kagidi almaya calisiyorsunuz.herneyse, bu konuda da son sozum.
Peki.
olsun kardes yanlıs anlama sadece ucunda polıtıka var gerek yok baska ortamlar var bunun ıcın yoksa ben sana katılıp katılmam dıye bır sey de demedım ayrıca yanlıs anlasılmayalım
Milyonlarca insan kuyrukta bekleyecek!
Artık milyonlarca kişinin pasaportları AB standartlarına uygun biçimde çipli olacak.
Çipli pasaportlar tek bir merkezden, Ankara'dan dağıtılacak. Amaç çipli pasaportun sahtesinin yapılmasını engellemek. Yığılma ve uzun bekleme süresinin nasıl engelleneceği ise merak konusu.
Akşam Gazetesi'nde bugün Özkan Tamirak imzası ile yeralan habere göre, Türkiye haziran ayı itibariyle pasaportlarda yeni döneme geçiyor. Çipli pasaportlarla ilgili Dışişleri Bakanlığı ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı. Hazırlanan kurguya göre pasaportları iller dağıtamayacak. Çipli pasaportları Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde kurulacak bir merkez dağıtacak. Amaç çipli pasaportların sahtesinin yapılmasının önüne geçmek. Ancak yeni düzenleme beraberinde büyük sıkıntı yaratacak. Türkiye genelindeki tüm müracaatların Ankara'ya yapılması nedeniyle çok yığılma olacak ve bir günde alınan pasaportlar için günlerce beklenecek.
SİSTEM NASIL İŞLEYECEK
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı imzasıyla bütün illere pasaportlarla ilgili hazırlanan yeni düzenleme kurgusu gönderildi. Buna göre artık çipli pasaportlar için Emniyet Müdürlükleri'ne bağlı Pasaport Büro Amirlikleri, müracaatları ve gerekli evrakları aldıktan sonra Ankara'da oluşturulacak merkeze gönderecek. Pasaportlar burada hazırlandıktan sonra tekrardan gönderilen ile iade edilecek. İl Emniyet Müdürlükleri de pasaportları sahiplerine dağıtacak.
300 POLİS EĞİTİLECEK
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çapalı imzalı yeni kurguya göre, Türkiye genelinde pasaport müracaat alma bankolarında görevli 300 kadar personele, 19 Nisan - 1Mayıs tarihleri arasında 'Pasaport Müracaat Sistemi Kullanıcı Eğitimi' verilcek.
VATANDAŞ MAALESEF MAĞDUR OLACAK
Tüm pasaportların tek bir yerden verilmesi uzmanlara göre yoğunluk ve bekleme sıkıntısı yaratacak. Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin konuyla ilgili AKŞAM'a konuştu:
Emniyet'in bugüne kadar en çok övündüğü şey süratle pasaport vermekti. Pasaportlar aynı gün içinde verilebiliyordu. Yeni sistem, pasaportları güvenli hale getirmekle birlikte vatandaşın pasaport alabilmek için uzun bir süre beklemesini mecbur kılıyor. Bu durumda yeni teknoloji vatandaşın hayatına kolaylık getireceği yerde zorlaştırıyor. Bu sisteme geçilmeden önce en azından il merkezlerinde terminaller kurulması ve personelin eğitimden geçirilerek, bu pasaportların il merkezlerinde verilmesinin sağlanması gerekirdi. Şu anki durumda vatandaş mağdur olacaktır. Batı ülkelerinde böyle uygulamalar uzun yıllar alan hazırlıklar gerektirirken bizde akşamdan sabaha alınan kararlarla uygulamaya konulan yenilikler vatandaşı maalesef mağdur etmektedir. Emniyet en fazla övündüğü konuda zor duruma düşmüştür.'
quetod from http://finans.mynet.com/haber/AnaSay...ta-bekleyecek-
Insan bari istanbulda da bi sube yapar. Bi Ankara uzerinden bakarlarsa 1 ayi bulur pasaportu almamiz.
Sometimes memories can kill...
Nolcak yani şimdi pasaportu şubat ta çıkarttım tekrar bu yeni pasaporttan almak mı lazım gidemiyozmu abd ye
Az daha beklesem mi acaba bu pasaport için.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
bızım aldıklarımız uzattgımız tarıhe kadar gecerlı olacak yanı sıkntı yok
Arkadaşlar tekrardan herkez konuya kişisel bakıyor. Herkez ben bu sene amerikaya oraya buraya şuraya gideyime sonrası benim için önemli değil gibisinden. 30 Nisan'dan sonra türk pasaportuna sahip vatandaşlarımız Uçak ile yapacağı seyehatlerde çok başı ağrayacak. Sonu bitmeyen pasaport kontrol sıraları (Çünkü 30 Nisan'dan sonra Sahibi olduğumuz pasaportun kontrolü için sadece 1 Desk açacağını duyurdu avrupa ve diğer ülkeler), gereksiz yere uzun süren işlemler ve sorgular, aktarma uçağını kaçırmalar bizleri bekliyor arkadaşlar. Zaten müslüman bir ülke olmamızın verdiği "Potansiyel Terörist" kötü imajı daha da artacak.
Umarım herkez dünyanın en pahalı ve ayrıyetten maddi ve manevi olarak en dandik pasaportuna sahip olduğumuzun farkındadır. Ve bu çipli pasaportlarla birlikte standart 10 senelik olan pasaportun 1500 lira yani 1000$ olacağı konuşuluyor. Buna ek olaraktan Türk zekasının icadı olan YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI'nıda unutmamak gerekir.
Bu seneye olan work and travelcılara 1000 dolar fazladan giderin yanı sıra daha geniş düşÃ¼nmek gerekirse. Örnek olarak Almanya'da yaşayan çocuğunu ziyarete gitmeyi planlayan tek emekli maaşıyla evini döndürmeye çalışan anne ve baba bu masrafın altından nasıl kalkacak?
Bir Emekli Maaşı: 700-800 Lira
Pasaport Ücret: 1500 Lira x 2 = 3000 Lira
Yurtdışı çıkış harcı: 15 x 2 = 30 Lira
Yani bu iki güzel memleketimizin insanı çocuğunu görmeye gitmek için daha uçak bileti ve vizesini almadan yıllarca onun için çalışmış devletine 4 aylık maaşını hiç yemeden dokunmadan vermesi demek. Artık 4 ay hiçbirşey yemese de olur Devleti Sağolsun!
Devletin başındakilerin eşleri Başbakanlık Özel Uçağıyla yurtdışlarına düğünlere gide dursun. Bu emeklimiz senede 1 kere bile olsa hanımını yıllarca o azcık emekli maaşıyla kıt kanaat getirerek özenle yetiştirdiği evladının yanına götüremesin.
Herkezi düşÃ¼nmeye çağırıyorum.
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".
@ fubar gercekten cok haklısın. yorumsuz kaldım... acınası durumdayız.
I made a promise never to settle...
Bu kadar vergilere hala dayanıyoruz ya. Sanırsam dünyanın ya en sabırlı insanlarıyız yada en safı!!!!
I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".
Atalay: Çipli pasaport başvurusu online olacak
Paylaş
Haberi Paylaş
Benim Sayfam
Delicious
MySpace
E-posta
Friend Feed
Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Mehmet Kayhan YILDIZ- Taner ORAL- İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA) 9 Nisan 2010
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün bir gazetede yayınlanan ''AB standarlarına uygun pasaportlar sadece Ankara'da hazırlanacak. 81 ilden gelen müracaatlar tek merkeze yığılacak'' iddiasına yanıt verdi.
Atalay, Haziran ayında başlayacak çipli pasaport uygulaması için başvuruların online yapılacağını ve yığılmanın olmayacağını söyledi. Atalay, başvurduktan 3 gün sonra pasaportların teslim edileceğini belirtti.
Çipli pasaportlar 1 Haziran'dan itibaren verilecek
Konya’da yapılan Reform İzleme Grubu toplantısına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, çipli (biyometrik) pasportların 1 Haziran’dan itiraben verilmeye başlanacağını ve eski pasaportların da 2015 yılına kadar geçerli olduğunu söyledi.
Bakan Atalay, hükümet olarak vatandaşın çağdaş standartlara kavuşması için çalıştıklarını söyledi. Adrese dayalı nüfus kayıtlarıyla, nüfusun yakından izlendiğini bulun da reform olduğunu söyledi. İki çalışma daha olduğunu belirten Bakan Atalay, “Yeni biyometrik pasaport ve yeni bir kimlik. Kimlikle ilgili Bolu’da pilot çalışma devam ediyor. Pasaportla ilgili bilmeden çok cahilce bir haber yapılmış, keşke olup biteni öğrenip doğru haber yapılsaydı. Olup bitenleri baltalayan değil, olumluları güzellikle doğrulukları düzenleyen bir bakış geliştirmek lazım. Yeni bir sistem yapıyoruz. Olumsuzluklarla haber yapılıyor” dedi.
10 yıl geçerli
Bakan Beşir Atalay, çipli (biyometrik) pasaportların 1 Haziran’dan itibaren verilmeye başlanacağını belirtti. Atalay şunları söyledi:
“Pasaportlar basılıyor. Vatandaşın pasaportu kırmızı, diplomatınki siyah olacak. Mevcut pasaportların geçerlilik süresi 2015 yılına kadardır. Bizim bir yılda bütün pasaportları değiştirme kapasitemiz var. Değiştirmek istemeyen 2015 yılına kadar mevcut pasaportunu kullanabilir. Yeni verilen pasaportlar 10 yıl süre ile olacak. Kullanıma sunulacak olan bir web sitesi var. Online başvuru kabul edecek. Randevu sistemi ile çalışılacak. Nasıl çalışacağı ve başvuru yapılacağı web sitesinde yer alacak. Harç kanununda da artış olmayacak. Mevcut harç kanunu geçerli olacak. Kullanım süreside 5 yıldan 10 yıla çıkacak. Böylece, vatandaşımızın sürekli değiştirmek zorunda kalmamasını istiyoruz. Ayrıca bir çağrı merkezimiz olacak. Yeni tip pasaport uygulaması ile birlikte diğer batı ülkelerinde olduğu gibi yalnız bir merkezden tanzim edilecek. Şu anda bizim sınırlı sayıda merkezde pasaport veriliyor.İllerde ve yaklaşık 100 ilçe merkezinde. Bu sistem devreye girdiğinde illerde ve tüm ilçelerden pasaport için başvuru olacak. Şimdi biz, pasaportun hazırlanması ve vatandaşın eline ulaşması konusunda çalışıyoruz. Vatandaşın başvrusu ile eline ulaşmasını 3 gün süre olarak planlıyoruz.”
Pasaport için kurulacak web siteye Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı’nın resmi web siteleriyle birlikte ‘www.epasport.not.gov.tr’ adresinden ulaşılabileceği belirtildi.
harç kanunu deişmeycekse 5 yıl ve daha fazlası ıcn 500 tl falandı aynı mı kalıcak acaba :??
Anladığım kadarıyla harç değişmeyecekse şuan 616,30 TL olan 5 yıllık harç ücreti 2 ile çarpılacak sadece 10 yıllık olacağı için. Pasaportun süresi 10 yıl olup harç ücreti 1232,60 TL olacak sanırım. Seve seve ödeyeceğiz 1232 TL'yi. Gerçi öğrenciye harçsız pasaport imkanı var ama 180 TL'lik 1 yıllık pasaportu veriyorlardı şimdi 1232 TL'mizi yedirtmezler bize öğrenci de olsak diye düşÃ¼nmekteyim.
Bence şu harç konusunu açıklığa kavuturmalılar. Ben bu sene Lisan öğrenimimi bitiriyorum ve yurtdışında Master yapmak istiyorum. Üniversite harç ücretlerimi kendi birikimlerim ve çabalarımla biriktiriyorum. Şimdi bide başıma üniversite gibi pasaport harcı geldi. Bence bunun ücretini çoktan biliyor olmalılar. Sonuçta pasaportlar 1 hazirandan itibaren verilmeye başlanacak ve şimdiden verilecek pasaportların harç ücretlerini bilmemeleri imkansız. Fazla olduğu için açıklama yapmak istemiyorlar sadece kötü reklam olmasın diye.
Nasıl bir memlekette yaşıoruz.. UTANÇ!!!!
I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".
İlgili haberi bende izledim. Bakan, pasaport harç ücretlerinde herhangi bir değişme olmayacağını, maximum pasaport alabilme süresininde (vatandaşın zırt pırt pasaport uzatmaya gitmemesi için) 5 yıldan 10 yıla çıkarıldığını açıkladı.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Kesin tarih 3 Mayıs mı arkadaşlar? 1 Haziran mı?
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks