Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 53 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Konaklamaya son dakika zami

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Konaklamaya son dakika zami

Merhaba arkadaslar. Is fuarinda max 100 dolar olacak denen kira daha sonra 110 dolara cikarilip simdi son dakika haberi ile de haftalik 125 dolara cikmis bulunmakta. Kalacagimiz yer hic degismedi. Bu durum icin ne diyebilirsiniz normal mi? Konaklama olarak cok iyi bir yer gibi duruyor onu unutmamak lazim isyerine servis, full esyali, wi-fi, elektrik filan dahil. Bu konu hakkinda ne dersiniz?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Konaklama şartları neler?Kaç kişi kalıyosunuz?Bölge neresi?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konaklama şartları neler?Kaç kişi kalıyosunuz?Bölge neresi?
    200 dolar depozito. 2-3 kisi kalinacak. galveston Island. University aparment Galveston. uagalveston.com

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Millet 100 dolara 4-6 kişi aynı odada kalıyor ve standartları sızınkınden daha düşük bence cok yuksek degıl.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Bütçe meselesi o zamanşartlar iyiyse ödenir.Yani int filan önemli baya.Eğer saatlik ücretin 9 ve üzeriyse seni zora sokmaz diye düşünüyorum.Overtime var mı yok mu bilmiyorum tabi ama bence çok kötü değil.Tabi başta 100 deyip 125 e çıkmaları etik değil.İstersen bi sponsorla görüş,ben uçak biletimi herşeyimi hazırladım bu saatten sonra başka bi iş yerine çalışmakta istemiyorum,neden konaklama ücretim değişti gibi bi mail at.Tabi danışmanınlada görüş istersen sorun çılmasın sonra..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Bütçe meselesi o zamanşartlar iyiyse ödenir.Yani int filan önemli baya.Eğer saatlik ücretin 9 ve üzeriyse seni zora sokmaz diye düşünüyorum.Overtime var mı yok mu bilmiyorum tabi ama bence çok kötü değil.Tabi başta 100 deyip 125 e çıkmaları etik değil.İstersen bi sponsorla görüş,ben uçak biletimi herşeyimi hazırladım bu saatten sonra başka bi iş yerine çalışmakta istemiyorum,neden konaklama ücretim değişti gibi bi mail at.Tabi danışmanınlada görüş istersen sorun çılmasın sonra..
    saatlik ucret 7.60 sezon sonuna kadar kalirsam saat basi 1 dolar bonus var.Overtime imkani var deniyor su parki oldugu icin. Ucret zami zaten sponsordan geliyor. Danismanim da bu maili bana yonlendiriyor. Ustteki arkdasin da dedigi gibi heralde cok yuksek degil kira o zaman....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı captain89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saatlik ucret 7.60 sezon sonuna kadar kalirsam saat basi 1 dolar bonus var.Overtime imkani var deniyor su parki oldugu icin. Ucret zami zaten sponsordan geliyor. Danismanim da bu maili bana yonlendiriyor. Ustteki arkdasin da dedigi gibi heralde cok yuksek degil kira o zaman....
    Değil,ben aylık 460 ödüyorum.Özel banyo,mikrodalga(her evde olmayabiliyor),buzdolabı,fırın..sadece internet yok.Onuda int'i olan biriyle paylaşıyorum.Yani komfor önemli.Ama bazı yerlerde bu şartlara çok daha ucuza kalanlar var,mesela otelde konaklayıp haftalık 20-30 ödeyenler var.Yani şans meselesi onlarınki.Seninki çok değil ama aylık 500 doları kaldırabilecek bi saatlik ücret değil gibi.

Aylık kazancın : 7,6*8*5*4 + 7,6*1,5*8*4 = 1580$ bunun 300'ü vergiye gitse kaldı 1280, 500'ü kiraya gidecek kalır 780.Senin aylık harcaman 100-150 olsa kaldı 600 civarı bi para.Bu para sana yeterse sıkıntı olmaz ama başka planların varsa önceden düşünmende fayda var.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Değil,ben aylık 460 ödüyorum.Özel banyo,mikrodalga(her evde olmayabiliyor),buzdolabı,fırın..sadece internet yok.Onuda int'i olan biriyle paylaşıyorum.Yani komfor önemli.Ama bazı yerlerde bu şartlara çok daha ucuza kalanlar var,mesela otelde konaklayıp haftalık 20-30 ödeyenler var.Yani şans meselesi onlarınki.Seninki çok değil ama aylık 500 doları kaldırabilecek bi saatlik ücret değil gibi.

Aylık kazancın : 7,6*8*5*4 + 7,6*1,5*8*4 = 1580$ bunun 300'ü vergiye gitse kaldı 1280, 500'ü kiraya gidecek kalır 780.Senin aylık harcaman 100-150 olsa kaldı 600 civarı bi para.Bu para sana yeterse sıkıntı olmaz ama başka planların varsa önceden düşünmende fayda var.
    bide bunun aylık yiyeciği var 200 dolarda o olsa 600-200=400 dolar
    FORZA ES-ES

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Eğer senin dediğin gibi bu saatten sonra başka işte çalışmak istemiyorum gibi tehditkar bi mesaj yollarlarsa bence bu sponsorun umrunda olmaz hatta maili atan kişi zor durumda bile kalabilir farklı bi şekilde mail atmak daha mantıklı hemde daha etik olur

For example job offerda yazan 100 dı ama sonradan siz bana kiranın 125 dolar olduğunu söylediniz acaba neden? denebilir
    FORZA ES-ES

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı skyline26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer senin dediğin gibi bu saatten sonra başka işte çalışmak istemiyorum gibi tehditkar bi mesaj yollarlarsa bence bu sponsorun umrunda olmaz hatta maili atan kişi zor durumda bile kalabilir farklı bi şekilde mail atmak daha mantıklı hemde daha etik olur

For example job offerda yazan 100 dı ama sonradan siz bana kiranın 125 dolar olduğunu söylediniz acaba neden? denebilir
    Evet haklisiniz bu konuda yalniz soyle bir sey var. Job offer da konaklama sponsor tarafindan ayarlanacak yaziyor. herhangi bir meblag yazmiyor. Sadece is fuarinda sozlu olarak soylendi max 100 dolar diye.Durum bundan ibaret. Neyse artik bu saatten sonra yapacak bisey yok heralde....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı skyline26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben zaten tehditkar bi şekilde yazması için demedim,hatta sorun çıkmaması için önce danışmanıyla görüşmesini önerdim.Kendi bu parayı öder ödemez o benim karışacağım iş değilki adamı riske sokacak şekilde yazayım.Bende dedim zaten uçak biletini ve diğer hazırlığını yaptığını söyle ve başka işte çalışmak istemediğini (yani bu işte çalışmaya devam etmek istediğini) ve önceden konuşulan şartların sonradan değiştiğini,en azından eskisi gibi 100 dolar olsa kendisi için iyi olurdu anlamında bi öneride bulundum sadece..Tehditkar bi mesaj yazdırtma niyetim olsa sorun çıkmasın diye danışmanınla görüş önce demem..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Dedigim gibi sezon sonuna kadar kalmayi dusundugum icin 8,5 olacak o saatlik ucret.Bu saatten sonra is degisikligini dusunemiyorum bile. Tesekur ederim herkese tavsiyeleri icin...
    Konu captain89 tarafından (17-05-2012 Saat 03:54 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhaba arkadaslar. Is fuarinda max 100 dolar olacak denen kira daha sonra 110 dolara cikarilip simdi son dakika haberi ile de haftalik 125 dolara cikmis bulunmakta. Kalacagimiz yer hic degismedi. Bu durum icin ne diyebilirsiniz normal mi? Konaklama olarak cok iyi bir yer gibi duruyor onu unutmamak lazim isyerine servis, full esyali, wi-fi, elektrik filan dahil. Bu konu hakkinda ne dersiniz?
    ya inanmıyorum biz de orda kalıcaz ama bize öyle bi mail gelmedi? haberleştiğiniz yerden mi mail geldi acaba size?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı srnnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya inanmıyorum biz de orda kalıcaz ama bize öyle bi mail gelmedi? haberleştiğiniz yerden mi mail geldi acaba size?
    Size kac dolar dendi en son? ya da job offer da kira ne kadar yaziyor?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Size kac dolar dendi en son? ya da job offer da kira ne kadar yaziyor?
    100$ dı hiç değişti diye bi bilgi gelmedi ki

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

benimki CIEE

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Benimki Alliance Abroad. Direk ben uagalveston.com a mail attim. Konaklama ucretiniz degisti mi diye. Bakalim ne cevap gelecek?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benimki Alliance Abroad. Direk ben uagalveston.com a mail attim. Konaklama ucretiniz degisti mi diye. Bakalim ne cevap gelecek?
    sen nerden haber aldın bunu peki? cevap gelince bana da haber verirsen sevinirim

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

tamam haber ederim. Insanin kendisini yoluncak tavuk gibi hissetmesi kotu bisey =)

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

tamam haber ederim. Insanin kendisini yoluncak tavuk gibi hissetmesi kotu bisey =)
    evet ya zaten 100 bile fazlaydı böyle para birikmez ki

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Gecinsek sukur =)

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ayrica bir sey daha belirtmek istiyorum. Gelen mailde isverenin baska bir yerde kalmaya izin vermeyecegi yazili. Boyle bir haklari var mi acaba? iyice canimi sikmaya basladi bu durum...
    Konu captain89 tarafından (17-05-2012 Saat 05:40 PM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Ayrica bir sey daha belirtmek istiyorum. Gelen mailde isverenin baska bir yerde kalmaya izin vermeyecegi yazili. Boyle bir haklari var mi acaba? iyice canimi sikmaya basladi bu durum?
    Evet öyle bi hakkı vardır.Sen sözleşme yapıyosun.Adam da ona göre senin kalacağın yerden öğrenci sayısına göre yer ayırtıyor toptan ödüyor.Aslında mail attığın yer seni direk sponsora yada işveren yönlendirebilir.Onlar sana fiyat söylemeyebilirler.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Evet öyle bi hakkı vardır.Sen sözleşme yapıyosun.Adam da ona göre senin kalacağın yerden öğrenci sayısına göre yer ayırtıyor toptan ödüyor.Aslında mail attığın yer seni direk sponsora yada işveren yönlendirebilir.Onlar sana fiyat söylemeyebilirler.
    Ben 2 ay once mail atmistim o zaman 100 dolar oldugunu belirttiler zaten. Bu iki aylik surecte fiyat degisti mi onu ogrenmek istiyorum. Degismediyse sponsor ya da sirket veya ikisi beraber bizi soyuyorlar kibar tabirle. =)

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Ben 2 ay once mail atmistim o zaman 100 dolar oldugunu belirttiler zaten. Bu iki aylik surecte fiyat degisti mi onu ogrenmek istiyorum. Degismediyse sponsor ya da sirket veya ikisi beraber bizi soyuyorlar kibar tabirle. =)
    AnladımNormalde böyle anlaşmalı yerler fiyat konusunda bişey söylemez.İşverene yada sponsora bırakırlar bilgilendirmeyi.Umarım hala 100 dolardır.Birde senin alacağın bonus ne zamana kadar çalışırsan geçerli?Baktın mı ds bitiş tarihini geçen bi tarih olmasın sonra?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

AnladımNormalde böyle anlaşmalı yerler fiyat konusunda bişey söylemez.İşverene yada sponsora bırakırlar bilgilendirmeyi.Umarım hala 100 dolardır.Birde senin alacağın bonus ne zamana kadar çalışırsan geçerli?Baktın mı ds bitiş tarihini geçen bi tarih olmasın sonra?

15 eylul is bitis benim donus 28 eylul. Apartments'a attigim mailde ozellikle belirttim burda calisacagim su kadar sure falan filan diye. Adam direk fiyat soyledi. 400 dollars per month dedi. Eyvallah dedim. Durum bu sekilde.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Sizce ne yapmam lazim fikri olan var mi?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Yok paylaşman için demedim.Acaba danışman direk fiyat bu diye kendi mi mail atmış onu öğrenmek için sordum.Neyse umarım istediğin sonucu alırsın.Kolay gelsin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Yok paylaşman için demedim.Acaba danışman direk fiyat bu diye kendi mi mail atmış onu öğrenmek için sordum.Neyse umarım istediğin sonucu alırsın.Kolay gelsin.
    Ne yapmami tavsiye edersiniz peki bundan sonra?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)