Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Masaüstü getirebilirmiyim?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Question Masaüstü getirebilirmiyim?

arkadaşlar ben amerikadan dönerken apple imac 24inc masaüstü bilgisayar almak istiyorum.sizce bu dediğim ürünü herhangi bir sorun olmadan kutusunda getirebilirmiyim ülkeme,havaalanlarında sorun çıkar mı acaba? bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.herkese şimdiden çok teşekkürler....

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Kutusunda getirirsen dikkat çekersin. Parçalara ayırıp bavula yerleştirme imkanın varsa herhangi bir problem yaşamazsın

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

anladım firefox tavsiyen için teşekkürler.peki 2 bavul yerine 1 bavul 1 adette kutusunda imac getirsem yine kutuda olduğu için sorun olur mu??
    yani getirmek için ekran bi bavulda,klavye mouse bi bavulda mı olmalı?peki ekranın zarargörme ihtimali olmaz mı??

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Öncelikle Firefox değil Fiorex ABD den yasal olarak gümrüksüz getirebileceğin eşyaların listesi ve özellikleri aşagıdaki linkte yazılı.

http://www.turkishwat.net/gumruksuz-...ebilece%F0iniz

Sanıyorum ki senin getireceğin alet burada yazanlardan çok daha üstün ve büyük durumda. O yüzden kutuyla getirirsen mutlaka dikkat çekecektir. TR girişinde çok sıkı denetleme yok. Hatta bazı zamanlar hiç yok. Ama bu risk alınır mı? kararını verecek olan sensin.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

tmm fiorex kusruma bakma nick i yanlış yazmışım hemen verdiğin linke bakıorum dediğine göre bende hareket ederim.teşekkrüler ilgine.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Firefox mu.. Muhahaha.. Sağolasın scuba87.. Bu sıkıntılı günümde bile beni güldürdün.. Allah da seni güldürsün

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

2 sene önce bir arkadaş kutusuyla birlikte getirdi. Problem çıkmadı.
    Kendine aldığın için gümrük vergisi tahakkuk edemezler.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 sene önce bir arkadaş kutusuyla birlikte getirdi. Problem çıkmadı.
    Kendine aldığın için gümrük vergisi tahakkuk edemezler.
    yani kendi adıma fatura kestircem zaten o yüzden sorun çıkmaz diyorsun.yani senin arkdaşın getirdiyse imac kutusunda sorun olmadıysa o zaman benim içinde sorun olmaz inşllh.24inc imac lar 11 kg civarındaymış acaba ekstra masraf alırlar mı ağırlığından dolayı??? ilgin ve cevabın için teşekkürler faruk

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Mevcut yasalar kendine dahi alsan bunların belirli kriterler içerisinde olmasını öngörüyor. Örneğin 55 ekran tv den daha büyük bir TV alamaman gibi.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

peki bu olayı tam olarak kime sorabilirim? amerikadaki havaalanına mı? nereye sorayım ki dönerken havaalanında sorun yaşamayayım??? eğer kutusunda getirirken sorun olmuycaksa boşuna bavullarda taşımak istemem ama kutusunda da sorun olcaksa mecbur önceden bavullara koymam lazım ama tam olarak bu sorumu kime sormalyım? veya kim tam olarak soruma cevap verebilir???

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Yüklediğin fotoğraftan anladığım kadarıyla sadece monitör biraz yer kaplayabilir. Bence koy bavuluna gitsin. Kutusunun sıkıntısını çekme. Ben bir bavulu sadece elektronik eşyalar için ayırmıştım. Bir sürü ufak tefek eşyanın yanı sıra 2 adette notebook bulunuyordu.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ewet sadece ekran ve klavye,mouse var bilgisayarın kasası monitördedir.dediğin gibide yapabilirim.ama kutusunda getirmek daha güzel geliyor bana.evde açmak daha güzel olur diye düşünüorum

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ya hocam kasası nasıl ekranın içinde oluyor anlamadım bunun kasası yok mu simdi?
    PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bence de guzelce valize yerlestirebilirsin . Kopuklerle fazla sar monitoru valizler atildiginda problem yasama sonra .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı dingin1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya hocam kasası nasıl ekranın içinde oluyor anlamadım bunun kasası yok mu simdi?
    macintosh abicim bu kasa ekranın içinde yani ayrıca bir kasası yok pc ler gibi.cd-rom kızaklı deil arabalardaki cd çalarlar gibi cd içine griyor o kendi çıkarıoyor ayrıca mac os lara virüs giremiyor.aslında bütün dünyanın windows yerine yani PC ler yerine MAC kullanması gerekir ki dünyada virüs temizleme işlemi,bilgisayara format işlemi için geçen zaman dilimi çöpe gitmesin diye....
    bi kere mac os x kullanan arkadaşlar bidaha windows kullanmak istemeyecektir inanın bana.windows bana göre artık Murat 131 marka araba mac os x ise mercedes gibi gelmekte,sizde bi deneyin derim buarada soruma açıklık getiren tüm arkadaşlara teşekkürlerimi bir borç bilirim.
    ayrıca daha fikir vermek isteyen arkadaşlarında fikirlerini buraya yazmalarını bekliorumm

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı scuba87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    macintosh abicim bu kasa ekranın içinde yani ayrıca bir kasası yok pc ler gibi.cd-rom kızaklı deil arabalardaki cd çalarlar gibi cd içine griyor o kendi çıkarıoyor ayrıca mac os lara virüs giremiyor.aslında bütün dünyanın windows yerine yani PC ler yerine MAC kullanması gerekir ki dünyada virüs temizleme işlemi,bilgisayara format işlemi için geçen zaman dilimi çöpe gitmesin diye....
    bi kere mac os x kullanan arkadaşlar bidaha windows kullanmak istemeyecektir inanın bana.windows bana göre artık Murat 131 marka araba mac os x ise mercedes gibi gelmekte,sizde bi deneyin derim buarada soruma açıklık getiren tüm arkadaşlara teşekkürlerimi bir borç bilirim.
    ayrıca daha fikir vermek isteyen arkadaşlarında fikirlerini buraya yazmalarını bekliorumm
    biraz geç oldu ama yazmadan edemeyeceğim

Bi yerde x kişinin kullandığı mac, diğer yerde 1000x kişinin kullandığı windows var. Hacker olsam niye mac'e virüs yazayım Haliyle en çok kullanılan işletim sistemine virus yazarım.

Herkes mac kullanmaya başlasın. O zaman tam tersi durum olacak. Bu kez millet mac için uğraşmaya başlayacaklar.

Ebat, ağırlık vb. nedenlerden dolayı taşınabilir olarak kullanamayacaksın. 3000 tl buna vereceğine 2000e süperötesi bi bilgisayar topla. Onu kullan 1000 tl de cebinde kalsın. Aşırı gereksiz bi ürün...

Bu arada windows fanı değilim söyleyeyim

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Bu konuyu birine danışırsan yasalara göre konuşur fakat o yasalar uygulanmaz.
    At valizine getir. Her havayolunun kendi limiti var ama genelde 23 kg oluyor her bir bavul için. Çok iyi desteklemen lazım aleti çünkü patates çuvalı gibi davranıyolar valizlere. Bir de aktarmalı geleceğin için bir srü indir kaldır olacak. O valize neler neler yapacaklar.
    Eğer hava tatmin olmadıysan gittigidiyor.com'a bak. Orda ABD'den gelmiştir denen cihazlar bir valizde 3-5 tane bir arada geliyor. Yani gümrükten falan korkma. 2 senedir beni kimse aramadı.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

peki faruk ii güzel yazmışsın saol öncelikle yazın için ama bi sorum var valize koymak sorun deil ama TR ye geldim valizi bi açtım baktım ekran gitmiş yani kırılmış çatlamış felan sonra canım sıkılcak uğraş durr peki direk aldığım gibi kutusuyla geçiremezmiyim ya??? fatura kendi adıma olucak diycem kendime aldım arkadaş felan adamlar olmaz dese o zamanda bekleyin ben bunu parçalıyım ve bavuluma koyam öyle geçirem diyebilirmiyim? yoksa adamlar "biz kutuyu gördük bilgisayar almışsın geçiremezsin" derler mi amerikada?? çünkü bu alıcağımdan başka elektronik alet getirmiycem tek bu aleti getircem ama kutusunun büyüklüğü 11 kg ve 1 metreye 1 metre boyutu var skıntı çıkar mı acaba ya kutusuylayken önceliğim benim kutusunu açmadan getirmek ki valizde darbe görmesin diye???

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadasım aldı bavuluna koydu getırdı bı sorun olmadı sende getırebılırısın bı sorun olmaz

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşlar bavul a koyma fikrine tamamım yani kutusundan çıkarıp bavula koyup getirebiliyoruz onu anladım sağolun ama benim şimdiki asıl sorum şu ! " KUTUSUNDA BAVULA KOYMADAN GETİREBİLİRMİYİM" yani nasıl aldımsa apple dan veya bestbuy dan aynı o şekilde açmadan getirebilirmiyim 1 adet ? kendime alıcam zaten ama evde açmak istiyorum bavula koyarsam kırılacağından endişe ederim o yüzden diyorum??? bu soruma cevap verirseniz çok sevineceğim iyi günlerr

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadasım al orda buyuk bavullar var ona koy oda olmadı al el bavuluna koy yanında tası kırılmaz bısey olmaz merak etme

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

el bavulu derken??? uçağa nasıl sokabilirim? 11 kg luk bişiyi uçakta yanıma verirler miki???

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

evet kılo olarak sorun olmaz sadece boyutları ıdeal olsun yeter masaustunun kutusyla boyutu ıdeal dır

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Arkadaşım uzattıkça uzatıyorsun. Sana gümrükte ne olduğunu da anlattık, ağırlık olayını da anlattık.
    Ha kutusunda gelmiş, ha tuvalet kağıdına sarılı gelmiş. Bunun gümrükle ne alakası var?
    Almaya niyetin varsa al gel işte. Yanına alırken havayolu sorun çıkarabilir. Mevzuata göre 8 kg sınırı var. Bir zıtlaşma durumunda 11 kg olduğu için almak istemeyebilirler. Normalde tartılmıyor zaten yanına aldığın şeyler. At valize getir işte.
    Daha da girmem bu konuya

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bende ekran kartıyla işlemcı getırmeyı dusunuorm zaten kucucuk bısey:d

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşım peki bunu kaca aldın??
    PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

acikcasi turk gumrugunde ne oldugu belli degil ben donuste bir gumruk varmi yokmu anlayamadim,bavulumu aldim herkesin ciktigi yerden ciktimdenk gelenler olmus olacaktirda.Ama soylenildigi gibi belirli boyutta belirli elektronik esyalara musade ediliyor ama ben olsam madem kutusunda istiyorsun ki bende oyle isterdim kutuya uygun bir bavul bulabilirsen al direk kutuyu bavula sokkutuyla ulkeye insende kimsenin sorun cikarcagini sanmiyorum.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Bence bir tane getireceksen kıyafetlerinin arasına tost şeklinde yap bavula koy getir. Anladığım kadarıyla bu Mac i almak senin için çok önemli, kutuyla getirirsin bi kıllık yaparlar yada hiç hesapta yokken bir denetlerler çok üzülürsün. Boşver kutuyu evde açma işini

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

taltrap ve corn3tto nick li arkadaşlarıma çok teşekkürler.cevaplarınız çok memnun etti beni ewet benim için önemli getirmek bu mac i ve ayrıca taltrap ın dediği gibi kutusuyla büyük bir bavula koyup getirmeyi düşünüorum.herhalde o zaman sorun çıkarmazlar artık ondada sorun çıkarsa havaalanını birbrine katarımm bomba var bende derim bakalım ne yapcaklar neyse şaka biyana bavula kutusunla sığcağını düşünüorum ve öyle yapmaya karar verdim.herkese yardımları cevapları için teşekkür ederim.ayrıca dingin1 nick li arkadaş fiyatını sormuş galiba imac 24inc usa fiyatı 2.800 TL ye gelio burda ise aynı ürün 4.500 TL bilginize

Efsane Watçı chipmunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    19

Neden laptop değil de desktop? Farkı anlatırsan bilgileniriz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks