Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ınternshıp

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart ınternshıp

Mrb.8 aydir internship programi ile amerikadayim.Deneyimli arkadaslara bi sorum olacak.Ocakta programim bitecek ben marta tekrar gelmek istiyorum.Nasil olacak bu? 2. kez internship yapilir mi yoksa farkli bi program mi olmasi gerekiyor.Ve diger mesele de askerligim hazirana kadar tecilli.Vize alabilmek icin tecili mi uzatmam gerekiyor ve uzatabilir miyim 4. kez gelisim olacak ve korkularim var eger TR ye dondukten sonra vize alamazsam mahfolurum.ocak subat olu sezon oldugundan eve donup martta tekrar gelmek istiyorum.Deneyim sahibi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

2. kez Internship yapamazsin , 2 yil kurali mevcut. Waive islemleri hakkinda bilgi toplaman gerekiyor. Eger orada ogrenci vizesine master vs gibi programlara gecmek istersen yapabilirsin. Amerikada kalmak istiyorsan senin acindan en mantikli yol bu. Okulu ayarla , dondugunde hemen i20 belgesiyle vizeye basvr ve geri don.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

evet 2 yil kuralini bi an icin aklimdan cikarmisim.benim ogrenim kredisi borcum da bulunmak da. henuz odemeye baslamadim.bunu nasil halldecem.bikac aylik toplu yatirsam sonra kyk ile iletisime gecip onlardan dokuman mi almam gerekecem.bi bilgin var mi bu konuda ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

valla waive islemleri icin internette arama yapabilirsin. Ben yapmadim bu yuzden yanlis bilgi vermeyeyim. Ogrenci vizesi icin waive e ihtiyacin yok bunu biiyorum , eger onu dusunursen.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı serhat_21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mrb.8 aydir internship programi ile amerikadayim.Deneyimli arkadaslara bi sorum olacak.Ocakta programim bitecek ben marta tekrar gelmek istiyorum.Nasil olacak bu? 2. kez internship yapilir mi yoksa farkli bi program mi olmasi gerekiyor.Ve diger mesele de askerligim hazirana kadar tecilli.Vize alabilmek icin tecili mi uzatmam gerekiyor ve uzatabilir miyim 4. kez gelisim olacak ve korkularim var eger TR ye dondukten sonra vize alamazsam mahfolurum.ocak subat olu sezon oldugundan eve donup martta tekrar gelmek istiyorum.Deneyim sahibi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim
    bence Amerikaya üç kez gittigine gore dondugunde dil okulu icin vize alamazsin. konsolosluk daha once Amerikada yeterli sure kaldigini ve ingilizcenin yeterli oldugunu dusunecektir. Temelli kalmak istiyorsan evlen bence birisiyle. Bi yerde kalmak istiyorsan en kolay yolu birisiyle evlenmek bence.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı emrah.crkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence Amerikaya üç kez gittigine gore dondugunde dil okulu icin vize alamazsin. konsolosluk daha once Amerikada yeterli sure kaldigini ve ingilizcenin yeterli oldugunu dusunecektir. Temelli kalmak istiyorsan evlen bence birisiyle. Bi yerde kalmak istiyorsan en kolay yolu birisiyle evlenmek bence.
    Work and travel ya da internship icin ileri seviye ingilizce sarti yok, bu yuzden dil okuluna gitmek istenmesi sorun olmz. Toefl kursu gayet iyi bir secenektir ki staj sonrasi dil okulu gidenler mevcut. Ingilizcesi yeterli ise direk master ya da sertifika programi ile de katilinabilir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Merhabalar, daha once intern yaparken ben de senin gibi calistigim yerde vizemi uzatmak ya da tekrar vize alip calismak istiyordum, bana is vermeye de hazirdilar fakat isimin son donemlerine dogru calistigim yer baska bir sirket tarafindan alindi ve yeni otelde intern olayini kaldirdi.

Durum o ki ikinci defa intern yapabiliyorsun, ben o zaman bunun arastirmasini zaten yapmistim. Google da biraz arastirma yaparsan goreceksin zaten

Frequently Asked Questions - CICD

Cultural Vistas - Upon Completing Your Training/Internship Program

Ayrica diyelimki ikinci interne kabul edildin, waive islemi yapmana gerek yok. B,J,F vizelerinde kendi aralarinda gecis yaparken ya da ayni vizeyi uzatmak icin waivee gerek yok. Waive islemi sadece gocmen vizeye (H) ya da GC almaya basvurdugunda gerekli oluyor. Ben waive islemi yaptim, ordan biliyorum.

Askerlik islemine gelince, okul bittikten sonra askerlik otomatik olarak iki yil erteleniyor, daha dogrusu gidip ertelettiriyorsun.Zaten ilk internde gidis gelis doneminde ilk yilini bitirmis oluyorsun, yani en fazla bir yil daha askere gitmekten muafsin. Eger diger kalan 1 yil sure icerisinde de yurt disina cikabilirsen, yurtdisindayken Turk konsolosluguna bir takim kagitlarla basvurup Amerikada yasal oldugunu belirtince, Turkiyeye girerken sorun cikmamasi icin sana izin veriyorlar.Yani Amerikadayken o iki yil dolsa bile Amerikada yasal oldugun icin sorun olmayacak.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

saolun aciklamariniz icin.ben durumu bi daha soyle ozetliyim..
    Ben vizemi uzatmak istemiyorum.Ocakta TR ye donus yapacagim mart nisan gibi de tekrar basvurup sifirdan vize almak istiyorum.yani her turlu 2 years kurali onume engel olacak.2, kez intern mumkun mu bilmiyorum ama internship in bi ust kademesi trainingship oluor 12-18 months internship 6-12 ay oluyordu cunku..
    okul biter bitmez zaten askerligimi bizzat gidip tecil ettirdim herhangi bi neden sunma zorunlulugun yok.ama 2 yil olmaz tabi 1 yil tecil edildi.bi daha tecil ettirebilmem icin bi kanit biseyler sunmaliyim onlara.Kredi borcu da kolay bikac ay pesin yatirip bi kefil gosterip taahhutname alabilirim diye dusunuyorum.sonucta burdan her ay duzenli bi sekilde odicem.ayrica odemem de 2 gun sonra basliyor Kalmak istememin nedeni de burada front desk supervisor olmak uzereyim ve bildiginiz uzere burada aldigim maasi TR de ruyamda bile goremem.Yani anlicaginiz cok karisigim.Ocak'da donup ondan sonra mi karar versem yoksa gelip direk askerligimi yapip sonra mi kararimi versem hic bilemiyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Ben stajdan dondukten sonra , Turkiyedeki konsoloslugu aradigimda yeni staj basvurusu icin 2 yilin gecmesini beklememi soylediler 2 yil kuralindan dolayi. Bu yuzden waive islemine ihityac duyabilirsin. Ancak telefondaki yabanci uyruklu konsolosluk gorevlisiyle zor anlasmistik belki basindan atmis bile olabilir beni. Bu yuzden Turkiye ye donup islem yapacaksan , Konsolosluga mail atip ya da telefon acip bilgi alman yararina olacaktir.Benim donemimdekiler stajdan sonra ya ogrenci vizesine gecti ya da H vizesine gecti. Bu yuzden Turkiye ye donup bu islemi yapani duymadim daha. Internetten senin durumunda yani ,daha once 2. kez staj vizesi alan var mi arastir , eger Amerikadayken vize degisikligi yapacaksan da biarz parana kiy git avukat araciligiyla herseyi hallet. en fazla 1000 dolara halledersin bu islemleri.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)