Mrb arkdşlar wat için kayt oldum. Amerikada telfon kullanmak zorundayım bunun hakkında bilgi almak istiyorum? bir de telofnla konuşma masrafları pahalı mı ?![]()
Mrb arkdşlar wat için kayt oldum. Amerikada telfon kullanmak zorundayım bunun hakkında bilgi almak istiyorum? bir de telofnla konuşma masrafları pahalı mı ?![]()
Abi ben bu işi bayadır araştırıyorum,en akıllıca seçeneğin skype olduğunda karar kıldım.Ailemde telefon götürmemi istiodu,ama en hesaplısı skype.Takdiri sana kalmış tabi![]()
hatlar filan baya ucuzmuş die duydum . iyice araştrmak lazım hat alabilrsk çok iyi olur
1) ABD icinde kullanacaksan diger arkadaslarinin kullandigi hatta gore secim yap.
2) Turkiyeyi arayacagim dersen isten gelince Voip programlarini kullanabilirsin. Internet sart.
3) Benim her an ailemi aramam gerekir surekli yanimda cep telefonu olmali diyorsan ATT & Dunya Telekom'u arastir.
Genel olarak kullanilan ve sitelerinden iletisim firmalari: ATT, Verizon, NET10, T-Mobile. (Pre-Paid kismindan bilgi alabilirsin)![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
kontorlu hat gibi dusun senin nekadar yurtdisiyla konustuguna bagli. Bagzi hatlar var aylik 30dolar falan ama sen sadece turkiye ev numaralarini ariyabiliorsun bedava , ve sana turkiyeden gelen aramalar bedava t-mobile yada virgin mobile olabilir , hersene turkiyede nasil degisiyorsa ordada fiyatlar kampanyalar degisior gidince orda hallebilecegin seyler
LIVE IS LIFE
hocam net10 kullandim ben 2 gidisimdede.kart+tel+600 dk Turkiye(sabit hat) ve bircok ulke dahil olmak uzere heryone 30 dolar.2 ay aktif kaliyor bu hat yukleme yapilana kadar.
telefonu falan iade etmek yok.Senin oluyor.Ama büyük ihtimal kullanamazsın o telefonu türkiye'de.Çünkü bir çok telefonun içinde sim kart kendinden oluyor ve çıkartamıyorsun.AT&T dünya telekom aileni arayacaksan en iyisi ve rahatı.Onu araştır.Forumda da onunla ilgili konu vardı yanlış hatırlamıyorsam.Amerika içinde de kullanabiliyorsun o hattı.
""Let the game begin""
yok sadece tel alirken kampanya yapiyolar.ustune 100 dolari 10 dolar olacak sekilde kredi yukleyebiliyosun.ama tavsiyem 2. telefonu almanizdir.ilkinin suresinin bitmesine 10 gun kala 2. teli siparis edin ilki bitince digerini aktif edersiniz..ayrica calling card kullanimi biraz zahmetli oluyor.tr ile aradaki saat farki nedeniyle sabah erken saatte yada aksam gec saatte disari cikip telefon kulubesinden arama yapmaniz gerekiyor.bulunacaginiz yerin saat farki onemli tabi.ama cep tel yada skype gibi evden baglanti kurabileceginiz bir yontem daha iyidir.kisisel tavsiyem net10 uzerinden bi tel alip kullanmanizdir.zorda kaldiginizda yaninizda bi cep tel olmasi her zaman iyidir.ordaki arkadaslarinizin cep telefonunuda arayabilirsiniz.sabit hat zorunlulugu sadece Tr'ti ararken gecerli..
Hocam siz iletisim icin nasil bi sistem kullandiniz bende ayni yontemi dusundum ama hat almak yerine net10 aldim.siz verizon'u nerden aldiniz ve ne kadar maliyeti ve tarife ucreti var?Cep tel olarak Tr'den bi telefon mu kullandiniz?biliyorum sorular biraz cok oldu sorular ama eger uygun ise toplam fiyati bende ayni yontemi kullanabilirim
Birde daha once Amerika'da Wirofon kullanan yada kullansak tarife ucreti ne olur bilen var mi acaba?
ben calling card kullanmistim.netten abone oluyosun sana pin kodu veriyolar.o pin koduyla amerikadaki sabit ya da ceplerden turkiyeyi arayabiliyorsun. 10 dolara 300 dk ben 3 ayda 30 dolar harcadim yani iletisimime.fazladan bile kaldi hatta
burdan verilen at&t kartlarının gidiceğiniz yerde çekip cekmediğini araştırın gitmeden, benim gecen seneki gittiğim yerde verizon'dan başkası çalışmıyordu yeni telefon alana kadar sıkıntı cekmiştim. Orda hattı içinde telefonlar satılıyor her köse basında bulabilirsiniz amerika içi görüşmelerde. Türkiyeyi aramak içinde eğer internetiniz yoksa mezun calling card'ı öneririm. 10 dolar yükleyince sabit hatlara 300 küsür dakika cep telefonlarınada 150 civarı dakika veriyordu.
Yeni gidecek arkadaşlara söyleyeceğim abartmaya gerek yok.Ben evle haftada bir 10 dk konuşsam yeter diyorsanız Abd ici bir hat almanız sizin icin en yararlısıdır.Örn. Net10 telefon ve 200 dk alırsınız 30 dolar ödemeniz gerekir.Sonra her ay 25 dolarada 750 dk alırsınız.Bunu 1 ayda kullanmanız gerekir.750 dk abd ici icindir.Yurtdışı için 2 kat ücret gider yani 375 dk. konuşma süreniz var.
Ben hem abd icinde kullanırım hemde arada bir evle görüşürüm diyorsanız en uygunu budur.
benim geçen sene kullandığım bana hesaplı gelmişti, tabi At&T ye göreCok basit asLında T-MobiLe hat. Aylık 60$ usa içi UNLIMITED görüsme, usa içi UNLIMITED mesaj, TRdeki SABİT HATLARI (cep telefonlarını değil) UNLIMITED arama, vede TR deki cep teLefonlarına UNLIMITED mesaj atma.. Ha bide buda önemli UNLIMITED internet.
Sadece 60 dolar aylık. Ben cok iyi
![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
ayda 45-55 $ arası bir para verilir... CRICKET veya METROPCS alınır, hemen hemen tüm dünyaya sınırsız mesaj atılır, sabit hatlar ücretsiz aranır.. her eve 1 telefon alınır 4-5 kişi faydalanır... herkes konusur mutlu olur =D ayrıca interneti de var... telefonuda 30 $ a maloluyor..
net10 gibi sitelerden baktığım kadarıyla dandik telefonlarla aldığın paketler uygun fakat ben internetim olsun istiyorum ve telefonumu modem yapabileyim diyorum. Bunun için önereceğiniz birşey var mıdır uygun fiyata?
"Some people feel the rain. Others just get wet"
Arkadaşlar ben iletişim için Tracfone diye bir hat kullandım. Ama burada kimin ne kullandığı önemli değil. Orada türkiyedeki gibi değil. tüm hatlar her yerde çekmiyor. her yerde başka hat iyi çekiyor. siz gidince bakın orada hangi hat iyi çekiyor. ona göre araştırıp alın ayrıca bana sorarsanız telefona çok para vermeyin. internet ise her yerde var. mcdonald's dan tutunda çalıştığınız yere kadar her yerde vardır internet. sıkıntı yapmayın...
TR ile konuşmak için wirofon'u seçtim ben. herkesin evde bir ev telefonu vardır sanırım. müsait olduğumda TR yi aramak için wifi si olan yerlerden aradım. Nokia E72 telefonum vardı. evinde interneti olmayanlar için internet sorun olabilir mi diye düşüyürum ama hayır. çünkü heryerde mcdonalds, burger, kfc gibi interneti olan yerler var. oraların internetinden yararlanabilirsiniz. ayrıca bide $5 dolara satılan konuşma kartlaradn almıştım 1 tane. çok acil bir durum olursa ararım diye.
Amerika içi de at&n hat almıştım 1 tane onla hallettim.
Eğer sorunlar halledilirse Ohioya gezici eğlence parkına gideceğim. Orada fuar alanında ve karavanda olunacağı için her zaman internet sağlayıcı bir yer olmayacak. Olsa da yakın olmayacak.
Kendime ait telefonu oradaki arkadaşlarımla haberleşmek için istiyorum. Türkiyeyle görüşmeyi bi şekilde hallederim telefon kulübeleriyle falan.
İnternet paketim olursa telefonumda Türkiyeyle bu şekilde konuşabilirim. Ayrıca internet illa lazım yahu..
"Some people feel the rain. Others just get wet"
Aynen katılıyorum.Abd içi mobil internete gerek yok.Amaç mobil cihazdan internete girmekse eğer.Çok uygun fiyatlara sınırsız arama ve mesajlaşma imkanı var.Evede de bi şekilde interneti olan birine ortak olursunuz yada comcast gibi bi firmaya aylık internet bağlatırsınız,kaç kişiyseniz bölüşürsünüz daha uygun olur gibi..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks