Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: travel yapmama izin verilmiyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Unhappy travel yapmama izin verilmiyor

merhabalar,
    benim travel ve işi kontrattan erken bırakmayla ilgili büyük bir sorunum var. her katılımcı gibi ben de iş döneminden sonra gezi planları yapıyorum, uçak biletim 14 eylülde ve iş sözleşmemdeki bitiş tarihi de 14 eylül de. buraya ilk geldiğimde işverenim sözleşmeye sadık kalmam gerektiğini daha önce ayrılamayacağımı söylemişti ben de türkiye'deki şirketimi aradım ve 'sorun yok her sene yapıyoruz bu şekilde merak etme sen bir tarih söyle adama uygun şekilde' demişlerdi ben de ona göre hareket etim. ancak şimdi ağustosa gelmemizle konuyu yeniden gündeme getirdim ve bu sefer sponsor şirketle görüştüm, bana işten erken ayrılamayacağımı ayrılırsam vizemin iptal edileceğini söylediler. benden son güne kadar çalışmamı bekliyorlar bir nevi kölelik gibi anlayacağınız.
    öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum gerçekten sıkıntılı bir durumdayım.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı beta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar,
    benim travel ve işi kontrattan erken bırakmayla ilgili büyük bir sorunum var. her katılımcı gibi ben de iş döneminden sonra gezi planları yapıyorum, uçak biletim 14 eylülde ve iş sözleşmemdeki bitiş tarihi de 14 eylül de. buraya ilk geldiğimde işverenim sözleşmeye sadık kalmam gerektiğini daha önce ayrılamayacağımı söylemişti ben de türkiye'deki şirketimi aradım ve 'sorun yok her sene yapıyoruz bu şekilde merak etme sen bir tarih söyle adama uygun şekilde' demişlerdi ben de ona göre hareket etim. ancak şimdi ağustosa gelmemizle konuyu yeniden gündeme getirdim ve bu sefer sponsor şirketle görüştüm, bana işten erken ayrılamayacağımı ayrılırsam vizemin iptal edileceğini söylediler. benden son güne kadar çalışmamı bekliyorlar bir nevi kölelik gibi anlayacağınız.
    öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum gerçekten sıkıntılı bir durumdayım.
    genelde sozlesmeler cift tarafli fes etme hakki icerir. bu yasalarin gerektirdigi birseydir, ayrica vize iptal etmeleri durumunda yaklasik 1 ay kadar sanirim 23 gun amerikada kalabiliyorsun, yani is sozlesmenin bitiminden 1 hafta once ciksan ve onlar iptal etse vizeni, hic bir sorun yasamazsin. boyle haklarinin oldugunu isverenine son 2 hafta soyle, istemese bile yapacagi birsey olmayacaktir, hala tehdit ederse cik istedigin zaman, ama simdi tansiyonu yukseltme daha zaman var, sakin ol bekle.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

hocam direk sponsorla görüşerek biraz yanlış yapmışın işverenle konuş mantıklı sebebler sun işte sınavlarım felan var 1 hafta gezip gitmem gerekiyor falen filan bişeyler soyle
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam direk sponsorla görüşerek biraz yanlış yapmışın işverenle konuş mantıklı sebebler sun işte sınavlarım felan var 1 hafta gezip gitmem gerekiyor falen filan bişeyler soyle
    işveren makul bir adam değil inan. onunla konuşmam yapabileceğim en kötü seçim olurdu. adam başından hayır diyerek başladı zaten. sen benim işçimsin para ödüyorum çalışacaksın kafasında bir adam kendi ağzıyla söyledi tarvel yada herhangi bir şey beni ilgilendirmiyor ben sözleşmeye bakarım diye. o yüzden sponsorla ve şirketle görüşme gereği duydum

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ilgin için teşekkür ederim öncelikle.
    böyle bir durumda işi bırakırsam vizemi iptal etme hakları var yani?
    ben de son hafta tekrar konuşmayı düşünüyorum dediğin gibi şimdiden gerilirsek çalışma saatlerimle oynar diye korkuyorum açıkçası ya da başka sorunlar çıkabilir.
    sponsorun beni desteklemesi gerekmez mi sonuçta adı üstünde bu program work and travel yani ben başından beri gezi hakkına sahibim ve türkiye'deki ajansımla bunu defalarca konuştuk hakkımı arayabileceğim başka bir yol var mıdır?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

dostum 1 hafta ileriye atabilirsen uçağını çok iyi olur. anlattıklarına göre anlaşabileceğin bi adam değil. ayrıca sponsor kendine işine bakıyor senın 1 hafta erken çıkmanla ilgilenmez tam tersi sözleşme olduğu için iş vereni destekler. vize iptali işlemlerin başlamasın boşu boşuna hani 1 hafta önce çıksan iş verenın işlemleri başlatsa bile zaten 1 haftan olacağı için sıkıntı olmaz ama tekrar ülkeye girmek istersen sıkıntı yaşayabilirsin

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Sakin kendini isten kovdurtma hocam. Turklerin adi cikmasin senden sonra oraya gelecek cok insan olacak.

Adam gibi bir sebep bul ornegin ders kaydi, yakinim evleniyor vs gibisinden.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bende break'a katılıyorum. çıkın gidin boşverin işvereni ve sponsoru diyenlere lütfen kulak asmayın. böyle sorun yaşarsınız siz geri döner bir sorun yaşamazsınız ama işveren ve sponsor bir daha türk kabul etmezse bunun vebali bu işlerini bırakıp kaçanların hepsinedir haberiniz olsun.
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlık kitabını yazan kişi...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı yucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende break'a katılıyorum. çıkın gidin boşverin işvereni ve sponsoru diyenlere lütfen kulak asmayın. böyle sorun yaşarsınız siz geri döner bir sorun yaşamazsınız ama işveren ve sponsor bir daha türk kabul etmezse bunun vebali bu işlerini bırakıp kaçanların hepsinedir haberiniz olsun.
    ben daha sonra gelenlerı umursayanını gormedım bizlerden başka. neler var neler. Doğru dıyolar kardeşim erteleyebiliyorsan ucak bıletını 1 hafta ertele okulun falan acılıyosa bısey olmaz gıtmezsın bı kac hafta

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı oguzerdem1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben daha sonra gelenlerı umursayanını gormedım bizlerden başka. neler var neler. Doğru dıyolar kardeşim erteleyebiliyorsan ucak bıletını 1 hafta ertele okulun falan acılıyosa bısey olmaz gıtmezsın bı kac hafta
    bu konuda çok dertliyiz zaten erteletme en iyi çözüm bence.
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlık kitabını yazan kişi...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bu sene herkes de böyle bir olay var. wat gide gide kötüleşiyor mu ne...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

bence wat dogru yola giriyor, artik her isteyen istedigi gibi amerikada yok ben istemiyorum bu isi diye ayrilamayacak.. sozlesmeyle calisan aliyor isverenler adamlar dusunyor tum sezon bu adam burda olacak diye ama bizimkiler ne yapiyor yok burayi sevmedim yok is agir yok ben daha guzel is buldum gibi bahanelerle isten ayriliyorlar ama sponsorlar gecmistekinden daha sertler bu sene bu da bence dogru bir hamle.. bundan sonra gidecek watcilar imzaladiklari is sozlesmelerini iyi okuyup kabul ettikleri sartta imzalasinlar ve imaladiklari sozlesmenin arkasinda dursunlar..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

En guzeli biletini 1-2 hafta sonrasina aldirman, kalma surende sorun olmaz, is bitim tarihinden sonra yaklasik 1 aya kadar kalablirisin. Eger bileti ertletmek icin ceza odeyeceksen zaten o parayi belki daha fazlasinida o surede kazanirsin. Bana kalirsa OFF gunlerinde yakin yerleri gez hic olmaz ise 1-2 gunluk olarak, 1 gun yetmez ise en azindan 2 gune kadar is verenin izin verir diye dusunuyorum bak ben kaldim dersen, sonra full cikartin travel a 1 hafta kadar. En mantiklisi bu kolay gelsin...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)