Work and Travel
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: USA hakkında Hayaller ve gerçekler.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart USA hakkında Hayaller ve gerçekler.

Kendi açımdan çok fazla yol katettim ama gördüğüm kadarıyla gidenlerin yüzde %90 'ı gittiği gibi geri geliyo..ingilizcesi sıfır gelen sıfır dönüyo Bi tıp cı arkdaş vardı ingilizce için gelmiş..Ya tıbbi terimlerle yada müh. terimleriyle ne alakası var günlük konusmaların.. ingilizceniz temel olarak yoksa orda üstüne koymanız imkansız.Aancak basit kelimeler öğrenirsiniz.Anlamadıgınız içinde kulağınız gelişmez zaten.Özel okul okuyan arkadaşların çoğunun ingilizceleri am is are seviyesinde anca vardı..En fazla mühendislik öğrencilerini gördüm etrafımda ama ingilizceleri 0 gelip öle geri döndüler.Yine aynı şekilde paraları bitince aileden binlerce dolar isteyen birsürü adam gördüm.tÜRK KızlarI konusunda hayal kırıklıgına ugradım.Çünkü nerde bi tc kız kalabalıgı olsa orda mulaka bir gerginlik ve problem yasandıgına sahit oldum.Erkekler konusunda ise gidenlerde genelde şu vardı.Türkiyedeki kişiliğini tc bırakıp usa de hiçbir kaba koyamayacağın ne olduklarını çözemediğim adamlara dönüştüklerini gördüm...Bağzı ortamlarda öle muhabbetler döndüki inanamazsınız..Şok ediciydi.(çünkü biliyorum ki tc o adam öle değil)

Tavsiyem kişiliğiniz neyse o olun ...usa liler rahat diye rahat olma çabalarına girip kendinizi kaybetmeyin..İnilizce konusunda mutlaka çalışın temel yapın öle gidin...Her türlü zorluk karşısında anneye babaya msj atıp yardım beklemeyin ayakta kalın sorunlarra çözüm üretin.Arkadaşlarınızla illede cinsellik yaşamak için arkadaşlık kurmayın çünkü ilerde görüşebileceğiniz arkadaşlarınız olsun..Sevgili mutlaka yapın ama türkiyede bi sevgiline nasıl saygı duuyosan onlarada aynı saygıyı gösterin hepsini fa..şe olarak görmeyin çünkü onlarda duyguları olan insanlar.Türklerle erkek kız farketmez hiç takılmayın görürseniz yolunuzu değiştirin yabancıların oldugu otellerde oda tutun çünkü wat sonunda ne demek istediğimi anlıcaksınız..Ben harika vakit geçirdim harika anılarım var ve inanılmaz verimli geçti...Sorusu olan özeden yazarsa cvplarım..face adresimide verebilirim.

Bunlar benim gördüklerim tabiyki olumsuz değil bu kadar.Olumlu taraflarını yaşadıklarımı yazsam buraya sıgdıramam.
    Konu inek tarafından (10-02-2013 Saat 08:15 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ingilizce konusunda bu sene oldukca katilar zaten. O sekilde ogrenciler artik gitmeyecek zaten. Bir de tc nedir? yazindn bircok yerde gordum ama manasini bir turlu cikartamadim.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Smile

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ingilizce konusunda bu sene oldukca katilar zaten. O sekilde ogrenciler artik gitmeyecek zaten. Bir de tc nedir? yazindn bircok yerde gordum ama manasini bir turlu cikartamadim.
    türkiye cumhuriyetinde demek istiyorum.pardon biraz kapalı olmus

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

o kadar da katı değiller dorumda 8 inde vize görşmesine girdim diye bir yazı var aynen önceki senelerde ki gibiymiş inglizce zorluk derken sanırım gno 2 nin üzerinde çalıştığı işi şehri bilen kendini ifade eden ve sordukları sorulara kısa ceavaplar verebilenler yine alacaktır vizeyi bence zor deyipte insanları strese sokamayalım o an ki vize memurunun psikolojisine de bağlı .

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Zaten olmayan bi ingilizceye sahip birinin ne eklemesini bekleyebilirsiniz ki sanki amerikadan iner inmez adamın ağzı açılacak ingilizce konuşmaya başlıyacak ; yok öyle bi muhabbet sen burda ne biliyorsan ordan düzgünün görüp yada doğrusu bulup onu kullanıcaksın ; hiç bi bilgin yoksa zaten program verimli geçmez çıldırırsın kafayı yersin nerden geldim dersin ... O yüzden kesinlikle oraya giden birinin verim alması için türkiyede belli bir yol almış olması lazım ..

Ha bide şu var herkez işde ingilizce öğrenceğini sanıyor ... İşte sunu al bunu ver bunu getir olur disiplinli insanlar onlar oturup muhabbet ettirmezler ( çevresine göre değişir taby ama ) .. işten çok dışarda kurduğun arkadaş çevresi ve dışarda geçirdiğin vakit sana + şeyler kazandırır o yüzden para kazanıcam diye dağ başına gitmenin anlamı yok .. çok çalışıp yorulup gelipte uyumanında anlamı da yok ... O yüzden çok araştırıp en verimli nasıl geçirilebilir bunları öğrenmek gerekiyor ... Kimsenin yanında ailesi yok bi problem olduğu zaman girişken olup problemlerimizi kendimiz çözmemiz gerekiyor

Biras uzun oldu ama kusura bakmayın durum böyle hayat işte
    What an experience .!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Aynen öyle

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Konuyu açan arkadaşın yazdıklarının büyük kısmına katılıyorum. Özellikle Türklerle takılmayın kısmına. İnanın bizi rezil etmek için ellerinden ne gelirse yapanlar var. Erkeklerimiz ABD deki kızların hepsiyle takılıp her haltı yiyebileceklerini sanıyor. Hareketleri, insanlara tutumları son derece çirkin ve utanç verici. Kızlarımız da Türkiye'de giyemedikleri açıklıkta ne varsa ABD de açılıp saçılıyorlar. Kendilerini her yerde göstermeye çalışıyorlar ve çok kavgacı olabiliyorlar. Tabi bu her insan için geçerli değil, kız olsun erkek olsun çok düzgün arkadaşlarımız da yok değil.
    Ayrıca bizim insanımızda genel olarak ön yargı ve insanların hayatına karışma söz konusu. Amerikalılar da bunlardan asla hoşlanmıyor. Sonra insanlarımızda iş etiği denen bir şey yok. Her zaman işten kaytarma peşinde koşuluyor. Hele ki sigara içen arkadaşların sigara molaları bitmek bilmiyor !
    Bu kadar eleştirdim iyi bir yan yok mudur? Var tabiki, biz Türkler çok merhametli ve yardımseveriz. Zaten bizi biraz seviyorlarsa sebebi de bunlardır diye tahmin ediyorum.
    Son olarak ortamınızda yine Türkler varsa ve birlikte hareket ediyorsanız, en büyük sorun para sorunu olacaktır. Amerika'da nasıl bir ruh haline bürünülüyorsa, kimse kimseye bir çöp vermek istemiyor, herkes bencil davranıyor.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

İngilizce konusunda olması gereken ciddi manada intermediate-upper intermadiate altı alınmamalı.Hem öğrenciye yazık hem işverene.Sıfır ing bilen bi adama kimse dur şuna bişeyler öğreteyim diye uğraşmaz.Eğer biraz da olsa bişeyler biliyosan öğrenirsin.Öğrenmeninde sınırı yok zaten.İnsan ilişkileri değişkenlik gösterir.Türkiyede yok mu açık saçık giyinip dikkat çeken yada her gördüğü bayana çok güzel duygular besleyen(!).Tek farkı aileden baya bi uzakta olmak.Ha deyince ulaşamıyor olmak(Saat farkı vs.).Dert sıkıntı yaşanmadan wat ruhu olmuyor.Orda bi problem yaşayacaksın ki sonra onu kendi başına çözesin.Birde herkesin wat anlayışı başka oluyor.Sadece para kazanmaya giden var,çalışmadan ailesinden para alıp gezen tozan var,Türkiyede yaşayamadığı şeyleri arayan var..Bu özel sebeplerle gelenlere denk gelirseniz sıkıntı ordan çıkıyor.Gidip görüp tecrübe edilecek şeyler..

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi açımdan çok fazla yol katettim ama gördüğüm kadarıyla gidenlerin yüzde %90 'ı gittiği gibi geri geliyo..ingilizcesi sıfır gelen sıfır dönüyo Bi tıp cı arkdaş vardı ingilizce için gelmiş..Ya tıbbi terimlerle yada müh. terimleriyle ne alakası var günlük konusmaların.. ingilizceniz temel olarak yoksa orda üstüne koymanız imkansız.Aancak basit kelimeler öğrenirsiniz.Anlamadıgınız içinde kulağınız gelişmez zaten.Özel okul okuyan arkadaşların çoğunun ingilizceleri am is are seviyesinde anca vardı..En fazla mühendislik öğrencilerini gördüm etrafımda ama ingilizceleri 0 gelip öle geri döndüler.Yine aynı şekilde paraları bitince aileden binlerce dolar isteyen birsürü adam gördüm.tÜRK KızlarI konusunda hayal kırıklıgına ugradım.Çünkü nerde bi tc kız kalabalıgı olsa orda mulaka bir gerginlik ve problem yasandıgına sahit oldum.Erkekler konusunda ise gidenlerde genelde şu vardı.Türkiyedeki kişiliğini tc bırakıp usa de hiçbir kaba koyamayacağın ne olduklarını çözemediğim adamlara dönüştüklerini gördüm...Bağzı ortamlarda öle muhabbetler döndüki inanamazsınız..Şok ediciydi.(çünkü biliyorum ki tc o adam öle değil)

Tavsiyem kişiliğiniz neyse o olun ...usa liler rahat diye rahat olma çabalarına girip kendinizi kaybetmeyin..İnilizce konusunda mutlaka çalışın temel yapın öle gidin...Her türlü zorluk karşısında anneye babaya msj atıp yardım beklemeyin ayakta kalın sorunlarra çözüm üretin.Arkadaşlarınızla illede cinsellik yaşamak için arkadaşlık kurmayın çünkü ilerde görüşebileceğiniz arkadaşlarınız olsun..Sevgili mutlaka yapın ama türkiyede bi sevgiline nasıl saygı duuyosan onlarada aynı saygıyı gösterin hepsini fa..şe olarak görmeyin çünkü onlarda duyguları olan insanlar.Türklerle erkek kız farketmez hiç takılmayın görürseniz yolunuzu değiştirin yabancıların oldugu otellerde oda tutun çünkü wat sonunda ne demek istediğimi anlıcaksınız..Ben harika vakit geçirdim harika anılarım var ve inanılmaz verimli geçti...Sorusu olan özeden yazarsa cvplarım..face adresimide verebilirim.

Bunlar benim gördüklerim tabiyki olumsuz değil bu kadar.Olumlu taraflarını yaşadıklarımı yazsam buraya sıgdıramam.
    Kesinlikle arkaadaşa katılmıyorum. Giden kişi saf salak olsa dahi gelişeceği kesin. Yahu 3 ay çok uzun süre. eskiden alamancılar bile sıfır gidip belli bir altyapıyla dönüyorlardı.

Bence sfır etkisi var demek haksızlık olur

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı forzasumeyye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle arkaadaşa katılmıyorum. Giden kişi saf salak olsa dahi gelişeceği kesin. Yahu 3 ay çok uzun süre. eskiden alamancılar bile sıfır gidip belli bir altyapıyla dönüyorlardı.

Bence sfır etkisi var demek haksızlık olur

Ama o giden "alamancılar" 2.5 3 ay değil bir sene kalıyorlardı ve gittikleri yerlerde yardım alabilecekleri akrabaları vs oluyordu.
    Without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

açık yüreklilikle söyleyeyim ben ciddi anlamda sıfır ingiliczeyle gittim, "I need " demeyi ve ne anlama geldiğini yanımda ingilizce konuşanlardan anladım o derece evet şuna katılıyorum ingilizcesi kötü olan gitmezse daha iyi çünkü evet birçok sorun yaşanıyor,insanı yıpratıyor.. ama eğer çok sosyal birisiyseniz, biri size birşeyin doğrsunu söyleyeceği zaman gurur yapmayacaksanız amerikada kesinlikle öğrenirsiniz. eğer ki kendiniz de kelime ezberlerseniz orada aynı zamanda, gerçekten sosyal dil okulu haline getirebilirsiniz. tabi yine de polis, hastane, iş veren faktörlerini hesaba katın.. bunları bilmeden gitmeyin..

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Herkezin gidişi amaçları kişiliği çok farklı olduğu için zaten her kişiden aynı durum beklenemez..Ben orta seviye altı ingilizceyle gitmiştim ve orda çöpçü de dahil herkezle muhabbet etmeye çalışıp sorular sorar polis memuruna dahil siz bu cümleyi nasıl söylüyorsunuz derdim...Sosyal olup kendine güven ve yaptıklarından haz alma meselesi...Ve 2 sene Amerika'ya gitmemin sonucunda da şuan igilizcemin advance olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim...
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Arkadaşlar ben daha önce WAT programına gitmedim ama Erasmus öğrencisiydim ve ''to be'' yi bile oradayken ögrendim illa ki insan yıpranacak ki ben hayatımın en yogun ders temposu olan yılını geçirdim ama suan Wat mülakatını geçip işimi aldım ama olay nerede kopacak onu söylemek istiyorum daha önceki tecrübelerden orada ki ingilizce pratik yapacagınız insanlarla muhabbet için illaki samimi olacaksınız ama benim cevremdeki bazı arkadaşlar bunu abartıp o kişiye sadece pratik yapmak için konuştuklarını belli edip kısa sürede dışlandılar illa pratik yapacaksınız ama kız erkek farketmez biriyle arkadaşlık temelli bir muhabbette bulunun ve Türkiye'ye döndüğünüz zaman facebook tan yazışmalardan yaptıgınız seyin doğruluğunu göreceksiniz herkese bol şans.)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

arkadaşlar çoğu önemli konuya değinmişler ancak katıldığım ve ekleme yapmak istediğim konu şu ki, hakkaten türklerle çok takılmamaya bakın arkadaşlar türk öğrenci yogunlugunun daha az olduğu yerleri seçmeye bakın iç eyaletler gibi.. Ciddi anlamda sizi rezil edebiliyorlar.. Tabi sizin amacınız da onlarla aynı amacı taşıyorsa bilemem ama, 4 Temmuz kutlamalarında bile az rezil olmadık çevreye 1-2 arkadaş yüzünden ki onlarla muhabbeti de kestik hemen.. Biz OKOBOJI diye biyerdeydik IOWA'NIN bi kasabası köyü artık ne derseniz.. Ama herşey burda hayal ettiğimiz gibiydi, türk sayısı çok çok azdı.. İşimiz rahattı insanlar inanılmaz iyiydi, çok büyük biryer olmamasının da avantajlarını gördük.. ne zaman gas station a yada bi bara gitsek herkes tanıyordu her gece karaoke yapmaya gittiğimiz barda herzamankinden diyicek kıvama gelmiştik insanlar ismimizi öğrenmişti yolda yürürken sanki oranın yerlisi gibiydik insanlar evimize geliyorlardı mmuhabbet etmek için cookies ler getiriyodu yaşlı komşumuz her gün geceleri evimizin bahçesinde barbekü partileri yapıyorduk 30-40 kişilik her yaştan amerikalı misafirlerimizle .. Ben 12 yıllık arkadaşımla oraya gittim ve herşey hayal ettiğimiz gibi oldu burada anlattıklarım dışında daha o kadar güzel şeyler yaşadık ki bitiremem anlatmakla hakkaten umarım sizin de öyle olur, ama tabi bu oraya gitme amacınızla inanın ki birebir örtüşecektir

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)