Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: wat ögrenci sorunu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart wat ögrenci sorunu

Arkadaşlar samimiyetle sizlere bişi sorucam beni burda bilen bilir tanıyan tanıyor 4 senedir üyeyim herhangi bi şirket kişi hakkında bilip bilmeden asla ama asla karalama yapmam şu an sorucagım seyde zaten aklımı 2 gündür kurcalayan bişi olay şu şu an wat sürecinde oldugum için işimde ve belgelerimde herhangi bi sorun çıkmaması için kişi ismi vermiycem sadece napmalıyım.

wat sürecinde herkez bilirki bi takım prosedürler vardır ve bu prosedürler izleniyor benim cetusa bilgi sistemindeki kaydımda sorun çıktı ve danısmanıma dedimki bu işi nasıl halledebiliriz. ben hallederim bana bi mail at ben yaparım demesi üzerine mail attım ve beklemeye gecdım bunun ardından gecen 3-4 gun sonra hiç bir cvp gelmeyince tekrr mail attım gece cvp gelmeyince 11-12 gun sonra tekrar mail attım ve bu maılım bu size 3. mesajım oluyor fakat ne sizden bir geri dönüş aldım ne bi aradınız nede cetusa sponsorumuz bana maılle sifre yollamadı diyerek bir mail attım ve bana geri dönen mesaj senden biraz sakin olmanı bekliyorum sen bu andan böle yaparsan ilerdeki cetin gececek asamalarda senin bu davranısın beni düsündürüyor.[benim kendi işimi kendim takip etmem heralde danısmanımın ustunde bi baskı yaptı anlamadım ]

sonra bu mailin üstüne telefon acdım ulasamadım sonra o geri dondu ve konusmaya basladık herseyi hallettik derken işde o 2 gundur kafamda olan cumle eger sen bu sürecde bize güvenmezsen bu sekilde davranırsan yazın sen amerikaya gittiginde işverenle sorun olustugunda işvereninde bizi aradıgında bu kişi böle böle sorunlu derse senin hakkında hiçde olumlu seyler söleyemem fakat eger sen burda bu sürecde bize güvenirsen ilerde işvereninle böle bi sorun yaşanırsa yok bu kişi böle yapmaz ii biridir deriz dedi
    şimdi burdan benim çıkardıgım sey üstü kapalı acaba tehdit mi ediliyorum yoksa ben mi cok ince düsünüyorum
    tehdit derkende sen burda bize ii davran bizde senin amerika ii şekilde zaman gecirmöeni saglayalım seklınde bişi yoksa burda ii olmazsan orda gerisi allaha kalmıs yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlarım
    FORZA ES-ES

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

rahat ol hocam zaten işveren hiç bir şekilde arayıp türkiyedeki şirketle muhattap olmaz
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bence sıkıntı yok
    Bir rüzgardır gidiyoruz ama dur bakalım nolcak..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Onlar kim ki seni tehdit edecekler ? 1500 dolarlardan başlayan paralar vereceksin onlar sallamayacak bide sen baskı yaptıgında sen suçlu olacaksın hadi canım yok öyle bişey. Neyse uzun yazmayayım sakın alttan alma şirkete karşı sensin o şirketin şirket olmasını sağlayan !
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sen bu sirketlere sert cikmaya devam et.. en ufak sorunda sirketle temas kur eger yapacaklarini solemiyorlarsa sert cikislar yap. hicbirsey yapamazlar.. islerini adam gibi yapsinlar.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

cokk fazla dusunuorsun takma kafana
    LIVE IS LIFE

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

eyw beyler ya saolun valla sınav öncesi ii bi rahatlattınız beni malum kafada takmısdım paso düsünüp duruyordum simdi daha ii im tekrar dan tesekkür ederim
    FORZA ES-ES

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

sen hizmet satin aliyorsun…onun sana oyle deme hakki yok…hicte ince dusunmuyorsun sadece odedigin ucret karsiliginda hizmet ve ilgi almak istiyorsun…devam et ve bence bu sirket ilk sorunda seninle ilgilenmicek gibi geliyor amerika dayken...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Dostum war programı şirketler için müşteri memnuniyeti demektir.sen en küçük bı sorunda şirketin üstüne gitmeye devam et ,afedersin köpek gibi senin istedigini( tabi kalkipta küçük dagları bastan yaratın demezsen)yapmak Zorundalar.senin yaptığın doğru olan çünkü bu programı bazı şirketler öyle yozlastirdilar ki ogrenciler bütün aşamalarda 50 kez düşünür halef geldi.doğru yoldasin devam et

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Afedersiniz de bekara avrat boşamak kolay demişler mesajlara baktım da herkes arkadaşı gaza getiriyor hiç durma aynen devam yürü be felan tarzında ne demek şirket bişey yapamaz şirket sana gıcık oldu mu -ki buna hakkı yok ama imkanı var- sana en lanet bi iş teklif eder onu da geç teklif eder seçmezsen de biz sana iş teklif ettik sen kabul etmedin deyip para mara da iade etmez ya gidersin seve seve o lanet işe yada kalırsın ortada gidemeden.bunun geridönüşü olarakta en fazla 1 kişi şirketi kötüler internette zaten ben hiç şu şirkete git arkasındayım diyen görmedim hepsi kötü ki buradaki şikayete bakarsak sorun cetusa denen sponsor kaynaklı yani burda şirketteki elemanın yapacak bişeyi yok ki o da cetusa ya mail atıp bekleyecek ha sen dersenki millet işini almaya başladı seçimler yapılıyor beni mağdur ediyorlar o zaman işler farklı ama daha süreç başlamadıysa ne bu heyacan

diyeceğim tabiki haklarımız var yasal imkanlarımız var ama bu wat işi öyle kavga dövüş götürülecek bi iş değil karşılıklı saygı ve güvenle götürülecek bi iş ayrıca iş takibini de her alanda yapmak zorundasın türkiyede yaşıyosun ama bunu wat sürecinde hak arama işini tabiri caizse cazgırca götürmeye çalışırsan sana gıcık giden cins bi şirket görevlisi tüm yazını mahvedebilir ondan sonrada burda sana haklısın sonuna kadar git köpek gibi yapmak zorundalar gibi ifadeler yazanların hiçbiri şirkete ödediğin yeşil benjaminleri vermez olan sana olur. karar senin saygılar.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı 2012 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Afedersiniz de bekara avrat boşamak kolay demişler mesajlara baktım da herkes arkadaşı gaza getiriyor hiç durma aynen devam yürü be felan tarzında ne demek şirket bişey yapamaz şirket sana gıcık oldu mu -ki buna hakkı yok ama imkanı var- sana en lanet bi iş teklif eder onu da geç teklif eder seçmezsen de biz sana iş teklif ettik sen kabul etmedin deyip para mara da iade etmez ya gidersin seve seve o lanet işe yada kalırsın ortada gidemeden.bunun geridönüşü olarakta en fazla 1 kişi şirketi kötüler internette zaten ben hiç şu şirkete git arkasındayım diyen görmedim hepsi kötü ki buradaki şikayete bakarsak sorun cetusa denen sponsor kaynaklı yani burda şirketteki elemanın yapacak bişeyi yok ki o da cetusa ya mail atıp bekleyecek ha sen dersenki millet işini almaya başladı seçimler yapılıyor beni mağdur ediyorlar o zaman işler farklı ama daha süreç başlamadıysa ne bu heyacan

diyeceğim tabiki haklarımız var yasal imkanlarımız var ama bu wat işi öyle kavga dövüş götürülecek bi iş değil karşılıklı saygı ve güvenle götürülecek bi iş ayrıca iş takibini de her alanda yapmak zorundasın türkiyede yaşıyosun ama bunu wat sürecinde hak arama işini tabiri caizse cazgırca götürmeye çalışırsan sana gıcık giden cins bi şirket görevlisi tüm yazını mahvedebilir ondan sonrada burda sana haklısın sonuna kadar git köpek gibi yapmak zorundalar gibi ifadeler yazanların hiçbiri şirkete ödediğin yeşil benjaminleri vermez olan sana olur. karar senin saygılar.

kardesim yasal mevzuata gore sadece on kayit ucretini odemek zorunda degil sirket…sana gicik giden cins bi sirket gorevlisinin tum yazini mahvedecegini dusunuyorsan, vadettigi hizmeti vermeyen sirketi kapattirma hakkininda oldugunu bilmen gerekir…

buna benzer bir konuda kendimden ornek verecek olursam :

biletimin rezervasyonu yapilmis ama alinmasi unutulmustu bu yuzden istedigim tarihte gidemedim…sirkete bunun onlarin hatasinin oldugunu soyleyip ilk ucakla gitmek istedigimde cok buyuk fark oluyor hemen simdi alirsak dedi…bende bunun onlarin hatasi olup farki karsilamalari gerektigini, hukuken hakli oldugumu ve mevzuata gore onlara dava acma hakkimin oldugunu ve bunu takip edecegimi soyledigimde biletimi o gune aldilar(e-ticket ciktisinda 350 euro fark gormustum) ve bana indirim-taksit vs. soyleyip bir dunya iyi niyet gosterisinde bulundular…

bu tip davranislarda insanalr hakkini aramadigi icin sirketler bu denli rahat davraniyor…acin mevzuata,yonetmeliklere,kanunlara bakin..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı DjNia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesim yasal mevzuata gore sadece on kayit ucretini odemek zorunda degil sirket…sana gicik giden cins bi sirket gorevlisinin tum yazini mahvedecegini dusunuyorsan, vadettigi hizmeti vermeyen sirketi kapattirma hakkininda oldugunu bilmen gerekir…

buna benzer bir konuda kendimden ornek verecek olursam :

biletimin rezervasyonu yapilmis ama alinmasi unutulmustu bu yuzden istedigim tarihte gidemedim…sirkete bunun onlarin hatasinin oldugunu soyleyip ilk ucakla gitmek istedigimde cok buyuk fark oluyor hemen simdi alirsak dedi…bende bunun onlarin hatasi olup farki karsilamalari gerektigini, hukuken hakli oldugumu ve mevzuata gore onlara dava acma hakkimin oldugunu ve bunu takip edecegimi soyledigimde biletimi o gune aldilar(e-ticket ciktisinda 350 euro fark gormustum) ve bana indirim-taksit vs. soyleyip bir dunya iyi niyet gosterisinde bulundular…

bu tip davranislarda insanalr hakkini aramadigi icin sirketler bu denli rahat davraniyor…acin mevzuata,yonetmeliklere,kanunlara bakin..
    haklısın hacı bu yonden bendede aynısı oldu yukarda anlattıgım durumda cumartesi yada pazardı bana denilen laf su bak hafta sonu senınle konusuyorum bunu baska hiç kimse yapmaz demişdi ve kendisini övmüşdü biraz haklı olsada senin dediğin gibi tm bi ii niyet gösterisinde bulundu
    FORZA ES-ES

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Afedersiniz de bekara avrat boşamak kolay demişler mesajlara baktım da herkes arkadaşı gaza getiriyor hiç durma aynen devam yürü be felan tarzında ne demek şirket bişey yapamaz şirket sana gıcık oldu mu -ki buna hakkı yok ama imkanı var- sana en lanet bi iş teklif eder onu da geç teklif eder seçmezsen de biz sana iş teklif ettik sen kabul etmedin deyip para mara da iade etmez ya gidersin seve seve o lanet işe yada kalırsın ortada gidemeden.bunun geridönüşü olarakta en fazla 1 kişi şirketi kötüler internette zaten ben hiç şu şirkete git arkasındayım diyen görmedim hepsi kötü ki buradaki şikayete bakarsak sorun cetusa denen sponsor kaynaklı yani burda şirketteki elemanın yapacak bişeyi yok ki o da cetusa ya mail atıp bekleyecek ha sen dersenki millet işini almaya başladı seçimler yapılıyor beni mağdur ediyorlar o zaman işler farklı ama daha süreç başlamadıysa ne bu heyacan diyeceğim tabiki haklarımız var yasal imkanlarımız var ama bu wat işi öyle kavga dövüş götürülecek bi iş değil karşılıklı saygı ve güvenle götürülecek bi iş ayrıca iş takibini de her alanda yapmak zorundasın türkiyede yaşıyosun ama bunu wat sürecinde hak arama işini tabiri caizse cazgırca götürmeye çalışırsan sana gıcık giden cins bi şirket görevlisi tüm yazını mahvedebilir ondan sonrada burda sana haklısın sonuna kadar git köpek gibi yapmak zorundalar gibi ifadeler yazanların hiçbiri şirkete ödediğin yeşil benjaminleri vermez olan sana olur. karar senin saygılar.
    2012 nickli arkadaşım,şirketin gıcık olup olmaması ayrı bir şey,zaten insanlar gidecekleri şirketi şıp diye seçmiyorlar.Sana şöyle söyliyim,ben büyük ihtimalle eduyork ile gideceğim bu yıl ve geçtiğimiz mayıs ayından beri o bürodaki temsilcilerle kontak içindeyim.sürekli gittim,lafladım,bazen sırf hal hatır sormak için gittim.Hani şirket sana gıcık olur demişsin ya,eğer danışmanlarını uzun bi süre önceden tanımaya başlarsan ve isteklerinide açık bir şekilde ifade edebiliyorsan bir sorun olmaz.Ordaki insanda eşşek değil ya,senin ters bir hareketini görmedikçe(ki bu işler karşılıklıdır.) sana iyi davranır.Öte yandan,tabiki öğrenciler ipin ucunu kaçırmadan cazgır olacaklar.Nice insan gördüm ben,wat için her şeyi şirkete bırakıpta,Amerika'ya gittiğinde dımdızlak ortada kalan.Tabiki,herkes aklına takılanı sormakta serbest.Eğer danışmanından geri dönüt alamıyorsan,orda zaten bir sorun var demektir.

Öte yandan DlNia'ya katılıyorum.Eğer bir problem olursa,bu işin yasal sürecini başlatabilir öğrenciler.Yanlış hatırlamıyorsam,bir grup öğrenci bir kaç yıl önce bir şirkete dava açıp kazanmıştı bu davayı.Dava sonuçlandımı tam emin değilim.Ama tabi bu işin peşindende çok koşmak gerekir,zira Türkiye'deki adalet sisteminde boşanma davalarının sona ermesi bile uzun zaman alıyor.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@Djnia, benim söylediğimle senin bilet örneğinin ne alakası var?

Mevzuatı,yönetmeliği,sözleşmeyi imzaladığın başka tüm ıvır zıvırları koy önüne..

Benim lafım arkadaşı agresif,saygı sınırlarını zorlayan şekilde hak arama yoluna yönlendirenlere.. adam kalkmış köpek gibi yapmak zorundalar demiş..

bende diyorumki bu arkadaş ilk aksaklıkta küçük sorunları büyütüp ,çözüm arayacağına "saygı sınırlarını zorlayarak" hak aramaya çalışırsa şirkette buna gıcık olur sana şu işi bulduk deyip aptal saptal bi yerde resmen git sürün diye bi iş teklif ederse kişinin ne gibi hakları vardır söylermisin bana??

hangi mevzuatta,hangi yönetmelikte,hangi sözleşmede "Şirketmiz,öğrencimize(müşterimize) sunduğumuz işleri beğenene kadar onlara seçenek sunmakla mükelleftir, iş beğendiremediğimiz müşterilerimize ücret iadesi yapıyoruz" diyor çok merak ettim ben o mevzuatı..

ben hala dediğimin arkasındayım burada gelip arkadaşa "bu örnektekinin" gerçekten büyük sorun olmadığı,"karşılıklı saygı" ve "iş takibini yaparak" halledilebileceğini söyleyeceğine gaz verip agresifleştirenlerin kaçı kötü sonuçlara maruz kalacak hiçbiri allah korusun adamı böyle bi kozla köşeye sıkıştırsalar parası yansa buradan şu kanun var bu kanun var demekten başka ne faydası olacak..

bu işlerin imzaladığınız sözleşmeden başka hiçbi kanunluk yanı yok.elinizdeki sözleşmede şirket neyi yapmakla mükellefim demişse onları yapar size iş beğendirmek zorunluluğuda yoktur, wat programına sadece katılmayı düşünmeye başladığımda bile 4 farklı şirketin sözleşmelerini okumuştum ben kanundan da,sözleşmelerden de gayet güzel haberim var..

yanlış anlaşılma olmasın,kimseye saygısızlık yapmak değil amacım ama burada insanları yönlendirirken başlarına gelecek sıkıntılara sebep olacaklarını da unutmasınlar..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı 2012 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Djnia, benim söylediğimle senin bilet örneğinin ne alakası var?

Mevzuatı,yönetmeliği,sözleşmeyi imzaladığın başka tüm ıvır zıvırları koy önüne..

Benim lafım arkadaşı agresif,saygı sınırlarını zorlayan şekilde hak arama yoluna yönlendirenlere.. adam kalkmış köpek gibi yapmak zorundalar demiş..

bende diyorumki bu arkadaş ilk aksaklıkta küçük sorunları büyütüp ,çözüm arayacağına "saygı sınırlarını zorlayarak" hak aramaya çalışırsa şirkette buna gıcık olur sana şu işi bulduk deyip aptal saptal bi yerde resmen git sürün diye bi iş teklif ederse kişinin ne gibi hakları vardır söylermisin bana??

hangi mevzuatta,hangi yönetmelikte,hangi sözleşmede "Şirketmiz,öğrencimize(müşterimize) sunduğumuz işleri beğenene kadar onlara seçenek sunmakla mükelleftir, iş beğendiremediğimiz müşterilerimize ücret iadesi yapıyoruz" diyor çok merak ettim ben o mevzuatı..

ben hala dediğimin arkasındayım burada gelip arkadaşa "bu örnektekinin" gerçekten büyük sorun olmadığı,"karşılıklı saygı" ve "iş takibini yaparak" halledilebileceğini söyleyeceğine gaz verip agresifleştirenlerin kaçı kötü sonuçlara maruz kalacak hiçbiri allah korusun adamı böyle bi kozla köşeye sıkıştırsalar parası yansa buradan şu kanun var bu kanun var demekten başka ne faydası olacak..

bu işlerin imzaladığınız sözleşmeden başka hiçbi kanunluk yanı yok.elinizdeki sözleşmede şirket neyi yapmakla mükellefim demişse onları yapar size iş beğendirmek zorunluluğuda yoktur, wat programına sadece katılmayı düşünmeye başladığımda bile 4 farklı şirketin sözleşmelerini okumuştum ben kanundan da,sözleşmelerden de gayet güzel haberim var..

yanlış anlaşılma olmasın,kimseye saygısızlık yapmak değil amacım ama burada insanları yönlendirirken başlarına gelecek sıkıntılara sebep olacaklarını da unutmasınlar..

arkadasim anlamak istemiyorsun sanirim…

sonucta hizmet satin aliyorsun daha nasil orneklendirebilirsin…resmi olarak hakkini bilip aramak agresif olarak hak aramak sayiliyor bu ulkenin genelinde cunku simdiye kadar bilincsiz bir toplum vardi ve saticilar bundan memnundu simdi bilincli tuketiciler var saticilar bundan memnun degil cunku surekli problem oluyorlar onlar icin ve buda onlarin kalitesini artirmasini gerektiriyor… bu senin mantelitene karsi bilimsel bir hipotez...

katilan kisi okuz mude isini secmeyi sirkete birakcak ve sen bunun icin is begendirmek zorunda degil diyorsun…daha dun bizim kampuste stand acan cok bilinen bir sirketin is listesini istedim bana is listesi vermediklerini bana uygun olana yerlestirebileceklerini soyledi , bende o anda o zmn kesin gidecek olani degilde yoldan geceni ikna edin dedim gittim…sonucta hizmet satin aliyorsun seni tatmin etmiyorsa baska sirkete gidersin…bir dunya alternatif var burda kral sirket degil ogrencidir cunku parayi o veriyor…param var ve istedigim yere gitmek istiyorum dersen sirket isteklerini karsilayabiliyorsa gidersin karsilayamiyorsa baska sirketlere bakarsin, arastirmasini yaparsin…

ben dahada tartismaya devam etmek istemiyorum…skyline in saygi cercevesi disarisina tastigini dusunmuyorum…hayirli watlar….

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sana bu sekilde serefsizlik yapacak sirket zaten bi sekilde yaparlar onu merak etme sen..hakkiniz neyse arayacaksiniz tabiki asla ve asla sirketleri bos birakmayacaksin.. sana bu hafta is secenegi gelecek dedilerse hafta oldugunda hani nerde diceksin o hafta gelmedi mi hani gelecekti diye hesap soracaksin.. sana kayit olunurken binbir turlu yalanlar soyleyecekler sen de susup ne diyorlarsa yapacaksin.. yok ole sey iste.. bu kuzu psikolojisiyle hareket edildigi surece bu sirketler bu pislikleri yapmaya devam edecekler..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)