Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Self Placement ile gitmeyi düşünüyorum. Acil yardım gerekli.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Self Placement ile gitmeyi düşünüyorum. Acil yardım gerekli.

Arkadaşlar ilk deneyimim olacak ve farkındayım biraz geç kaldım. Amerika'dan amcam aradı iş buldum burdan wat ile gel diye. Şimdi iş ve kalacak yerim hazır. Fakat iş kısmını garantiye almak istiyorum en başta. Yani wat şirketine gidip para yatırdıktan sonra yapacağım işte problem çıkarsa çok kötü olur benim için. Çalışma izni için sanırım ilk önce job Offer belgesini işverenime doldurtmam gerekiyormuş. Bunu nasıl yapmam lazım? Amerikada amcam var onun aracılığı ile halledebilir miyim?

Job offer belgesi ile de gidip wat şirketine pasaport, vize, çalışma izni, sigorta işlerini halledeceğim galiba.

Bilgilendirirseniz çooooooook memnun olurum.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Lütfen arkadaşlar, acil yardım gerekiyor.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

en ucuz self olarak goturen sirketi bulup gideceksin , kaydolacaksin , bos bir job offer verecekler sana , onu amerikada buldugun isverene yollayacaksin dolduracak. Sonr gerekli bir iki belge ile beraber sirketine vereceksin , onlar da ds2019 formunu getirecek. Vizeni alp Amerikaya gideceksin.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en ucuz self olarak goturen sirketi bulup gideceksin , kaydolacaksin , bos bir job offer verecekler sana , onu amerikada buldugun isverene yollayacaksin dolduracak. Sonr gerekli bir iki belge ile beraber sirketine vereceksin , onlar da ds2019 formunu getirecek. Vizeni alp Amerikaya gideceksin.
    Şirketten job offer belgesi almak için muhtemelen en az ön kayıt ücreti isterler değil mi? Peki, job offer kağıdını doldurtamazsam, iş yatarsa bu ön kayıt ücreti yanar değil mi?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

muhtemelen. Zaten isin kesin degilse bu ise niye bulasiyorsun ki. once isini kesin bul , ondan sonra kaydolup job offeryollarsin.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muhtemelen. Zaten isin kesin degilse bu ise niye bulasiyorsun ki. once isini kesin bul , ondan sonra kaydolup job offeryollarsin.
    tamamdır teşekkürler. amerikadaki amcam sanırım işveren ile görüşmüş. orada yine türk öğrenciler varmış. bilgilerini ver ayarlarız demiş. dün de amcam arayıp bilgilerimi istemişti. bir iki gün içinde yine haberleşeceğiz amcamla. yani iş kesinleşmeden dediğiniz gibi başvurmayacağım. ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler. gelişmeleri yine bu konuda bildiririm.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı SymphonyOfDeath Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamdır teşekkürler. amerikadaki amcam sanırım işveren ile görüşmüş. orada yine türk öğrenciler varmış. bilgilerini ver ayarlarız demiş. dün de amcam arayıp bilgilerimi istemişti. bir iki gün içinde yine haberleşeceğiz amcamla. yani iş kesinleşmeden dediğiniz gibi başvurmayacağım. ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler. gelişmeleri yine bu konuda bildiririm.
    Selamlar, bu konu hakkinda yukarida yazili olanlari okudum. Simdi amcan isveren ile gorusmus ve orada baska Turk ogrencilerin oldugunu ogrenene kadar detay almis ise bu sirket Turk ogrenciler ile calisiyor anlamina geliyor, son yillarda getirilen yasaklamalar ile bazi isler WAT kapsamindan cikartilmisti. Ama bu konu orada Turk ogrencilerin oldugunu duydugumuz icin sana etki etmeyecek bir konu. Yani isveren sana job offer'i gonderdikten sonra gidememe gibi bir durumun kalmaz. Sadece biraz gecikmeli gidersin gibi. Cunku yazilarinda detayli aciklama vermemissin, ornegin : en azindan pasaportun var mi ? Evrak isleri ile ugrasabilecek zamanin var mi ? Vize ya da final zamanlarin yakin mi ? Bunlar hepsi olayin gelisimin etkileyebilecek etkenler. Cogu kisi pasaportlari hali hazirda ellerinde kayitlarini yaptirmis durumdalar ve tekert teker vize gorusmesine girip yavas yavas vizelerini aliyorlar su siralarda. Ayrica nasil bir isime sahipsin ? Mesela ismin Murat Yilmaz, Ahmet Yildiz(isim sorusturmasina takilip vizeleri cok gec gelen potansiyel isimlerdir) vs vs gibi cok rastlanabilen isimlerden mi ? Ingilizce durumun nedir ? bu sorularin hepsini kendi kendine cevapla ve eger tum sorulara verebilecek kolay veya hazir cevaplarin var ise hic dusunme hemen kollari siva ve islemlerini baslat. Tabi ki islemlerini baslatmadan once sirketlerden fiyat arastir ve bu senin bulacagin isin WAT kapsamina dahil mi degil mi ogren once on kayit ucreti falan yatirmadan once. Ondan sonra hangi sirketle calismak istiorsan hemen onlarda BOS job offer ornegi iste, yolla hemen amcana, amcan doldurtup imzalatip sana yollasin. Ordan gerisi tikir tikir isler eger kendine guvenin var ise. Umarim aciklamalarim yeterli olmustur. Bol sanslar.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Sercan977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar, bu konu hakkinda yukarida yazili olanlari okudum. Simdi amcan isveren ile gorusmus ve orada baska Turk ogrencilerin oldugunu ogrenene kadar detay almis ise bu sirket Turk ogrenciler ile calisiyor anlamina geliyor, son yillarda getirilen yasaklamalar ile bazi isler WAT kapsamindan cikartilmisti. Ama bu konu orada Turk ogrencilerin oldugunu duydugumuz icin sana etki etmeyecek bir konu. Yani isveren sana job offer'i gonderdikten sonra gidememe gibi bir durumun kalmaz. Sadece biraz gecikmeli gidersin gibi. Cunku yazilarinda detayli aciklama vermemissin, ornegin : en azindan pasaportun var mi ? Evrak isleri ile ugrasabilecek zamanin var mi ? Vize ya da final zamanlarin yakin mi ? Bunlar hepsi olayin gelisimin etkileyebilecek etkenler. Cogu kisi pasaportlari hali hazirda ellerinde kayitlarini yaptirmis durumdalar ve tekert teker vize gorusmesine girip yavas yavas vizelerini aliyorlar su siralarda. Ayrica nasil bir isime sahipsin ? Mesela ismin Murat Yilmaz, Ahmet Yildiz(isim sorusturmasina takilip vizeleri cok gec gelen potansiyel isimlerdir) vs vs gibi cok rastlanabilen isimlerden mi ? Ingilizce durumun nedir ? bu sorularin hepsini kendi kendine cevapla ve eger tum sorulara verebilecek kolay veya hazir cevaplarin var ise hic dusunme hemen kollari siva ve islemlerini baslat. Tabi ki islemlerini baslatmadan once sirketlerden fiyat arastir ve bu senin bulacagin isin WAT kapsamina dahil mi degil mi ogren once on kayit ucreti falan yatirmadan once. Ondan sonra hangi sirketle calismak istiorsan hemen onlarda BOS job offer ornegi iste, yolla hemen amcana, amcan doldurtup imzalatip sana yollasin. Ordan gerisi tikir tikir isler eger kendine guvenin var ise. Umarim aciklamalarim yeterli olmustur. Bol sanslar.
    çok teşekkürler. wat aklımda hiç yoktu. amcam geçen hafta aradı, iş var wat ile gel dedi. o günden beri araştırmaya başladım işte. sınavlarımın başlamasına bir ayım var daha. hiç bir evrakım hazır değil. okulum 28 haziranda bitiyor. diğer üniversitelere göre çok geç bir vakit umarım sorun olmaz. eğer wat için son başvuru tarihi yoksa evraklarımı da tamamlarım bu sürede. ingilizce öğretmenliği okuyorum zaten, şuanki ingilizcemin beni idare edeceğini düşünüyorum. ismim ise malesef ahmet, umarım problem olmaz. İş konusunu detaylıca görüşeceğim amcamla.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

