Arkadaslar merhaba,
Pasaport kaydi yapilacak telefonun ulkeye giris yapmis olmasi gerekiyor mu? An itibariyle yurt disinda olan bir telefona kayit yaptirsak, birkac hafta sonra Turkiye'ye getirsek sorun olur mu?
Arkadaslar merhaba,
Pasaport kaydi yapilacak telefonun ulkeye giris yapmis olmasi gerekiyor mu? An itibariyle yurt disinda olan bir telefona kayit yaptirsak, birkac hafta sonra Turkiye'ye getirsek sorun olur mu?
kayit yapilirken imei numarasini aliyorlar ama bir gsm operatorunun merkezine bir sor sadece imei numarasini vererek pasaportla kaydettirebilir miyiz diye. yapilabilir diye dusunuyorum. ama onlarin kabul etmeleri gerekir.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Hocam telefonun yanında olmasına gerek yok kayıt yapılırken.Ben bu yıl abime yaptım ve telefon hep abimin yanındaydı.IMEI numarasını ya *#06# yaparak öğren yada kutu üstünden, operatorden bakma.Vergi ücretini yatır.Kayıt işleminide e-Devlet üzerinden kendinde yapabilirsin..Ancak herhangi bi şubeye gidip 25-50 TL arası kayıt ücreti vererek te yaptırabilirsin.Sadece pasaport sahibinin imzası lazım kayıt esnasında o kadar.Telefonla alaklı bi durum yok..Yani kutusu açılmamış ürününde kaydını yaptırabilirsin..
Çok teşekkürler. Telefonun fiziksel olarak yanımızda olması gerekmediğini biliyordum. Yani bir kontrol mekanizması mevcut değil.
Asıl beni düşündüren konu, Telekomünikasyon Kurumu tarafından bir kontrolün olup olmadığıydı. Yani telefonun ülkeye giriş yapıp, açılıp, Türk bir operatöre bir kere sinyal gönderip göndermediğine bakılıyor mu?
Ama sen yaptıysan sorun yok.Bu iyi oldu.
Hocam benim dediğim telefon Türkiyedeydi ama ben kayıt işlemlerini yaptırıken abim kullanıyordu telefonu..Sen yine IMEI numarasıyla vergi harcını yatır zaten telefon geldikten sonra pasaporta kaydını yaptırırsın.Bide merak ettim telefon gelmeden önce mi yaptırman lazım illa yoksa geldikten sonra yapsan olur mu?Riske atmak istemiyosan 4440532 yi ara Turkcell i sor yada diğer operatörleri ,telefon gelmeden kayıt ettirebiliyomuyuz diye..
pasaport'un giris cikis yapmasi gerekiyor, turkiyeye girdiginden itibaren 1 ay gecmesi gerekiyor, ben iki telefon almistim, simdi hacilarin gelmesini bekliyoruz, gelince birisinin pasaportuna kaydettircez, giris cikis sarti olmasaydi simdiye yaptirmistim kaydi.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks