Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bumudur yani wat ???

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Standart Bumudur yani wat ???

Arkadaslar ben gelmeden oncede sonrada forumda baya okudum arastirdim ettim ama ya bu kadarda sansiz olamam heralde...
    Geleli tam 23 gun oldu ise geldikten tam 13 gun sonra baslayabildim.Gelcegim yeri biliodum yani cok buyuk bi yer olmadini o yuzden beklentim yoktu pek ama bu kadarda olamaz yani.Geldigimden beri sosyal hayat 0.iletisime gectigim kisi sayisi 10 u gecmez onlarda cok kisa konusmalar.Yani tamam herseyi gectim ama bilerek tek geldim zorlanirim ama daha kolay ogrenirim ingilzce diye ama oda yok;siveleri cok farkli zaten nufusun cogunlugu zenci laflari yuvarliyolar hep ,bi halt anlamiyorum.
    En kotusu ise calistigim is.Mcdonaldsdayim ve iki hftadir haftada sadece 32 saat verdiler simdide calisma saatimi dusurduler haftaya 14 saat yazmislar.yani anliyacaginiz karin tokluguna calisiyorum burda.Managerden daha fazla saat istedim veremem dedi;is saatimi duzenle ikinci is bulayim dedim yapamam dedi...
    Yani simdi gemileri yakip lanet olsun amerikasinada isinede diyip donesim geliyo ama onuda kendime yediremiyorum...
    Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum.Simdiden tesekkurler...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kardes ayni durumdan muzdarip epeuy insan var tek degislsin malesef

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı yenernuman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar ben gelmeden oncede sonrada forumda baya okudum arastirdim ettim ama ya bu kadarda sansiz olamam heralde...
    Geleli tam 23 gun oldu ise geldikten tam 13 gun sonra baslayabildim.Gelcegim yeri biliodum yani cok buyuk bi yer olmadini o yuzden beklentim yoktu pek ama bu kadarda olamaz yani.Geldigimden beri sosyal hayat 0.iletisime gectigim kisi sayisi 10 u gecmez onlarda cok kisa konusmalar.Yani tamam herseyi gectim ama bilerek tek geldim zorlanirim ama daha kolay ogrenirim ingilzce diye ama oda yok;siveleri cok farkli zaten nufusun cogunlugu zenci laflari yuvarliyolar hep ,bi halt anlamiyorum.
    En kotusu ise calistigim is.Mcdonaldsdayim ve iki hftadir haftada sadece 32 saat verdiler simdide calisma saatimi dusurduler haftaya 14 saat yazmislar.yani anliyacaginiz karin tokluguna calisiyorum burda.Managerden daha fazla saat istedim veremem dedi;is saatimi duzenle ikinci is bulayim dedim yapamam dedi...
    Yani simdi gemileri yakip lanet olsun amerikasinada isinede diyip donesim geliyo ama onuda kendime yediremiyorum...
    Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum.Simdiden tesekkurler...

öncelikle sana tavsiyem ne olursa olsun erken dönme.

sonra da işverenine sözleşmeni göster ve de ki en az şu kadar saat vermeniz lazım ben buraya bunun için geldim. iş veren önemsemezse de amerikada ki sponsoruna e-mail at. bizde parkta benim çalıştığım saat sayısı en az 40 olmayacak gibi olunca supervisor'um gel çalış sonra bana kızıyorlar dedi. ben de o ara çalışmak istemiyodum gezmek istiyodum paso. sonra dedim yok canım istemiyor. o da dedi o zaman area manager'ı çağırıcam ve o'na da söyle istemediğini senin ağzından duymazsa sorun yaşarız dedi ve geldi adama söyledim de öylelikle az çalışıyordum istediğim zamanlarda.

ama bütün bunlar olumsuzlukla sonuçlansa bile dönmek gibi bir fikrin olmasın erkenden. gerekirse çalış karın tokluğuna ama orada kal derim ben.

kolay gelsin.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı kayhan86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle sana tavsiyem ne olursa olsun erken dönme.

sonra da işverenine sözleşmeni göster ve de ki en az şu kadar saat vermeniz lazım ben buraya bunun için geldim. iş veren önemsemezse de amerikada ki sponsoruna e-mail at. bizde parkta benim çalıştığım saat sayısı en az 40 olmayacak gibi olunca supervisor'um gel çalış sonra bana kızıyorlar dedi. ben de o ara çalışmak istemiyodum gezmek istiyodum paso. sonra dedim yok canım istemiyor. o da dedi o zaman area manager'ı çağırıcam ve o'na da söyle istemediğini senin ağzından duymazsa sorun yaşarız dedi ve geldi adama söyledim de öylelikle az çalışıyordum istediğim zamanlarda.

ama bütün bunlar olumsuzlukla sonuçlansa bile dönmek gibi bir fikrin olmasın erkenden. gerekirse çalış karın tokluğuna ama orada kal derim ben.

kolay gelsin.
    abi tamam iyi diosunda karin tokluguna calistiktan sonra amerikalilarin usakligini yapmanin mantigi ne? yani kazandigim para ev kirasiyla yemegime gidicek;ne gezmek icin nede biseyler alabilmek icin para biriktremicem.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

abi tamam iyi diosunda karin tokluguna calistiktan sonra amerikalilarin usakligini yapmanin mantigi ne? yani kazandigim para ev kirasiyla yemegime gidicek;ne gezmek icin nede biseyler alabilmek icin para biriktremicem.
    Usaklik olarak dusunme Turkiyeye donunce ise girmeyeceksen orda karin toklugunada olsa calis bigun bi firsat cikar karsina hersey degisebilir.Eger sartlarin cok kotu degilse biraz daha sabret bence.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

yarın bir gün tr de iş görüşmesine gittiğinde bi amerikada 1 ay kaldım demek var. bir de 3-4 ay kaldım orada çalıştım zaman zaman zor günler geçirdim ama üstesinden geldim demek var. kaçıp tr ye gelmek erkenden en kolay yol.

Ben bunu yaptım ilk gittiğimde 1 ay kalıp geri döndüm ve sonra pişman oldum. ondan sonra da çok sorunlu geçirdiğim ve erken döndüğüm o wat'a ragmen dedim ki yine gidicem yine gidicem. ve 2 kere daha gittim.

şimdi diyorum ki şimdiki aklım olsaydı ilk gittiğimde de sonuna kadar kalırdım. ama en azından sonra 2 defa daha gittim de iyi oldu. burada iş görüşmesinde adam sordu amerikaya gitmişsin ne yaptın orda. cevap hazırdı evet 3 yaz oraya çalışmaya gittim. ama sadece ilk gittiğimle kalsaydım evet gittim ama 1 ay kalıp geri döndüm demek var birde.

yani biraz da geleceğe yönelik düşün derim ben.

erkenden buraya kaçıp gelmek en kolay yolmuş kurtuluşmuş sanki ama sonrasında pişmanlık.

karar seni tabii ki ister dön ister dönme. biz tecrubeli olarak bunları senle ve diğer arkadaşlarla paylaşıyoruz ki yaptıgımız hatalara düşmeyin siz bari diye.

saygılar..
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

erken döndüğünzde vize ile ilgili herhangi bi sıkıntı yaşamadınızmı bi olumsuzluk oluşturmadı mı dediklerinden başka merak ettiğimden soruorum

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı kayhan86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarın bir gün tr de iş görüşmesine gittiğinde bi amerikada 1 ay kaldım demek var. bir de 3-4 ay kaldım orada çalıştım zaman zaman zor günler geçirdim ama üstesinden geldim demek var. kaçıp tr ye gelmek erkenden en kolay yol.

Ben bunu yaptım ilk gittiğimde 1 ay kalıp geri döndüm ve sonra pişman oldum. ondan sonra da çok sorunlu geçirdiğim ve erken döndüğüm o wat'a ragmen dedim ki yine gidicem yine gidicem. ve 2 kere daha gittim.

şimdi diyorum ki şimdiki aklım olsaydı ilk gittiğimde de sonuna kadar kalırdım. ama en azından sonra 2 defa daha gittim de iyi oldu. burada iş görüşmesinde adam sordu amerikaya gitmişsin ne yaptın orda. cevap hazırdı evet 3 yaz oraya çalışmaya gittim. ama sadece ilk gittiğimle kalsaydım evet gittim ama 1 ay kalıp geri döndüm demek var birde.

yani biraz da geleceğe yönelik düşün derim ben.

erkenden buraya kaçıp gelmek en kolay yolmuş kurtuluşmuş sanki ama sonrasında pişmanlık.

karar seni tabii ki ister dön ister dönme. biz tecrubeli olarak bunları senle ve diğer arkadaşlarla paylaşıyoruz ki yaptıgımız hatalara düşmeyin siz bari diye.

saygılar..
    geri donus cok zor benim icin zaten.hem kendime yediremem boyle biseyi hemde cepteki para buna elvermez seve seve kalcam yani burda..ama iste bi cozum yolu bulmaliyim boyle 2 ay geciremem yani bana bi faydasi yok can sikintisindan baska.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Neredesin hangi mc donalds'tasın

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı Koala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neredesin hangi mc donalds'tasın
    louisiana lafeyette deyim

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bizde çalıştığımız yerde karın dokluğuna çalışıyo gibiyiz. haftalık en fazla 33 34 saat verıyolar buda kalacak yerle yeme içmeye anca yetıyo geleli daha 12 gun oldu ilk pay check aldık oda 30 dolar sadece tranıngden aldığımız para ıyıkı biraz fazla parayla gelmışim diğer paychecke kadar para yok çunku geleceklere tavsiyem gelırken 800 dolar fılan getirsinler zorluk çekmemeleri için
    Konu sd135 tarafından (01-07-2012 Saat 08:20 PM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Valla bu wat olayı biraz şans birazda insanın kendisinde bitiyor. Biz ilk gittiğimizde etrafa bakınıyorduk yaaa hiç sosyal hayat yok nasıl gelişcek bu ingilizce keşke antalyaya gitseydik daha çok ingilizce gelişir filan diye. Ama 15 gün sonra anladık ki hiçbi amerikalı gelipte ya siz türkiyeden o kadar yoldan gelmişsiniz bi tanışalım demiyor... Aktif olacaksınız arkadaşlar... Haa ingilizcene güvenmiyor musun? ya şimdi ben anlamıyorum bana gülerler filan mı düşünüyorsun... gülsünler yaa sen burda bi yabancı çarpık çurpuk türkçe konuştu mu gülmüyor musun yüzüne karşı o da sana gülümsemiyor mu? gülümse geç arkadaş sen ingilizce profesörü değilsin ki... Ana dilin türkçe sen onların dilini onlar gibi konuşmak için oraya gidiyorsun... Aktif olun gidin amerikalıların yanlarına muhabbete katılın... anlamıyor musunuz bir daha sorun.. gerekiyorsa ortada şaklaban olun... bu işler böyle yürüyor... hiçbi amerikalı size gelipte merhaba gel arkadaş olalım senin bi ingilizceni geliştirelim demiyor... Manager vermiyor mu saat? yalvarın... Gururunuzu türkiye de yaparsınız... ya ben hatırlıyorum sahile tek başıma gidip böyle grubun arasına dalıp ben yabancıyım bende burda oturayım dediğimi çok hatırlıyorum. he yeri geldi dayakta yedim ırkçılardan yabancıyım diye... parasızlıktan 5 gece havaalanında kaldım mı? Kaldım abi... mutlumuyum... mutluyum abi... 3 sene bitti WAT yapalı hala hergün o günleri anar dururum.... Şikayetçi olacağınıza şu anki durumumu nasıl düzgün duruma getiririm diye düşünün yoksa burada yok ben çok kötüyüm yok ben çok şansızım demeler hiçbi işe yaramıyor...

Türkçe yazım konusunda kusura bakmayın biraz içkiliyim =)
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı fubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bu wat olayı biraz şans birazda insanın kendisinde bitiyor. Biz ilk gittiğimizde etrafa bakınıyorduk yaaa hiç sosyal hayat yok nasıl gelişcek bu ingilizce keşke antalyaya gitseydik daha çok ingilizce gelişir filan diye. Ama 15 gün sonra anladık ki hiçbi amerikalı gelipte ya siz türkiyeden o kadar yoldan gelmişsiniz bi tanışalım demiyor... Aktif olacaksınız arkadaşlar... Haa ingilizcene güvenmiyor musun? ya şimdi ben anlamıyorum bana gülerler filan mı düşünüyorsun... gülsünler yaa sen burda bi yabancı çarpık çurpuk türkçe konuştu mu gülmüyor musun yüzüne karşı o da sana gülümsemiyor mu? gülümse geç arkadaş sen ingilizce profesörü değilsin ki... Ana dilin türkçe sen onların dilini onlar gibi konuşmak için oraya gidiyorsun... Aktif olun gidin amerikalıların yanlarına muhabbete katılın... anlamıyor musunuz bir daha sorun.. gerekiyorsa ortada şaklaban olun... bu işler böyle yürüyor... hiçbi amerikalı size gelipte merhaba gel arkadaş olalım senin bi ingilizceni geliştirelim demiyor... Manager vermiyor mu saat? yalvarın... Gururunuzu türkiye de yaparsınız... ya ben hatırlıyorum sahile tek başıma gidip böyle grubun arasına dalıp ben yabancıyım bende burda oturayım dediğimi çok hatırlıyorum. he yeri geldi dayakta yedim ırkçılardan yabancıyım diye... parasızlıktan 5 gece havaalanında kaldım mı? Kaldım abi... mutlumuyum... mutluyum abi... 3 sene bitti WAT yapalı hala hergün o günleri anar dururum.... Şikayetçi olacağınıza şu anki durumumu nasıl düzgün duruma getiririm diye düşünün yoksa burada yok ben çok kötüyüm yok ben çok şansızım demeler hiçbi işe yaramıyor...

abi bunu okuyana kadar hıc aksam dısarı cıkmamıstım 1 ay oldu nerdeyse gelelı sımdı dısarı cıkıyım bakalım var mı bırılerı =) bura kucuk bır yer ama buluruz belkı bır sey =)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı fubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Haklisin aga... 3 ay altiustu dedigin gibi aktif olmak zorundayiz...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bahsettiğim olay ve insanlar yavaş yavaş çıkıyor.Evet güzel değil,bizde o kervandanız.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Gcn sene arkadasimin Boyle bi durum yasadi turkiyedeki sponsoru aradi mail atti tehttitkar bi sekilde, sonra amerikdaki sponsoruda aradi isini degistrdiler. Enayi olma, hakkinii ara, donmeyi dusunme, ssn Ini bi al olmadi o Zamn cikarsin, akilli ol, bizm turklerin gnli dil iyi olmadgi icin Zor durumaa dusuyo. Hersey cok cok guzel ol maya baslayanilir, akilli ol arkadasim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı kid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gcn sene arkadasimin Boyle bi durum yasadi turkiyedeki sponsoru aradi mail atti tehttitkar bi sekilde, sonra amerikdaki sponsoruda aradi isini degistrdiler. Enayi olma, hakkinii ara, donmeyi dusunme, ssn Ini bi al olmadi o Zamn cikarsin, akilli ol, bizm turklerin gnli dil iyi olmadgi icin Zor durumaa dusuyo. Hersey cok cok guzel ol maya baslayanilir, akilli ol arkadasim.
    Durumlar duzelmeye baslicak gibi haci herkesinde dedeigi Gbi aktif grisken olnca yavs yavs cozuluo problemler.yani burdan aglamakla bisey cozulmuyor.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

kötü ingilizce konuşunca dalga geçen bir gruba denk gelen arkadaş oldu mu bilmiyorum ama bana denk gelenler hiç te öyle değillerdi. hatta bazıları yanlış cümle kurdugum zaman cümlemi düzeltmekle kalmayıp bir de tekrar ettirirlerdi vay be. şimdi yazınca daha bi özledim onları
    onlarla nasıl tanıştığımı da yazıyım aktif olmak ne demek örnek al dostum
    pedicap te müşteri ararken yanımda yürüyordu iki bayan arkadaş binmek istemeyince önlerini kesip bedava demiştim zorla bindirmiştim.inerken de telefonunu vermezsen indirmem demiştim sonra o kız benım kız arakdasım oldu 6 ay

bazen ısrar etmek kötüdür sinirlenirler. ama girişimci olmayana aktif olmayana iş güç arkadaş yok dostum oralarda. kimse de ingilizcen eğer lötüyse bunun ingilizcesi kötü diye gülmez ayrıca ne kadar güldürürsen insanları ki özellikle kızları ertesi gün seni tekrar görmek isterler. onlar için eğlenceli olan herşey bağımlılık yapar. gruba giripte yanlarında kös kös oturma. gerekiyorsa ortamın şaklabanı ol . geri dönüşü çok güzel olucak emin ol. sabret inş şansın dayaver gider.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)