arkdaşlar burada herkes orada yenmesı gerekenlerı yazarsa bılgılenmıs oluruz.herkesın bıldıgı şeyler degılde oranın ozel yemeklerı fast food ları gelenkesel yemeklerı gubu helal et olanlardan tabiyada gidebilecegimi restaurantlar nereler mesela?
arkdaşlar burada herkes orada yenmesı gerekenlerı yazarsa bılgılenmıs oluruz.herkesın bıldıgı şeyler degılde oranın ozel yemeklerı fast food ları gelenkesel yemeklerı gubu helal et olanlardan tabiyada gidebilecegimi restaurantlar nereler mesela?
Amerikalıların yemek kültürü yok malesef, fast food üzerine kurulu hep.
Meksika lokantaları bizim damak tadımıza hitap ediyor.
Fast food olarak taco bell ve 7 eleven larda birşeyler yiyebilirsin.
Denny's in de yemeklerini tavsiye ederim![]()
-Taco bell'e bi kere gittim. Yanlış sipariş verdim Doritosumsu ince birseyin arasında tavuk geldiO gun bugun daha gitmedim.
-Ny'de halal foodcular var. 5$ a soslu tavuk+pılav alınıyor. Tadı cok super. Ayrıca ilk defa o renk plav gördum
-Burgerda bigfish super. Balık diye almazdım ama bi deneyince vazgeçemedim
-Favorım Subwayde tuna yada turkey breastkocaman sandwicin içine ton balıgı+dünya kadar sebze. ekmegi de istege göre secince super oluyor.
Farkettim de yazdıklarımın hepsi fast foodAma malum pahalılıktan normal restorantlara gidip deneyemedik yemekleri
![]()
Sometimes memories can kill...
cheese steak,tuna sandwich,chicken wings
Taco Bellde yediğin yemeğin adı hard taco , 99cent fiyatı var
Subway Türkiyede de var artık ama Amerika'nın tadı yok tabi ki,
geçenlerde cevahirde yedim baktım adamlar sinek avlıyor.
Afganistanlıların işlettiği kebap satan yerler var ,
onlarda 12 dolar yanlış hatırlamıyorsam kebap + içecek![]()
Konu manhattan tarafından (02-04-2010 Saat 01:05 PM ) değiştirilmiştir.
Sometimes memories can kill...
İçimiz dışımız Mc donalds oldu arkadaslar...Kaldiki ben Mc de çalıştığım için ucuz ve indirim olma avantajınıda kenara bırakıp farklı bir yere gitmedim...zaten genelde fast food....waffle house bazen....bazende pizzaa...
bazende evde yemek hazırlama olayına giriyorsunuz...ben kuru fasulye yapmıstım 2 defa buyuk tencere ile....
yanınızda hazır corbaları getirmeniz işinize yarayacak cok emin olun....
Ha sunu da unutmamak lazım,, okyanus kıyısına yakın bir yerde çalıştığım ve oturduğum için,, iş çıkısı akşamlarıı güzel balık lokantalarınada ugrama imkanım olmustu...kişi bası 20-25 dolara güzel bir yemek yersiniz ama her zaman olmuyor tabii..![]()
Konu aalpinistt tarafından (02-04-2010 Saat 01:01 PM ) değiştirilmiştir.
Bence McDonalds, Burger King, Dominos, Pizza Hut, KFC gibi yerlere gitme Türkiye'dekiler bence Amerikadan daha güzel ve lezzetli. Farklı tadlar peşinde koşmanı öneririm. Tabi bu gideceğin eyalete bağlı olarak değişir tabi ama yine de her eyalette Taco Bell, Subway gibi yerleri bulabilirsin ki Subwayi kesinlikle denemelisin. Ben o kadar güzel sandwich hayatımda daha yemedim. İstediğin gibi yaptırmanda cabası. Onun dışında amerikada bütün dünyanın lezzetlerini bulabilirsin. Pakistan restauranlarında genelde belli bi para (10$ civarı) ödeyip istediğin kadar yemek fırsatı bulabilirsin ki burdaki etler daha lezzetli oluor buda helal kesimden kaynaklanıor olabilir.
Bunların dışında Amerikada Chinese food ve Thai Food acayip tüketiliyor. Bunları deneyebilirsin güzel yemekleri var ama tabi ne isteyeceğini bilmediğimizden bilen birisiyle gitmekte yarar var =)))
Deniz ürünlerinde açık büfe yapan yerler var. Mesela belli bi para verdikten sonra sınırsız yengeç yiyebilirsin. Öneririm gayet güzzel bir tadı var. Ayrıca bu deniz ürünleri satan yerlerde Timsah filanda satıorlar... Eti güzel korkmayın =))) Tavuğu andırıyor biraz.
Değişik kültürün mutfaklarını deneyerek, değişik tadlar yakalamanızı öneririm. Zaten amerikaya gitmekteki amaçlardan bitanesi de bu değil mi??
I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".
Wendy's var mcdonald's tarzı fast foodçular içinde en ucuzu. Subway tam anlamıyla Türk fast foodçusu. Ekmek arası tavuklar balıkler etler filan müthiş ve ucuzAyrıca çiz lokantalrında 10 dolar+1 dolar bahşiş verip açık büfeden doyana kadar müthiş şeyler yersin. Çeşit çeşit tavuk ızgaralar, balıklar, çerezler, yemekler, deniz ürünleri ,neredeyse bütün meyveler, sebzeler, patates kızartmaları....... Tek kelimeyle orada hayatıma anlam katan şeylerden biriydi chineese. Popeyes de KFC tarzı bir yer ama daha ucuza tavuk parçaları bulursunuz.
Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete
wayy be super lezzetler var demkkı ama kılo almayalımdafast foof yuzunden yeterınce almısız burda
ama balık urunlerını fılan dıncem mutlaka subway taco fılanda dedgınıze gre denenmesı gerekıyo.ama 10 dolar fılan bence pahalı ya pahalı derken gunluk yıyemzsın belkı haftalık fılan olabılır.heryerde oluyomu acaba bunlar mesela benım gıtcegım yer ada rhode ısland orda denız urunlerı çoktur fakat bu taco subway fılan var mı acaba
Konu emreekrem tarafından (02-04-2010 Saat 04:55 PM ) değiştirilmiştir.
five guys bulursanız kesinlikle yiyin...patateslerin yüzüne bakmazsınız fakat bi yediniz mi daha da unutmazsınız tadını...etleri de güzel ama domuz eti olabilir..kokusu biraz değişik gelmişti...
subway philly cheesesteak...
dominos pizza da kendi pizzanızı yapın gerçekten güzel...
bazı yerlerde italyan pizzacıları oluyo güzel olana denk gelirseniz şanslısınız derim...
çok paranız olursa da NYC de Pier 17 de yiyinmekan güzel..
ovv:dpekı buu hazır çorba orda bulunur mu yoksa burdan gotursek mı acaba havaalanında fılan sorun olur mu
ya ne gıbı şeyler goturulmelı hazır çorbadan başka ve havalalnında sorun olur mu
peki bu marketlerdeki yiyeceklerin üstünde domuz etidir diye belirtiliyor mu?
domuz etinin tadı güzelmişde bize ters![]()
Benim gördüğüm onların menülerde de yazıyordu bacon diye. Bacon da domuz pastırması oluyor çok kişiye sorduğum üzere. Ama ilginç bir tadı varHafiften ağır ve yağlı bir tat.
@amadeus
Kardeşim wal-mart ta biz buluyorduk fındık fıstık ama çekirdeği hiç bulamadık. New York'ta bulabilmiştik sadece 3 ayımızda. Ayrıca fıstık ezmeleri inanılmaz ucuz oluyor koca koca kovamsı kavanozlarda. Kahvaltılardaki temel ( bazen tek) besin maddemizdi![]()
Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete
Yok öyle bir şey, sabah kahvaltı menülerinde çatır çatır domux etli menüler mevcut.
Ayrıca öğlen menülerinde de ekstradan bacon koydıranlar oluyor, bizde pişirip veriyorz..
Fakat, bildiğin hamburger vb. menüler kesinlikle % 100 sığır etidir.
Ha su var, domus eti ile sığır etini grill de pişirirken karısmıyor mu?
Domuz eti sabah menülerinde mevcut % 98 oranında...
Öğleden sonra gerek duyulacak baconlar sabahtan hazırlanıyor..fakat bazen talepten dolayı tükenebiliyor....boyle bir durumda grill bacon pişirildikten sonra temizleniyor , açıkcası bana 2-3 defa denk geldi boyle bir durum, yani hem bacon hem sığır eti durumu,, mecburen ikisini yanyana yaptım çatır çatır..umarım müsüman bir arkadasa denk gelmemiştir.....![]()
yazar üzerine ya içerisinde domuz eti olduğunu gösterir ibareler var pork yazıyo genelde ama çok zor oluyor yawww bişi alacaz ufacık ufacık yazılar markette duurp içinde domuz eti var mı diye bakıodukahhh ahhhh özledim o günleri 1 dolara pizza vardı mesela üzerinde eti çok olan domuz eti diye ondan alamıoduk eti az olandan alıyoduk
ama adamlar seviyolar alışkanlık meselesi tabikide !
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks