Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kontratlı telefon alma işlemleri.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Standart Kontratlı telefon alma işlemleri.

Selamun Aleykum.

Beyler benim 1yıllık vizem var fakat 2 yıl kontratlı telefon almak istiyorum verirlermi?
    diger bir durum şöyle ben burada stajdan sonra üniversiteye baslayacagım onun için 2 yıldan uzun süre kalacagım İnşallah , bu durumu anlatsam verirlermi?
    sanırım zaten oradaki çalışan kişinin durumuna baglı birşeymiş.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Vize tarafindan emin degilim ancak, ben mesela illinois'de ehliyet almistim vizem 2011 de bitiyorken bana 2015'e kadar gecerli ehliyet verdiler, ondan sonra heryerde o ehliyetle islem yaptiriyordum. Boyle bir imkaniniz olursa vize problem olmayacaktir diye dusunuyorum.
    Diger bir konu, credit score.
    Bu sizin credit score'unuz ile de ilgili bir durum.

At&t credit score'unuzu yeterli gormeyip kontrat yapmayabilir.
    Sprint daha kolay yapiyor diye duydum kontrati, olur da yaptirirsaniz sprintte ve vize alamazsaniz early termination yapmaniz gerekir. Bunun da bir cezai ucreti var, ne kadar bilmiyorum ancak, siz dondukten sonra fatura gelmeye devam etmesin vs. diye bu early termination'i yapmak gerekiyor. Eger yapmaz da cikar trye gelir kalan faturalari da odemezseniz bu sizin kredi gecmisinize yazilip, credit score'unuzu kotu etkileyecektir.
    Early termination'i odemezseniz ne olur diye akliniza takiliyorsa da, oyle birsey olamaz cunku cezai odemeyi yapmadan kontrati iptal etmeyeceklerdir.

Son bir ekleme: Modeline bagli olarak, Sprint'ten alacaginiz telefonu da Turkiye'de kullanamayabilirsiniz.
    Istediginiz bir telefonu alip, kullanip vizeniz cikmazsa craigslistte falan satabilirsiniz. Alan kisi oder, ancak ilerde basinizin agrimamasi icin (faturalar odenmezse vs.) bir devir islemi yapip hatti sizin isminizden sattiginiz kisinin ustune gecirmeniz mumkun mu, bunu da en iyi operator bilir.
    Ama boyle bir yol olmasa dahi, guvenilir; faturalari odeyeceginden emin oldugunuz birini bulup sattiginizda bu da bir yol olarak degerlendirilebilir.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

chicago disinda heryer sadece vize suresince ehliyet veriyor , chicaago da 2015 e kadar veriyor zaten cunku biliyorsundur 2015 de ehliyetler yenilenecek ve ozellikle kacak kalanlar icin 2015 yili cok kritik..Cunku yeni bir kimlik cikarma sanslari olmayacak. 1 yilliz vizeyle kontratli telefon veriyorlar cunku bizzat biz t mobile ile konusup anlasmistik bir telefon icin ve 2 yillik kontratla telefon vermeyi kabul etmislerdi.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    chicago disinda heryer sadece vize suresince ehliyet veriyor , chicaago da 2015 e kadar veriyor zaten cunku biliyorsundur 2015 de ehliyetler yenilenecek ve ozellikle kacak kalanlar icin 2015 yili cok kritik..Cunku yeni bir kimlik cikarma sanslari olmayacak. 1 yilliz vizeyle kontratli telefon veriyorlar cunku bizzat biz t mobile ile konusup anlasmistik bir telefon icin ve 2 yillik kontratla telefon vermeyi kabul etmislerdi.
    chicago yazildigi icin yaziyorum, ben springfield'dan almistim.

Ayrica orada bir greencard'li arkadasim guneyde bir eyaleti soyleyerek cok uzun sureli ehliyet veriyorlar demisti, ucuk bir rakamdi artik 30 sene mi dedi 50 senemi hatirlamiyorum, ordan alan yasadi falan diyordu.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

zaten sen de biliyorsun, bu kurallar sehir olarak degil eyalet olarak olur. chicago yu ornek olarak soyledim cunku illinois de ehliyet almak isteyenler genelde chicagoya gidiyor diye oyle soyledim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

social cardımı bekliyorum muhtemelen bu hafta sonu gidecegim daha 1 yıllık vizem var İnşallah verirler . ve sanırım social ve pasaport yeter almak için.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart tekrar isim soruturması

gecen sene isim soruşturmasından dolayı gidemedim 2 hafta içinde tekrar vizeye gitcem tekrar kalırmıyım acaba bu durumu yasayanlar varmı

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı kaya0133 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecen sene isim soruşturmasından dolayı gidemedim 2 hafta içinde tekrar vizeye gitcem tekrar kalırmıyım acaba bu durumu yasayanlar varmı
    Vizen basıldı mı geçen yaz?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kalsan da gorusme sonunda sen belırt gecen sene de yasadıgını bu sene de sorusturma olur ancak daha hızlı sonuclanır zaten subat basında gırıyosun gorusmeye yaza kadar her turlu hallederler merak etme.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

beyler yarın telefon alacagım. birde hazır kart almak istiyorum kontorlu gibi (türkiyedeki avea turkcell gibi) sizce en iyi hat operatörü hangisi birde buradaki telefon hat olayı çok karısıkmıs bilgilendirme mesajı geliyor senin kontorun gidiyormus, kontor yükleme olayları nasıl falan filan zaten bunları bilenler bilir de bu sorunu nasıl halledebilirim.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sakin burdaki gibi kontorlu alma. aylik sinirsiz paketler var onlari kullan. Tmobile in en uygunuydu. Sinirsiz kullanmazsan eger , arandiginda sana mesaj geldiginde de gider kontorun ki sinirsizdan cok daha fazla odersin. Ya da cricket kullanabilirsin ama onlar sim cardsiz hizmet veriyor kendilerinin ayri telefon modelleri var. Sinirsizdan sasma sakin.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Ben net10 uzantısı olan tracfone dan almıştım ama o amerika içi görüşmeler içindi Türkiye için nonoh kullanıyodum.En ucuz kontorlu telefon o.Walmarttan almıştım zaten.Ama internetli filan istiyosan en iyi şirket kesinlikle at&t.Senin önceliğin sadece Türkiyeyi aramaksa at&t pahalı kaçar.International'ı en uygun şirket net10 ve tracfone.Amerika içinse Verizone ve At&t..Tabi bunlar uzun süreli kalmalar için.Kısa süreli kalmalar için kontorluler iş görüyor.Verizone telefondan ev telefonuna hatta Tv bağlantısına kadar kampanya yapıyor.aylık 75 dolara internet+tv+ev telefonu+cep telefonu kampanyası vardı bi ara.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Selamun Aleykum.

bugun sim card aldım mesajınızı yeni gördüm :/
    T-Mobile'den aldım aylık 30 dolar 1500 dk ve sms ve 30 MB internet bunlar bitince stop ediyor yani sınırı geçmiyor. bitince gidip tekrardan yükletiyorsun. Türkiye için artık çok daha iyi imkanlar var 3 dolara skype kontoru al 1 ay Türkiye'yi ara

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı yildirim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamun Aleykum.

bugun sim card aldım mesajınızı yeni gördüm :/
    T-Mobile'den aldım aylık 30 dolar 1500 dk ve sms ve 30 MB internet bunlar bitince stop ediyor yani sınırı geçmiyor. bitince gidip tekrardan yükletiyorsun. Türkiye için artık çok daha iyi imkanlar var 3 dolara skype kontoru al 1 ay Türkiye'yi ara
    Hayırlı olsun hocam,eğer Türkiyede arayacağın numara sabit hat ise nonoh programını öneriyorum.Ben 10 euro yüklemiştim baya bi idare etti.Telefona bilgisayara filanda yükleyebiliyosun iki nonoh arası int üzeri arama ücretsiz zaten hangi cihazda olursa olsun.ben iphone uma kurmuştum mobile voip uygulamasını ordan erişebiliyordum nonoh hesabıma direk,wifi iyi olan bi yerden Türkiyedeki ev telefonunu bedava arıyordum.Otelde çalıştığımız için haliyle internet oluyodu her odada katta yemekhanede,hiç sıkıntı yaşamadım Türkiye ile haberleşirken.buda linki bi bak istersen NoNoh | Free international calls worldwide!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

t mobile sinirsizi vardi 35-40 dolara aylik bence ona gec.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)