Work and Travel
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: @tufanoglu0535 (Fishers island,NY) 2009

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart @tufanoglu0535 (Fishers island,NY) 2009

merhaba arkadaşlar, en sonunda kendime gelmemiş bir şekilde bu bölüme bende başlık açıyorum...
    gerçektende çok zor ve yorucu bir yolculğun ardından çalışacağım yere gelmiş bulunuyorum...isterseniz baştan anlatayım yavaş yavaş..
    atatürk havaalnında kortanzzz nickli arkadaşla buluşarak başlayan yolculuğum,kortanzz ı ingilterede chicago uçağını beklerken bırakarak devam etti. ilk uçak tecrübesinden dolayı hafif tedirgin devam eden bu süreç, londradan kalkan dev gbi 747-400 de son buldu. gerçekten 10 numara bi uçak... herneyse JFK ya indikten sonra rutin kontrolleri rahat bir şekilde geçtim. sadece uçakta doldurduğm forma yemek var işareti attığım için, pasaport ve vize kontrolünden sonra ki bölümde küçük bir sorguya alındım, ama anltamaya değmeyecek kadar önemsiz bi şeydi..
    daha sonra turkishwat tan öğrendiğimiz şekilde airtrain e bindim, ordan metroyla penn station a geçtim. fakat gece 12 olmasından dolayı amtrak denen icat için bilet almayı beklemem gerekiodu 4 e kadar fln, beklemek yerine grey houndu aramak için dışarı çıktım, yakın olduğunu duymuştum ama mesfae biraz varmış.. sonrsında otobüsün daha ucuz olduğunu görerek, birazda uyumak için( daha uzun uyumak için) otobüs biletini almaya karar verdim. bi kaç durakta durduktan sonra 4 saat te new london ,CT ye ulaştım. ama pazar olduğu içinmi artık nedir heryer kapalı idi, açık olan bi kaç yerden biri olan monica's breakfast&lunch die bi mekana gittim, girer girmez kadının selamı ile lisedeki ingilizce hocam gözümün önüne geldi, keşke biraz daha dinleseydim dedim.. tabi çok anlayışlı bi garsondu karşımdaki kız, gayet sıcak kanlı davrandı. daha sonra umutsuz bir şekilde kahvaltı siparişi verdim, çünkü damak tadına çok önem veren bi kişi olduğum için beğenmeyeceğime emindim ki öyle olmadı, süper bi kahvaltı geldi, kahve,çay, reçel sınırsız, 2 yumurta , tost , peynir menüsüne 5 dolar verdikten sonra allahım san şükürler olsun dedim ve ferry e geldim ve çalışcağım adaya geçtim... çok nezih bir ada fakat çok fazla sıkıcı gibi, allahtan adanın tek club ında çalışıorumda ,ondan biraz rahatım... şimdilik benden bu kadr, fırsaat buldukça yazmaya , güzergahım ve az olan tecrübelerimi (şimdilik) paylaşmaya ve soruları cevaplamaya hazırım... herneyse herkeze iyi watlar, forza turkishwat....
    sağdaki kortanzz nickli arkadaştır...

Konu tufanoglu0535 tarafından (15-06-2009 Saat 03:40 AM ) değiştirilmiştir.
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

İlk resimde arkadan zenci geliyor dikkat

Şaka bir yana sevindim adına..Çarşamba da ben uçuyorum..İnşallah biz de sorunsuz bir yolculuk geçiririz

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Birisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Şaka bir yana sevindim adına..Çarşamba da ben uçuyorum..İnşallah biz de sorunsuz bir yolculuk geçiririz
    Oraya gidince anlıyorsunuz ki zenciler gercekten cok yardımsever iyi insanlar Kapı komsumuz Ken evde sıkılıyoruz diyince jipine atlayıp strip club a götürmüstü bizi direk. Biz derken ben yoktum gidenler arasında 21-ydim o zamanlar Yani zenciler hakkındaki tüm önyargı ortadan kalkıyor Abd yi kendi gözünüzle görünce. NY veya LA in arka sokaklarından cıkanları bilemiyorum tabi

By the way wat maceran iyi baslamıs sevindim, gerisi gelir umarım...
    Konu yakuza tarafından (15-06-2009 Saat 09:35 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Birisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

o zenci naim değil mi yaaa

ben naimi ona daha bi yakıştırdım ağız dolusu nnnnaaaaaaiiiiiimmmmmmm

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı redneck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zenci naim değil mi yaaa

ben naimi ona daha bi yakıştırdım ağız dolusu nnnnaaaaaaiiiiiimmmmmmm

bunları konuşcak kadar samimiyiz demekki?? kimsin abi sen?? varmı bi tanışıklığımız???

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ooo naim sende gelmişsin hemen çekilmişsin NYC'de hehehe iyi watlar şimdiden
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

oo fotoğraflar gelmeye başlamış bende hayırlısıyla yakında aranızdayım )
    "Happiness Only Real When Shared"
    Electricity Paralyses..!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

hadi naim hayırlı olsun,iyi çalısmalar bol şans
    Somethings never changes..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Sevindim Naim guzel gecirmissin yolculugunu .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Hayırlı olsun

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Kortanıda en son Chicagoda bir arka mahallede görmüşler resim,yorum herhangi birşey yok

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı adros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kortanıda en son Chicagoda bir arka mahallede görmüşler resim,yorum herhangi birşey yok

kortan hakkında bende kötü şeyler duydum, o arkadaki zenci götürdü muhtemelen onu

bu arada zenciler ile alaklı yoruma katılmıyorum, walla NYC de adamlar hayatlarını serserilikle geçiriolar ve hiç güven vermiolar... tabi istisnalar hariç (örn:kortanınki)

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

anlat naim ne var ne yok orada,insan var mı adada

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı adros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anlat naim ne var ne yok orada,insan var mı adada

anlatayım abi, adada insan var ama hepsi müzelik, hem değer hemde yaş açısından, adamlar çok aşırı zengin, yatlar katlar havada uçuşuyor... adada tek bar bizimkisi ve 6 gün açık haftada, karşıdan gençler parti için fln gelioo, yani herşey yolunda ama biraz sıkıcı, lafın kısası çalıştığım yerde eğlnemk zorundayım sizden ne var ne yok bu arada???

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı tufanoglu0535 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anlatayım abi, adada insan var ama hepsi müzelik, hem değer hemde yaş açısından, adamlar çok aşırı zengin, yatlar katlar havada uçuşuyor... adada tek bar bizimkisi ve 6 gün açık haftada, karşıdan gençler parti için fln gelioo, yani herşey yolunda ama biraz sıkıcı, lafın kısası çalıştığım yerde eğlnemk zorundayım sizden ne var ne yok bu arada???
    bişey oldugu yok ya sizden gelen resimler falan vakit geciyor son 10 güne girildi Nasıl kaldıgınız yer falan bekledıgınız gibi mi?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

jungle man hayat nasıl gidiyor

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

offf allahım offf, sonunda yazma fırsatı buldum caanım forumuMA..
    ilk önce işten ayrılan yada talihsiz şeyler yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum...
    yaklaşık bir ay oldu taşı toprağı altın memlekete geleli... ilk başlarda çektiğim sıkıntı gerçekten nlatılmazdı.... az saat veren patronamı söversin, patronun kafadan çatlak kocasınamı çatarsın, kendini bi halt zanneden bulgar yavşağamı kızarsın, prto rikodan gelmiş, bartender olmuş güzel ama aptal kızlamı uğraşırsın , daha neleeer nelerr...
    yemekleri yadırgamadığım için kültürel şok yaşamadımı zannetmiştim en başta, ama 2, 2,5 hafta öncesi forumda bilmem kimin konusuna yazdığım isyanmış aslında kültürel şok...
    nerden başlasam bilmiyorum... dur bakalım ilk önce şu saat mevzuundan bahsedeyim biraz... belki yeni gelecek arkadaşlara yardımcı olur... ilk geldiğimde haftada 25 saat vermişti patron... yada ben öyle algılamışım... haftanın 6 günü çalışıodum fakat, en yoğun olduğum günler 5 saat çalışabiliodum... buda haftada 25-28 saate denk geliodu... dedim noluyor arkadaş... biz böyle bırak program parasını, yemek parasını zor çıkarırırz... sonra ilk başlarda ayar olduğum bulgar çocuk girdi devreye... geçen sene benim yaptığım işi yaptığını söyledi ilk başta ve 11.000 dolar para kazandım dedi, küçük bir siiii......ir in ardından savdım başımdan. sonra patronuma az saat aldığımı şikayet ederken patronda aynı şeyi söyledi... georgi geçen sene 11.000 dolarımı götürdü giderken... bence biaz daha uğraşmalısın... allaaah allaaah diooom kendim kendime... ulan iş yok bu nası çalışmış bu kadar... heralde patronun evini fln boyamış dedim kenddime... sonra bir gece biranın çalışanlara , yani bizlere 2 dolar olduğu, hatta can lerin 1 dolar olduğu güzel barımızda georgiyle koyu bi sohbete daldık... incedende taklıooz tabii , sonra bu başladı anlatmaya... bak dedi kardeşim, bu işte işi hızlı yapman önemli değil, güzel yapman önemli, kalk dedi sabah 7 de, uğraaaş akşam 2ye 3 e kadar.... dedim tamam , abicim ben bi başladım, tam 3 e kadar çalıştım ama bi görseniz, sallana sallana... patron geldi aferin dedi, bugün baya çalıştın hadi git biraz dinlen... anaaaa, ne güzel beee, normalde 4 saatte yaptığım işi 8 saatte yaptığıma sevindi kadın... dedim tamm bu iş bu kadar , çözdük işin bu kısmını...
    sıra geldi beraber geldiğim kız arkadaşımın sorunua, aynı benim durumda , food runner olarak çalışıoo, ama sadece 5 saat... bu nası olacak dedik?? o sırada bizle beraber çalışan 2 roanyalı çift vardı... (biz bunlarla konuşuoz tabi, saatler az , gidelim burdan fln die, hatta beraber iş bulup ev tutalımda konaklama ucuzlasın dedik) ulen bi baktık bunlar patronla tutuşmuşlar koyu bi sohbete, aklılları sıra rest çekecekeler, işte biz 1 haftaya gidiioz , saatler düzelmezse gideriz fln diee... bende o arada temizlik yapıoom barda... kulağımda onlarda... patron demesinmi şimdi gidin... istemiiom sizle çalışmak.... tabi bunlar dumura uğradı, eeee, kadın resti gördü ve elindeki büyükleri sürdü ortaya... herneyse birde üstüne azcık hızlı olunda son ferry i kaçırmayın demezmi... bunlar surat 5 karış toparlandı fln... bastı gittiler... bu arada ben dışarda kum taşıyom... kadın geldi yanıma, yanınada kız arkadaşımı almış... benim ingilizce zayıfya , dedim heralde bi iş söyleyecek, onun için geliyoo... gerçektende iş söyledi... ama ne iş , neymiş efendim giden romenin yaptığı bulaşıkçılık işini yaparmıymışım haydiiiiiiii, dedim yaparım ama biliosunuz sabah erken kalkıom ve işim çok zor... dedi ben onuda düşündüm , sabah kız arkadaşında senle çalışsın, akşmda 7 de başlarsın artık kapanışa kadar... kız ark. nın işi bittikten sonra oda yardım eder sana... tamam dedim , bana uyar...
    kız arkadaşımın saat olayınıda hallettik bu şekilde... şu anda allaha binlerce kez şükürler olsun günde 12-13 saat kız arkadaşım, 10-12 saatte ben çalışıoom... bide otel temiliği fln da oluo ara sıra, ordanda inceden bahşiş kalıoo... yeter ...

sıra geldi çalışanlarla ilişkilere ... georgiyi anlatmıştım zaten, şimdi aramız kıyak, oda gelio arasıra yanıma saat almak için, çim fln biçioo geçinip gidiooz... bi aşçı vardı gıcık olan, angelo, italyan bi eleman işte.. ben bulaşığa başlayınca mutfakta bunlada samimiyeti kurduk,. şimdi beleşten yiyoz içioz allaha şükür... porto rikolu kız desen kankayız, halbuki ne kadar iyi bi kızmış.... ara sıra çalışma saatlerimiz denk gelioo, hemmmen bi vodka limon oda şirketten....

şimdi patronla konuştuk, benim okuldaki bölümden dolayı fotoğrafa ilgim var, nacizane bi tanede canon 350d makinem var... bu kadın bizim gazetecilik ookuduğumuzu öğrenince, bana menü için fotoğraf çektirmeye başladı, bende dedim hemen party geceleri fotoğraf çekip basalım, 6doalr bana 4 dolar sana kırışalım nasıl olur dedim?? hemen dedi bende bunun için konuşacaktım senle, varmı dedi sende baskı makinesi, var dedim hemen (oysaki yok) tamam dedi bu hafta sonu başlayalım. tmm başlayalım dedim ve odaya çıktım... hemmmmmeeenn amazonu.com u açtım bi tane baskı makşnesi sipariş ettim... iyi para verdim($119) ama olsun, çıkacak işallah parası... işte böyle arkadaşlar, benim wat hikayemde bu şekilde gelişiioo... çok sık yazamıom kusara bakmayın ama biriktirip yazmak daha güzel oluyor...

neyse fishers island,NY dan herkese selamlar sevgiler.... tüm turkishwat ailesine ve amerikadaki tüm wat çılara allah kolaylık versin...

naim...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hahhaa, süpersinn

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

tufan sabretmeyi bilmeyen mutluluğu bulamaz kardeşim.. çok iyi gitmiş şansın iyi dönmüş
    AEK

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

yaaa bu arada patronun kafadan çatlak kocasından bahsedeyim zamanım varken...
    abicim bu adam iş hastası... normalde newlondon da sigortacılık yapıo hafta içi, hafta sonuda karısının oteline gelip stress atııo.. işte gidiio ağaç buduyo, ormandan ot biçioo( çok gereksiz gibi görünüoo ama böyle), işte televizyon tamir ediyo, vs... ama bu ileri yaprken yanında daima beni görmek istioo, işte şunu ver, bunu getir, bunu götür, arabayı çek şuraya, git şunu al bana, su getir fln.... aslında hiç çekilcek işler gibi durmuyo ama adam hafiften kafadan kırık olduğundan devamlı espri fln yapıoo, bişiler ısmarlıo, gidioo mmarketten siz bundan yememişinizdir deyip değişik şeyler alıoo fln fln... ar sıra bin dioo kamyonete, basıoz gidiozz çöp dökme bahanesiyle adayı gezdiriiooo bana, bak diioo burda kilise var fln(banane??), işte sonra yoruluyo ve bırakıo işi, hemen çıkarıo cepten bi 20$ para verioo, al dio bu extra, kimseye söyleme fln.... akşam barda duruuo, devamlı beleş bira, redbul vs ısmarlıoo... yani onlada aram çok iyi oldu....

birde karşımdaki odada kalan 2. şeften bahsedeyim.... ismi gerry , şeker bi insan, devamlı sarhoş, ya ot içioo, ya bira... ara sıra onlada takılıooz, tabi içtikten sonra çok anlamıoom dediklerini ama genelde gülüüozz ota boka böyle işte yaaa...
    ama size bi tavsiyede bulunmamı isterseniz , kesinlikle ve kesinlikle çok zorda kalmadan işyerinizi değiştirmeyin... iiş yerindeki problemlerin hemen hemen tümü iletişim eksikliğinden kaynaklanıoo... sadece bunu gidermeye bakın... yoksa hiç birşey problem değil... sağlıcakla kalın....
    Konu tufanoglu0535 tarafından (11-07-2009 Saat 09:57 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)