Work and Travel
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2014 Wildwood NJ Genel bir bakış Morey's piers

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart 2014 Wildwood NJ Genel bir bakış Morey's piers

Evet arkadaşlar size benim 2014 wildwood moreys piers maceralarımdan bahsedeceğim.Şuan 2015'li ler oralardadır değerini bilsinler

Parça parça yazmaya çalışacağım umarım okuyan arkadaşlara faydam olur. Eksik veya merak ettiğiniz yerler olursa yorumlarda sorun lütfen

Parça I.

Öncelikle wat tan memnunmuyun evet cok memnun kaldım. Herkese öneririm ayrıca her yazın gidebilme imkanım olsa giderim. Şimdi öncelikle sizin ne istediğinize ve ne istemediğinize karar vermeniz gerekiyor yani beklentiniz önemli beklentinize göre ya memnun olursunuz yada memnun olmazsınız. Şimdi benim beklentim arkadaşlıklar edinmek New york, Las vegas .. şehirleri görmek ingilizce geliştirmek ve eğlencee...

öncelikle ne iş yapacagınıza karar verin. Mesela ben eğlence ve arkadaş edinmek istediğim için nerde insan orda ben diyerek işimi eğlence parkı olarak kısıtladım. Bir park da 500-700 ve ya daha fazla calışan olabilir biriyle anlaşamassamda illaki biriyle anlaşacaktım. Bu sebeble park istedim ve parklara bakarak en sonra Morey's piers de karar kıldım. Siz eğerki belli bir şehirde çalışmak istiosanız ona göre veya aklınızda ne varsa ona göre secebilrisiniz ama hedfinizi işinizle karşılastırın. Örnegın bir fast food da calıssanız en fazla çift vardiyadan 40 kişi olur (tamamen tahimini emin degilim) bununla anlasman falan filan işte bunları karşılastırmalısınız.

Benim gözümde iş:

Housekeeping: Bilgiğiniz üzere otellerde ve evlerde temizlik işi yapan kişiler.Duyduma göre iyi para kazanıolar bahşiş de baya oluyo ve otelden ayrılanların bıraktıgı eşyalar ve tip lerle geçimini sağlıyorlar ama bana göre çok zor bir iş.

ride operator: Ben ride operator olarak çalıştım çok memnun kaldım. Ama şanslı bir insanımdır ve gittiğimdede çatı sı olan bir ride görev yapmıştım millet güneşte yanarken ben rüzgarlık mont giyiyordum gölgenin arasından işimi yaptım İş saat 11-12 gibi başlıodu buda çok iyi bir olay çunki aksam party gitsen gece 3-4-5 yatıosun sabah erken kalkmak zorunda deilsin

Game Operator: saat sıkıntısı oldugunu hatırlıyorum 2-3 gıbı acılıodu sanırım cunkı sabah cok ınsan olmuyordu notrum bu iş konusunda ama tercıh etmem

Food service: Bu iş de şans önemli örneğin mutfak kısmına geldiniz iyi bahşiş ve yemek bedavaya gelir ama sanslı degılsenız normal bir satma standına oturusunuz candy sugar yaparsınız sacınız ozellıkle kızlar hep yag olur ve sıkıntı oluyor yanı boyle demıslerdı. ıs yıne 11-12 gibi.

Life guard: Kesinlikle ayır dediğim bir iş ama kişiye bağlı işe sabah 8 de başlıosunuz ve havuza gir çık donuosunuz bunlar cok kotu ve cok az para kaznıolar bunun sebebı 3-4 gibi havuz kapanıo. İyi olan yanı ortamı daha farklıdır kızlar acısından da erkekler acısındanda kendı ozel partileri oluyodu farklı bir dunya. Ama cidden zor yani ben kesinlikle yapamazdım.

Evet işlerden bahsettik şimdide size Şirket seçimi hakkında biraz bilgi vericem

Şirket seçimi gerçekten bence öenmsiz şimdi Amerikadaki sponsor en önemlisi neden derseniz babanıza alo baba ben ölüyorum yetiş deseniz bile babanız hemen uçağa atlasa 12 saat. Hele burdaki şirket düşünün hesabı yapın.

Bnenim Amerikadaki sponsorum CIEE di .Turkiyede 3 tane şirket ile çalışıodu yanlış hatırlamıosam araştırıp bulabilirsiniz.

Bunlar tabi benim düşüncem illaki dip örnekler olucaktır ama genellikle diorum ben ama burdaki şirketim Amerikadaki Referans şirketi çok önemli CIEE gibi.

Öncelikle Danışmanların çogu sizi kandırmak ister kandırmak değilde uğraşamaz elinde ne varsa onun size agzınıza bi parmak bal çalar ve verir.

Danışmana meraba abi ben wat yapacaktım nasıl nereye gitsek diye gidersen
    Danısman içinden ooo hpşgeldin ben seni göndereyim gel gel der

Size danısman derki sınırla tarıhlerı soyle tercıhı falan filan sonra sızı arar ve derkı bu ıs cok ıyı bak buldum sen bakarsın yok dersın gıtmessın 2.sı olur yok dersın gıtmessın 3. de de yok dıyeme-zssın derkı fuar kalmadı yoksa elımızde ne kalırsa ona gıdersın der korkutur ve sen oyle boyle tmm dersın yani sen bişey bilmeden gidersen ve danısmana bırakırsan 5-0 yenik baslarsın amerıka hayaline.

Danışmanları kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın ama kaç tane wat örencisi var ve bi büroda ortalama 5 çalışan var 5 firmada o şehirde olsa 25 çalışan yüzlerce ögrenciye iş ulmayla ugrasıo bunalıyolar yani.

Siz nerye gideceğinizi çalışacagınız yeri arayın facebook bakın sorun sorusturun kendınız bulun derim.

Şimdi biraz para konusundan bahsedelim Wildwooda benim Hrcamalarım:

ben pahalı bir evde kaldım ortamı için ve memnunda kaldım

-230$ (2 haftalık konaklama)
    -600-700 $ (2 haftalık gelir)
    -birde sizin harcamanız bira yiyecek vb biz makarna krem peynir ve pizza dilimleriyle gecınıoduk ama tabi size baglı sandiviçler 5$ ve inanılmaz lezletli
    -şimdilik hatırladığım bukadar başka bir harcama olmuyo zaten.

-Para gonderımı,konusma,ucak vb

Burada bi banka var buradan kart çıkarmıstım tam hatırlamıosam oradan herhangı bır atm den 200$s cekebılıoduk maxıumum ve her cekıste (7 tl kesıodu yanı 2-3$) ben boyle yapmıstım ama bu nakıt ihtiyacınız olursa ama kesınlıkle cıakrtın nolur ne olmaz.

- En buyuk onerım VISA kredı kartı burdan bankanızdan $ hesaplı 3000-5000$ lık bı kart cıkartın amerıkada yaptınız alısverıslerde para kesmez parası neyse onu ceker sadece nakıt cekımınde etkıler ornegın aılenız bır elektronık alte almanızı ıstedı hemen karttan cekın sıkıntı yok.

-Bence burda sırketler onerıo 39$ dı sanırım hatıınızı alın gıdın orada daha pahalı . ınternet sınırsız konusma sınırsız turkıce sabıt hatalra sınırsız 15 dakkada cep tellerıneydı benımkı ınanılmaz memnun kaldım tabı sızın ekonomık durumunuza baglı aılenızle facebook vb yerlerdende konusabılırsınız.

-Ucak fıyatları 1500-2500 tl arası oluyo sanırım aktarmasız almanızı tavsıye ederım kafanız agrımaz benım aktarmalıydı almanyadan.Cokta onemlı deıl ben newark airport ınmıstım sakın bi havalanı.

-Orada ilk yurtdısı deneyımınız ise karsılama almanızı onerırım ama cokta sıkıntı olmaz ben maceracıyım dıosanız ayrı ben almıstım kafam rahat gıttım bı sıkıntı cekmedım. Bir dahakı gıdısıme almıcam ama bıldıgım ve emın oldugum ıcın kendımden karsılama ucretı de 75$ dı benım gıttıımde.

