Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İlk defa gidecegim neyi nasıl yapacagım.?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Standart İlk defa gidecegim neyi nasıl yapacagım.?

SelamunAleyküm.

Beyler 1 yıllıgına stajer olarak virginia beach-norfolk a gidecegim. fakat ilk defa gurbete gidecegim için biraz tedirginim ve ilk gittigim zamanlar nasıl sıkıntılar çekebilirim bunlara karsı önerileriniz nelerdir. iş görüşmesini geçtim bugunlerde vize görüşmesine girecegim. ve oraya gittigimde sonucta haftada 40 saatlik bir iş çok az extra iş bulup daha fazla para biriktirmek istiyorum ve pek iyi olmayan ingilizce ile nasıl ve ne tür işler bulabilirim?. ve bi yemek şirketinde calısacagım bu gibi şirkette çalışanlar ne gibi sıkıntılar çekiyorlar? Zaten aşçılık okulu mezunuyum. yani aşçıyım

Selametle.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

aanlasilan internship le gideceksin. eger isveren konaklama saglamiyorsa kendine ev bulacaaksin. mutlaka ve mutlaka araba alacaksin, en kisa zamnda hallet.internship de ikinci bir is yasal degil eger ikinci bir is bulursan kesinlikle isyerindekiler bilmesin ve isinde kacak calisacaksin. ingilizcen iyi degilse eger komilik , bulasikcilik gibi isle bulabilirsin restaurntlarda. ordaki yasamda sorun yasamazsin . simdiden bol sans.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

evet internship ile gidecegim fakat danısman j-1 vizesi olacagını söyledi ve j-1 vizeside forumda arastırdıgım kadarıyla heryerde calısılınabiliyormus. işveren konaklamayı saglıyor 100 dolar depozito 300 dolarda aylık. henuz 18 yasındayım ve ehliyetim yok minumum masraf etmeliyim. araba için ayrı masraf benzini ehliyeti derken birsürü para gider.araba neden mutlak olmalı?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

İlk gittiğinde olmasada 1000 dolara ucuz yollu ama kaliteli araba bulursun.Araba çok şart değil tabi ama olursa çok işini görür.Arabanı kullanarak ikinci bi iş yapabilirsin pizza dağıtıcılığı yaparsın nakit para alırsın..J1 vizesi ancak seninki internship olduğundan ikinci bi işte çalışmak yasak(yasal olarak)..Work and travel ile giden J1 vizeli olanlar için kısıtlama yok.Orda yapacağın ilk şey ehliyet almak olsun.Hem kimlik yerinede geçer pasaport taşıma sıkıntısından kurtulursun.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

ehliyet alımı zormu ve kaça mal oluyor?. bu internship j-1 vizesi ile extra bir işte mutlaka çalışmak istiyorum ve hangi konulara dikkat etmeliyim bu konularda?. ayrıca arabayı türkiyeye dönerken satması kolay olur mu? ki araba ile pizza dagıtıcılıgı yaparsın demişsin bu benzin yakacak bunu pizzacımı karsılayacak ki . Hayırlısıyla 1 aya gidecegim ve ne kadar boş durursam o kadar çok param gidecegini biliyorum onun için bir kaç işe birden sarılmak istiyorum.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Forumdaki en iyi isleri bul ve liste yap. Sonra o listeye gore sirketler gorus. Gerisi gelir. Onemli olan buradaki firmadan cok ABD'deki isin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Senin ikinci bi işte çalışman yasal olarak mümkün değil.Sana tavsiyem bütün forumu oku senin için çok faydalı bilgiler var.araba alıp satımı ehliyet alımı gibi konularda bilgi edinebilirsin..Ben sadece bi iş örneği verdim pizza dağıtımı konusunda.Benzin sana ait olur ancak orda galonu 4 dolar civarı o yüzden sıkıntı olmaz merak etme..Burda 1 ayda harcadığın parayı orda 1 haftada kazanırsın merak etme.Zaten orda 1 yıl çalışacaksın bu kadar uzun bi süre 2 işte çalışmak yorar insanı.Oraya gidince bi ortamına alış bi kendi işine alış,etraftan tanıdıklarından da yardım alırsın.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kardesim internshiple gidiyorsun en az 5000 dolar masrafin vardir. ordaki benzin parasini mi dusunyosun ayrica sunu diyeyim sana orda toplu tasima diye bisey yok. ot gibi hayatin olur. eger annen kadir gecesi dogurmussa seni belki konaklaman isyerine cok yakin olur ve ikinci is olark bulacagin kacak is konaklamana ve isine yakin olur. yoksa arabasiz ikinci is de cok cok zor. git ehliyetini al sonra da ucuz bir araba bul ve al. baska turlu yasayamazsin amerikad 1 yil bu..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

peki çok sağolun. ve oraya illaki götürmem gerekenler nelerdir?. ve kıyafet konusunda orasımı ucuz burasımı. nereden almalıyım?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Eğer alışveriş yapacağın yer uzak olursa sıkıntı yaşarsın.Sen burdan bi kaç parça götür.Biraz para kazanınca ordan alışveriş yaparsın zaten.Şu konuyada bi bak istersen..

http://www.turkishwat.net/bagaj-bilg...goturulur.html

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)