-Meksikalilardan bir cogu nefret ediyorlar gercekten burda buyuk sorunlar
-Fast food hayatlarinin olmazsa olmazi Mc Donald's siz yasayamazlar sanirim hayal bile edemiyorum-)
-Cok ufak seylerle mutlu olurlar yani onlari mutlu etmek hicde zor degildir
-Sizi gorunce 40 yillik arkadasmissiniz ve yillar sonra ilk defa gorusuyormuscasina sevinir ve olgi gosterirler yalniz ayni kisiyi ertesi gun gorup ayni ilgiyi gormezseniz sakin sasirmayin bir tuhaf insanlar he deyip gecin-)
-Football hayatlarinda cok buyuk yer tutuyor ilginctir ki college football i profesyonel football dan daha fazla ilgi goruyor ve izleniyor.
-Basketball,Football ve baseball bu sporlar amerikanlarin en' leri neden soccer yani bizim futbolumuzu sevmiyorsunuz deyince cunku o oyunlari biz icad etmedik diyorlar yani son derece milliyetci insanlar..
-Meksikadan kanadadan Almanyada ve onlarda ulkeden goc alarak olusmus bir ulke ama anlam veremedigim sekilde birlik beraberlik icinde milliyetcilik duygulariyla yasiyorlar! Bu noktada taktir etmek lazim..
-Okul sistemleri cok cok farkli yani buraya gelince bizi boyle yetistiren ogretmenlerimize bir kez daha tesekkur ettim...
-Matematikten anlamiyorlar bunlarin lise matematiklerini ortaokul 5. sinifta ogreniyoruz..-)
-Tek bilinmeyenli bir denklem sorusunda bile hemen hesap makinalarina sariliyorlar haha ilk geldigimde dumur olmustum dedim beni salaklarin arasinra attilar daha sonra ogrendim ki arkadaslarimdan hepsi boyleymis-)Ben sorulari kafamdan cozunce bana canavar gormus gibi bakiyolar direk OMG diye tepkiler aliyorum zencilerden ama alistik artik hehe Sakin ha sakin elestirmeyin lise egitim sistemimizi universite hakkinda yorum yapamicam henuz tecrubem yok insallah seneye-)
-Okullarinda her turlu eglence mevcut ve islerine cok cok cok saygili insanlar. Okullarinda akliniza gelebilecek her turlu yararli yararsiz aktivite mevcuttur

maksat arkadaslik ortamini pekistirmek ve insanlara yardim etmek bu noktadada taktir etmek lazim bizim okullarimizin belki egitimi guzel ama aktivite deyince sifir iz bunu soylemek istemezdim ama maalesef gercek bu-(
-Din konusu burda manyaklik derecesinde.. Kendimden utandim burdaki insanlari gorunce o kadar dinlerine baglilar ki hayal bile edemezsini..Hiristiyan okullari bile var ve bu okullar cocuklarin ilk ogrenim gordukleri yerler bi nevi hayata boyle basliyorlar...
-Pazar gunleri herkes kiliseye gidiyor sokaklar bombos...
-Muslumanim deyince abuk sabuk sorular sorarlar hepsi musluman deyince irak iran ve arabistani animsiyor..
-Turkiye hakkinda genelde bilgileri yoktur yerini bile bilmezler...Istanbulda olmasa halimiz duman yani..
-Korkmayin ama burda oyle bir izlenim yarattim ki gozlerinde Musluman ve Turk ifadesini degistirdim-) Goren biz sizi boyle cool bilmiyorduk diyor... Ne yazikki nereye gitsem bu tip sorularla karsilasiyorum...
-Burdaki Camel marka sigaralarin uzerinde 'Turkish royal' Yaziyor ve Turk tutunuyle ilgili bilgiler veriyor bazi eyaletlerde ise Turkiyeyi tanitan bilgiler yer aliyor ama bu geri kafali millet onlari okumayip siz Turkiyede deveylemi geziyosunuz diye abuk sabuk sorular soruyor..
-Kizlari guzel falan degil kuzeyde belki ama arada sirada goze carpan olmuyor degil.. Kizlarin bir cogu kilolu-)
-Erkekleri ise sacma sapan giyinen tipler uzun boylular yani ben Turkiyede uzun boylu klasmanina girerken burda gayet normalim-)
-Basketbol olayinda asmis bir millet freshman yilinda ters duz smaclar basan bunyeler mevcut aman dedim ilk gelince.. hehe alistik ama artik anladim ki bu zencilerin bi taraflarinda yay var abi-)
-Yurtdisina tatile gitmek bunlar icin sacmaliktir. Bizim ulkemiz bize yeter mantigi mevcuttur o yuzden baska ulkeler hakkinda bilgileri yoktur..
-En iyi almanyayi bilirler 1. ve 2. dunya savasindan dolayi.. Burdaki almanlara hitler muhabbeti yapiyorlar bana nasil Turkey yani hindi muhabbet yapiyorlarsa.. Kim koyduysa Turkey diye hindinin adini gercekten komik bir durum bunun degistirilme sansi yokmu biri bu sorumu yanitlasin lutfen?-)
-Bu arada konu disi olacak ama almanlardan nefret ettim..Soguk ve cins insanlar cekememezlik durumu hat safhada onlar Turklerden nefret ediyorlar ne yaptiysa bu gurbetci vatandaslarimiz adamlar Turk deyince onyargili yaklasiyorlar onlara gore Turk demek bela demek.. Bu yuzden almanin tekiyle cok kotu tartistim ama baska ulkede oldugum icin basimi belaya sokmak istemedim degmez gercekten ama ne yapiyor bu gurbetci Turkler gercekten bilmek istiyorum.. Cunku oyle boyle deil ciddi ciddi nefret ediyorlar bizden almanlar..
-Eger benim gibi bir adiniz varsa nickname sahibi olacaksiniz demektir cunku burda gercek adini neredyse kimse kullanmiyor herkesn bi nickname i var-) Serg diyorlar banada-)
-Kesinlikle Turkce kufur soyletin eger bi amerikaliyla tanistiysaniz hele ki guney aksani varsa cok eglenceli dakikalar gecireceksiniz demektir.. Denedim mutluyum huzurluyum haha

okulun neredeyse hepsi Turkce bi kac kelime bilir durumda su anda-)
-Her sabah okula baslarken isa ve amerika icin dua ederler..bu dua okulda anons yoluyla yapilir..
-Okul otobusleri ayni filmlerde gordugunuz gibi tipatip-)
-Yolda yuruyen insan neredeyse yok! buyuk sehirlerde var ama kucuk yerlerde herkes arabayla dolaniyor ve yuruyen insanlara enteresan bakislar atiliyor bizzat yasadim yani

-Zenciler hayatimda gordugum en igrenc giyim tarzina sahip insanlar.. Bir pantolonlar giyiyorlar gormelisiniz dusuk bel falan degil yani resmen dusmus! yanimdaki elemanin boxerlarini taniyorum artik haha ciddiyim
-7 mbit net hizlari var bu cok onemli bizler icin hehe-) 'TT ' azmi yapardim Turkiyedeyken
-Kopya oyun diye bir kavram yok
-Kopya demisken bunlar kopya cekmeyide bilmiyorlar yani onlerine kagidi koy Bak evladim bunlar sorularinin yaniti de bakmazlar... Neden bende bilmiyorum insandir reflexdir goz ucudur kayar fln yok yani
-Hepsinin evinde kesinlikle bir hayvan bulunur..
-14 yasindan itibaren ehliyet alinabilir( Eyalet yasalari degisiklik gosteriyor yani bazi yerlerde bu sinif 15 ya da 16..)
-Lise cagina gelmis olan hemen hemen herkes calisip kendi ayaklari uzerinde duruyor..Bu sayede kendi arabalarini aliyor ve ailelerine yuk olmuyolar..Yine taktir etmek lazim..
-Cok guzel yasam standartlari var yani buraya gelen insan kimin zengin kimin fakir oldugunu anlayamaz! hepsi gayet guzel evlerde yasiyorlar ve kapilarinda en az 2 arabalari var..
-Son olaraksa burda calisan insana hayat cok kolay deyip satirlarima son veriyorum
Bookmarks