çok teşekkürler. wat aklımda hiç yoktu. amcam geçen hafta aradı, iş var wat ile gel dedi. o günden beri araştırmaya başladım işte. sınavlarımın başlamasına bir ayım var daha. hiç bir evrakım hazır değil. okulum 28 haziranda bitiyor. diğer üniversitelere göre çok geç bir vakit umarım sorun olmaz. eğer wat için son başvuru tarihi yoksa evraklarımı da tamamlarım bu sürede. ingilizce öğretmenliği okuyorum zaten, şuanki ingilizcemin beni idare edeceğini düşünüyorum. ismim ise malesef ahmet, umarım problem olmaz. İş konusunu detaylıca görüşeceğim amcamla.
    Rica ederim,mesajini okudum. WATa katilim icin son basvuru tarihinden ziyade son ise alim tarihlerini ogrenmen gerekecek. Cunku WATa gec katilmani aciklamak icin okulunun 28 haziranda kapaniyor olmasi epey yeterli bir gerekce. Ingilizce ogretmenligi okudugun icin ingilizcenin yeterliden daha da cok iyiye yakin oldugunu dusunuyorum bu da sana avantaj olarak donecektir, vize asamasinda epey yardimi olur. Isminin ahmet olmasini kafana takma isim soyisim kombinesinde problem cikiyor genelde, Ismin ahmettir ama soyismin salliyorum Hacikaramustafaoglu dur dolayisi ile ordan yirtarsin. Yani takili kalma olaylara, hatta ben senin vizeyi alacagina ya da problemsiz alacagina gercekten inaniyorum. Tabi not ortalamanin 2nin uzerinde oldugunu varsayarak ve ingilizce ogretmenligi okudugunu dusunerek.

Insallah islerin yolunda gider ve istedigine ulasirsin, Forumu surekli takip ediyorum, gelismelerini takip ediyor olacagim, sen de lutfen paylas ki diger insanlar da ayni problemler ile karsilasirlar ise onlara isik olsun. Aklina gelen takilan baska seyler olur ise de sormaya cekinme, ben de digerleri de cevaplayacaktir sorularini. Neyse simdilik bunlar, hayirli geceler, bol sanslar.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

zeten geç kalmışsın busaatten sonra işin zor

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Amcamdan haber bekliyorum şuan. İş için görüşme yapacak kendisi. Eğer olumlu dönerse hemen bir şirketle anlaşıp evraklarımı hazırlayacağım.

Alıntı gigi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zeten geç kalmışsın busaatten sonra işin zor
    oh really?

Çözüm üretmeye çalışıyoruz gördüğünüz üzere.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Eğer işin hazır olursa gerisi çok kolay.Sen şu anda internetten boş job offer bul şirkete ön kayıt filan ödemenede gerek yok.İşveren belgeyi doldursun sana yollasın sende şirkete başvurup anında ds için başvuru yaparsın yanlız pasaportunun filan hazır olması lazım.Eğer harçsız pasaport istiyosan en azından evrak işlemlerine şimdiden başla.Öğrenci işlerine dilekçe yaz o birkaç günde onaylanır sonra vergi dairesine gidersin orda onaylarlar emniyete gidilecek şekilde hazırla belgelerini 3-4 gün kazandırır sana.Eğer işe kabul edileceğin kesin ise pasaport için başvur bence aradan çıksın.Ds-2019 belgesi için pasaport bilgileri lazım.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer işin hazır olursa gerisi çok kolay.Sen şu anda internetten boş job offer bul şirkete ön kayıt filan ödemenede gerek yok.İşveren belgeyi doldursun sana yollasın sende şirkete başvurup anında ds için başvuru yaparsın yanlız pasaportunun filan hazır olması lazım.Eğer harçsız pasaport istiyosan en azından evrak işlemlerine şimdiden başla.Öğrenci işlerine dilekçe yaz o birkaç günde onaylanır sonra vergi dairesine gidersin orda onaylarlar emniyete gidilecek şekilde hazırla belgelerini 3-4 gün kazandırır sana.Eğer işe kabul edileceğin kesin ise pasaport için başvur bence aradan çıksın.Ds-2019 belgesi için pasaport bilgileri lazım.
    işin olma ihtimali yüksek diyebilirim. aynen bu boş job offer belgesini nasıl temin edebilirim ya. çok iyi olur aslında.

edit:

http://www.ciee.org/hire/downloads/W...fer%20Form.pdf
    buldum. bunda ben sanırım sadece participant setion'ı dolduracağım. ATLAS ID ile CIEE representative bölümüne ne yazmam lazım? acaba başvuru yapmadan önce sponsor mu bulmam gerekiyor?
    Konu SymphonyOfDeath tarafından (30-03-2013 Saat 03:22 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Sadece isim soyisim yazıp işverene mi yollayamam gerekiyor şimdi bunu?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Sadece isim soyisim yazıp işverene mi yollayamam gerekiyor şimdi bunu?
    Aynen öyle,sen adını soyadını doldur gönder sonra onlar doldurup imazalayıp gönderirler sende çıktısını alıp imzalarsın.Bu form benim 2010 yılında giderken kullandığım form.Yani bu form olur mu olmaz mı diye aklında kalmasın..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aynen öyle,sen adını soyadını doldur gönder sonra onlar doldurup imazalayıp gönderirler sende çıktısını alıp imzalarsın.Bu form benim 2010 yılında giderken kullandığım form.Yani bu form olur mu olmaz mı diye aklında kalmasın..

İşveren doldurmuş formu. Biraz geç oldu ama bilemiyorum. Amcam müsait olduğu bir vakit yollayacak mailden formu. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

İşveren doldurmuş formu. Biraz geç oldu ama bilemiyorum. Amcam müsait olduğu bir vakit yollayacak mailden formu. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor.
    Selam islerin hallolur ise gitmene neredeyse hala 2 ay var ve bu surenin tum islemlerini halletmene yetecegine inaniyorum. Job offer dolduruldu ise hemen sirketleri arastir ve sana self placement ile gitmeni icin en uygun fiyati verecek sirketi bulmaya calis ve hazirda olmalarini bekle, sirket ismi vermeyecegim mantiken en uygun fiyat veren ile gitmen gerekir ancak ayni zamanda en uygun fiyati verecek olan sirketin islerini sallapati yapmadan adam gibi takip edecegine ve seni bu zaman perioduna sigdirip kesin ve kesin gonderebilecegine teminat al, seni oyalayacak gibi dururlar ise sakin israrci davranma ve hemen bir sonraki sirkete yonelmeye calis. Zamanin kisitli oldugu icin bunu en iyi kullanip avantaja cevirebilecek olan sirketlerle calismaya calis. Ugur isimli arkadasin birkac yorum once belirttigi gibi oncelikle pasaportg islemlerini baslatman gerekiyor, sana hemen bir ornek vereyim : Eger onumuzdeki yillarda wat ya da internshipe katilmayi dusunuyor isen hemen git pasaporta basvur yani bu sene yetisemem deyip basvurmamazlik yapma, git basvur nasil olsa kullanacaksin o pasaportu. Yani pasaport hic bir zaman olu yatirim degildir eger ki turist olarak bile yurtdisina cikmayi dusunuyorsan, ve en onemli ikinci madde ise kesin bilgi almaya calis haziran ayinda konsolosluklardan vize randevusu icin yer olup olmayacagini, yoksa yer olmaz ise vizeden yatabilir islerin.

Not : Burda verilen tum bilgiler tavsiyedir, hic bir sekilde kararini etkilemesine izin verme, parayi odeyecek, kazanacak ya da kaybedecek olan sensin. Yani demem o ki bizlerin lafina gore degil de yureginin hissettigine gore hareket et. Para veya zaman kaybetmeni istemem.

Kolay gelsin

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ne amcaymıs Buradan amca'ya duyurulur; Amca amca ne olur beni de işe al

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar benim job offer'ı böle doldurmuş işveren. Çalışacağım dükkan kendi halinde bir drycleaner dükkanı. adresine google'dan baktım. küçük bir dükkan. amcam ayarladı işi. çalışma izini çıkar mı bu job offer ile?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

beyler? wat kapsamına giriyor mu bu iş? ilk önce eğlence parkı diyordu amcam, belgeyi yolladı, kuru temizleme diyor. anlamadım ben de...

arkadaşlar benim job offer'ı böle doldurmuş işveren. Çalışacağım dükkan kendi halinde bir drycleaner dükkanı. adresine google'dan baktım. küçük bir dükkan. amcam ayarladı işi. çalışma izini çıkar mı bu job offer ile?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)