Bavul hazırlama :

valla ben abarttım kasık tabak canak ne yapacaksam koydum yanı temızlık acısından sızede onerırım ama sıze baglı orada ıllakı oluo ama herkes yiyo ve öylesine bi su tutuyo çinli gelio garip garip bişey bişirio o öyle yani ben rahat edemezdim iykide götürmüşüm tabah bardak götürün derim rahat edersiniz hazır çorba kaşar peyniri ben bide 2-3 kilo ku yemiş götürdüm oda baya rahat etirio zeytin. KIyafet erkekler için 5-6 parça bişey yetio bence oradanda alıosun.

-Yanınızda kesinlıkle en az 800-1000$ile gidin!!!

sanırım gitmeden önce yapılması gerekenleri anlattık eksikler ve yanlış yazımları düzeltmeye çalışıcam ama yogunum biraz vakit bulamıorum

PARÇA---2-----

kONAKLAMA GİTMEDEN ÖNCE AYARLAMADIM BEN AMA MOREY'S PİERS BU KONUDA BAYA YARDIMCI OLUYOR YANI ORAYA gıdıosanız dusunmenıze gerek yok dıyebılırım.

ama erken gıtmenız onemlı yanı mayıs hazıran 16 arası orda olmanız takdırde dedıgım dogru sonrasında az bıraz zorlanabılırsınız ama cokda zor degıl.

Dıger yerler ıcın onceden ayarlamada fayda var ama gıttınız yere baglı arastırıp bılgı almanız gerekır.

-Hemen banka hesabınızı actırın debıt kart hem alısverıslerınızı yapın ınternetten ve paranızıda guvenlı bı yere koymus olursunuz mumkun oldunca debıt karddan alısverıs yapınkı paranızın nereye gıttını ogrene bılırsınız ekstreden

-- ve bısıklet alın kafa rahat olsun ortalama 30-50 $ arası cıkma bulursunuz

wildwood kucuk bir kasabadır ve bir tek morey's piers den olusuo kesınlıkle de morey'S piers de calısın derım bilekliklerlede bedava herşeye binebiliosunuz yemeklerdede çalışan indirimi var.

Travel kısmı ben doğu ve batıyı olabildince gezdim çalıştığım sırada washington,boston,new york,niagara falls u gezdim iş bitimimden sonrada las vegas , los angeles ... gittim bana göre doğu batıdan daha güvenli her yerinde kendine özgü yeri var ama. Hollywood a kesınlıkle araba kıralayarak gezın cok guvenlı oldunu soyleyemıcem benım gozumde oyle yanı.

cok guzel sehırlerdı ve ınanılmaz buyuluydu ama calıstıgım yerde edındıgım arkadaslar daha da guzeldı

--- İNGİLİZCE GELİŞİMİ.

öncelikle ingilice gelişimi şunla alakalı yani ingilizce öğrenmezsiniz ancak 20-30 kelime yani her gun kendınıze kalkıcam gunde 2-3 kelıme ezberleyıp kurup ogrenıcem demez iseniz ancak upper-intermadiate ve ya benim ibgilizcem var okudumu anlıyorum soylenenıde cat pat dıosanız tamamdır orada ınanılmaz bir gelişmeyle gelişicek sureklı konusacaksınız yani bende oyle oldu

onceden ıbgılızce bılen varmı sorusuna ya cekımser durup var dıyemıosanız yada uzaktan dınleyıp anlayınca cevap vermeyı beklıosanız yanı ben gıbı

dondugunuzde evet var dıye bıleceksınız benım gorusum o ama eger ıngılızcenız zayıf ıse orada bıraz daha zorlanacaksınız.

sımdılık bukadar hiç kontrol etmeden yazdım cok yanlış oldunun farkındayım duzeltmeye çalışıcam ve yorumlarınıza gore eklemeler yapıcam

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende hem macera ama özelliklede ingilizce için istiyorum. Kısmetse gideceğim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)