bulunduğum yerde sadece ups var ordan buraya iphone nu kargolarsam gümrüğe para ödermiyim yada böyle birşey yapmak için bildiğiniz bir yöntem varmı
bulunduğum yerde sadece ups var ordan buraya iphone nu kargolarsam gümrüğe para ödermiyim yada böyle birşey yapmak için bildiğiniz bir yöntem varmı
ödersin tabi, öyle olsa kimse gelirken laptopı, iphoneu, ipodu yanında taşımaz kargolatır
admin (at) turkishwat.net
100 dolardı galiba, onun üzerindeki her üründen vergi alıyorlar...
ama bayram seyranlarda hediye paketi olarak gönderip üzerinde de not düşülürse almıyorlardı... tabi riske girmeye değermi bilmiyorum... sonra %20ötv,%18kdv vsvsv ödemeyin![]()
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
sağolun arkadaşlar
necro dediklerin doğru,ancak
gecen ay bir gümrük muayene memuru ile 4-5 saatlik bir sohbetim olmustu. sonuc olarak
gonderme işlemi yaparsınız ama dikkat etmeniz gerekn bazı durumlar var ,
iilk olrak gonderdiğiniz urunde Ticair kaygı olmadiğini belli etmelesiniz yani fatura olmamalı kesinlikle ve urun paketine hediye havasi verilmeli
sonra icine bir not mutlaka yazmalısınız,
işte canım arkadasım mutluyıllar,iyi ki doğdun gibisinden..
sonra aynı kişiye iki kez ard arda ürün gonderirseniz dikkat cekersin dedi.
yani aynı gümrük ten gececekse yollamayın bosyere...
hediye havası vermek onemli..
simdilik bunlar aklıma geldi extra sorusu olan varsa , cevaplamaya calisirim..
Konu ocean tarafından (25-05-2008 Saat 03:02 AM ) değiştirilmiştir.
bekle beni amerika
ben sizin yazdilariniza katilmiyorum... benim duydugum 400 doalra kadar gumruksuz olarak gonderiliyormus....hatta bana gonderen biri soyledi kargoya verirken sigorta bedelini 400 dolardan kucuk yaz bu sayede gumruge dusmessin ...kendisi laptop bile gondermis
peki arkadaşlar ben ordan aldığım ürünü kutuladım verdim ups e bunu açmazlar ve açmadan nasıl gümrük vergisi kesebilirler
mesela bir cep telefonunun sadece kendisini sarıp kutulayıp yollamayı düşünüyorum şarj vs gibi şeyleri kendim getirebilirim
hazır konu acılmısken bende bişey sorayım. benım leptop arızalandı. hp nin global garantisi olmadığı için amerikaya giden birisiyle oraya gonderdim. şimdi ordakiler garantiden cıkan makineyi bana kargoyla gondercekler. bu da gumrüğe takılır mı arkadaşlar bilen varmı? üzerine garantiden geldiğinin kağıdını yapıştirmalarını soyliycem
arkadaşlar bence yapmayın çok büyük riske girmiş olursunuz...
şimdiye kadar yurtdışından (özellikle amerika) bisürü alışveriş yaptım, (hepsi kitap, oyun kartı ya da bilgisayar oyunu, yani 100 doların altında) fakat bişey demediler...
ama arkadaşım 3 tane olmeca tequila göndermeye çalıştı(dediğine göre deli gibi de güzel saklamış kutuya) ama gümrükte takıldı....
x-raydan mi ne geciriyorlar
yani gelebilir de, gelmeyebilir de. ama bir iphone dan 250$, bir laptopdan 400$ kar edecem diye sonra iki katı kadar vergiyle, cezayla uğraşmayın derim ben...
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks